Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Inatalirao sam na moju Nokiu 6630 ovaj programcic CamreaFX 2.50 i mogu vam reci da su nocne slike mnogo
bolje od standardne Nokia kamere.Uz to su i manjeg kapaciteta naprimer kad sam slikao sa CmeraFX sliku i
istu kao i sa obicnom kamerom ova je velicina slike na CameraFX je bila 380kb dok je na obicnoj Nokia kameri bila 522kb
a nisam primjetio neku razliku u kvalitetu slike jedino sto na CameraFX kad se zumira smanjuje sliku...
E sad bi zeleo da cujem vasa misljenlja o ovome
omg, pa ne moze da bude cameraFX nikako bolja od default camere koju dobijesh uz aparat, iz mnooooooogo razloga (da ne nabrajam sada). Razlike u kvalitetu ??!? Prebaci na komp pa onda nam pricaj malo vise o tome.
Moj savet je da izbrisesh "camREAfx 2.50" i da koristish ovu "normalnu" kameru jer ne moze neko "za dzabe" da napravi bolji software za cameru nego oni iz nokije kojima je to posao i dobijaju brdo para za to i svaki dan samo to rade. (razmisli o tome)
POz
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
napster, nisam siguran da je kvalitet slike bolji!!! To ne moze nikako da bude, jer da ti neko da programchic i da ti software-ski utices na kvalitet slike je NEMOGUCE! Imao sam taj programchic i nisam primjetio neku razliku Dario (asdf), slazem se s tobom!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Imao sam taj program ali nisam obracao paznju na kvalitet slike jer telefon ne koristim za slikanje u losim uslovima(nocno,mracno),pogledacu,a ne mogu se sloziti sa prethodnim komentarima iz iskustva.Primera ima mnogo gde je bolji besplatno skinut program od fabrickog,Eti camkorder 2,Erekorder,digitron,kalendar,neki pregledaci slika....
Kao što reče Dario, prebaci sliku na komp pa uporedi, videćeš da je lošija. Program softverski obradi sliku čak je i smanji pa zato ima manje kb, ali ti to na Nokijinom displeju ne vidiš.
U principu sve to možeš i sam da uradiš u nekom programu za obradu slika.
pa to sam i uradio naime sa obicnom kamerom mi se pojavljuju one tackice koji neki zovu mrtvi pikseli dok sa cameraFX se to ne desava ne kazem sad da je neka velika razlika ali postoji ali u kompresiji slike nije mi jasno zasto Nokijina kamera pravi fotografije veceg kapacitete (Kb) logicno bi i bilo da su i boljeg kvaliteta?Naveo sma gore primer koliko bolje komprsuje CameraFX od nokijine kamere.
Nokia program snima slike u full kvalitetu, znači jpeg kompresija na 100%, dok CameraFX koristi kvalitet od nekih 35% do 100% u zavisnosti od podešavanja. Poigraj se sa Image quality, imaš Low, Medium i High pa uporedi veličinu...
I sve bi to bilo lepo da o tome nije pisano pre 2 i kusur meseca! Mislim da nije to ni toliko vazno,ako neko bas nema ni najobicniji digitalac onda ce mu znaciti da kupi vecu memorijsku (pogledajte razlike u velicini slika) i nabavi neki bolji program ali 95% ljudi nece da se bakce sa tim za malo poboljsanja jer je i dalje to sve slabo cak i za pojedine kamere na mobilnim telefonima (uzeo je bata Sharp 902,bolje da neznate kakva je slika)!
Pozdrav
slažem se da su uglavnom loše kamere na mobitelima (imam 6630 i sony s80 4,1mpx)
ja također koristim cameraFX2.50 i mislim da popravlja kvalitetu slike (koliko je moguće)
3-rd party programi su uglavnom bolji od serijskih.
Bogami,zavisi i od firmware-a...Ne znam bas za 6630,ali npr za 3650 to mnogo znaci...Ja imam verziju 3.16,drugar 4.17,tj,zadnju,i slike su malo lepse,cak i na kompu...Procunjao sam malo jer mi nije bilo jasno kako dva ista fona,a razlicit kvalitet,kad ispade:
3.16 to 4.17
Call and network management
* GPRS over Bluetooth more stable on long connections (>2hrs)
Browser
* No longer sends UAProf twice after MIDlet-Install-Notify (part of MIDlet download)
* Byte-order-mark (BOM) used to detect content encoding in browser
* WTLS auto-accept anonymous connection now working fully (no longer asks user to accept connection)
* Cookie handling in browser improved
* Browser CSS, applied style changed from "screen" to "handheld"
* WAP post now sends input text as 16bit rather than 8bit
* Browser termination with "App. closed WSL_0S_Thread_1" fixed
SIM
* SIM ATK control of ALS functioning correctly
* CPHS CSP (Manual PLMN selection) now implemented
* Voicemail flag now written to SIM record 6F11
Messaging
* MMS editor: attaching objects no longer causes intermittent application termination
* Replacement SMS arriving while original being viewed no longer causes application termination
* Class 0 SMS with voicemail waiting indication flag handled correctly
* Java interactions with messaging centre when Ram is low no longer lead to abnormal application termination
Diverses
* Camera contrast and colour settings improved
* Memory corruption on start-up fixed (caused "contact service" lockout)
* MMC card no longer becomes unusable after removing password from locked card
* MMC card unlock requires share common text regardless of query originator
* Nokia Wallpaper images (*.nwp) can now be seen in the image gallery
Ovo sam saznao zahvaljujuci mom online drugaru BJOERN-u (D) (Mobiledia)
DrMilengele,
moj soft na 6630 je v5.03.08,pa su slike sa originalnim programom ocajne pored ovih od cameraFX-a.slične su samo one slikane danju vani.
probao sam više programa za cameru,ali mi se cameraFXpro učinio najbolji.
ali svatko sebi sređuje phone,a ukusi su različiti...
Kamere telefona mogu da posluže u svim uslovima, ali samo u idealnim su pogodne za razvijanje, u fazonu dnevno svijetlo, sunčano vrijeme, mirna ruka i mpx kamera, trenutno imam n70 kamera je super u idealnim uslovima, ali nije ništa bolja od 6630, pa ni 7610, razlika je mala, imao sam i SEk750 koliko ga ljudi hvale ništa naročito, do sada sam najsretniji bio sa SE S700, to je prava kamera
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.