Telefon sa GPS-om
Telefon sa GPS-om
Interesuje me dali neko koristi telefon koji ima ugradjen GPS i koja su mu iskustva sa njim. Unapred hvala na odgovorima. 

- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
ewo, ja imam motorolu a925
GPS. nije los... , znaci ubacis mape, instaliras program i ide.. e sad koliko ce ti biti GPS precizan, zavisi od mape koja je ubacena, i od samog GPS prijemnika
GPS prijemnik je super precizan na a925, s tim sto ne registruju brzinu manju od 6km/h
problem je jos i jako jako jako sporo spajanje sa satelitom, i to stoo kad se konacno spojis baterija jako brzo ode....
GPS. nije los... , znaci ubacis mape, instaliras program i ide.. e sad koliko ce ti biti GPS precizan, zavisi od mape koja je ubacena, i od samog GPS prijemnika
GPS prijemnik je super precizan na a925, s tim sto ne registruju brzinu manju od 6km/h
problem je jos i jako jako jako sporo spajanje sa satelitom, i to stoo kad se konacno spojis baterija jako brzo ode....
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19
- Boris Bila
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19
GPS na telefonima jos uvek ne radi savrseno,ne znam kome stvarno to treba,mozda ako se spremate put Himalaja ili Amazona
Na zapadu uglavnom ljudi koriste GPS za navigaciju u vozilima.Sistem je ok po nekim testovima,ako se koristi smartphone,mora se dokupiti poseban modul(koji ide preko Bluetooth-a) ili posebna memorijska kartica sa mapama i podacima(Wayfinder,Tom Tom Mobile,Route 66,GO Pilot...).Koriscenje naravno nije dzabe kad sve to kupite,vec se koristi putem pretplate na mesecnoj bazi.

Na zapadu uglavnom ljudi koriste GPS za navigaciju u vozilima.Sistem je ok po nekim testovima,ako se koristi smartphone,mora se dokupiti poseban modul(koji ide preko Bluetooth-a) ili posebna memorijska kartica sa mapama i podacima(Wayfinder,Tom Tom Mobile,Route 66,GO Pilot...).Koriscenje naravno nije dzabe kad sve to kupite,vec se koristi putem pretplate na mesecnoj bazi.
ukoliko imas telefon koji ima operativni sistem symbian onda taj program mozes veoma lako skinuti za svoj telefon sa stranice
www.symbian.com
ima tu jos puno korisnih stvari za sve symbian telefone
www.symbian.com
ima tu jos puno korisnih stvari za sve symbian telefone