n91

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

n91

Post od mixxx »

izgleda da se konachno pojavljuje u prodaji!
http://www.mobile-review.com/review/nokia-n91-en.shtml

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Da, impresivno, nema šta...Ali ono što mene zanima je cena...Šta mislite koliko će biti početna? :unsure:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

dok se pojavi i kod nas sa pocetnom cenom od 800€ ne verujem da ce biti neki hit...hard kao hard a i to je isuvise slaba baterija za takav fon...cim su ga uporedili sa SE p990 i skoro je iste velicine...ne ostavlja neki poseban utisak :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Sad kad videh BL-5C bateriju na njemu znam da nece biti nista narocito,mada je Eldar vec komentarisao na forumu da je imao uporedo N91 i W950 i jako se razocarao sa N91,sto zbog lakog grebanja,sto zbog nekih 6h muziciranja do potpunog praznjenja baterije,sto znaci da bi bez muzike izdrzao dan-dan i po,bas mnooogo za muzicki telefon! :roll:
Pozdrav 8)

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

Cekacemo dok se ne pojavi kod nas,pa kad neko bude imao licnog iskustva sa njim,znacemo kakav je fon.Uvek su prvi primerci losi i bagoviti.I 6630 je bio takav,a sada ga svi hvale.
nokia n80

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

NIKAKAV update softvera ne moze da pomogne bogzna koliko bateriji a sigurno ne kucistu,pogledaj kakvi tragovi ostaju na njemu i kako se grebe i posle neko da plati cenu jednog solidnog laptopa za ovo... :roll:
Pozdrav 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

evo i ja sad pogleda review , izgleda ko ga kupi morace ga drzhati u nekoj zashtiti , a baterija :disgust: , razocharan sam , moj brat na 6230 ima problema sa tom baterijom , jedva mu traje dan (promijenio je dosad 3 baterije) a mozhete zamisliti koliko cje trajati na n91 s obzirom da je taj fon predvidjen kao muzicki telefon i s obzirom da ima hdd :disgust: :shock: :o , :P

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

ccc...mobitel je na papiru extra bio , ali sada se vidi da je puni promasaj....pogledajte samo zadnji dio kako se grebe ili izostavljanja svjetlosnog indikatora, ruzno uradjenog slider dijela , pa na kraju i same velicine i tezine....po meni je w900 mnogo bolji. :wink:
rocK for ever

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

Nikako ne bih pre uzeo w900 ali dobro to je stvar ukusa! ja bih rekao da je ovaj model neki test primerak koji se koristi barem 3-4 meseca pa je zato izgreban (to shto kazete da se lako grebe - koji telefon se ne grebe). Ovaj model sa review-a izgleda dosta iznosheno...Baterija ne moze da izdrzi dugo vrtenje harda tako da je to dosta velik nedostatak za ovakav telefon (samsung i300 dolazi u paketu sa dve baterije - obichna + ona ogromna)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

mada mi nije jasno zasto stavljaju hdd u telefon ...... em, ima fles memorija istog kapaciteta, em je mnogo osetljiviji na udarce (ako se ne varam, Apple je odustao od mali hdd-ova u korist fles memorije - iPod mini -> iPod micro ili kako vec...)

pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

iPod Nano,i hvala bogu sto su to uradili jer je PREDIVAN!! :oops:
Nije koriscen mesecima pobogu,kako je mogao dobiti telefon jesenas kad je tad najavljen,nije on dugo kod njega,ima na njihovom forumu tacan podatak ali mislim da je oko mesec-dva,a za tako kratko vreme onoliko da se izgrebe... ne valja!Bolje izgleda moja 6680 posle vise od pola godine a znate kakve su a ovo je stvarno razocaravajuce!
Pozdrav 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

mislim da bi bolje bilo da su umjesto hdd-a ugradili podrsku za neke velike mem. kartice i da uz telefon dolazi neka kartica od 2-4 gb , mislim da bi manje troshio ionako loshu bateriju , a Lomnica_city, vjeruj mi i moja 6680 mnooogo bolje izgleda nakon nekih 5 mjeseci (orginalni oklop koji je doshao uz telefon pri kupnji) nego ovaj n91 :disgust: 8) :wink: :) :D :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Iskreno, ja se ne bih sloio sa vama, mislim da je fon dosta dobar... Naravno, ko ga kupi u prvih 6 meseci zeznuce se najstrasnije. To je i Eldar napisao u review, pre svega zbog cene koja se ocekuje da nakon 6 meseci padne, a nakon toga, opste je poznato da su prve verzije uvek zabagovane. Naravno videcemo. Mene takodje zanima
Samsung sa njegovim i310 i HDD-om od 8gb. Sto se dalje tice N91, Eldar je takodje napisao da baterija moze da izdrzi nekih 10-ak sati mjuze.
Sve u svemu, fon je sasvim ok, mozda je za nase uslove preskup, ali sta je tu je. Ostaje cinjenica da je ovo jedna od prekretnica u razvoju mobilnih telefona, kao i kolor ekran. Videcemo za dalje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Pre bih kupio karticu od 1gb (ili 2 ako se moze nabaviti) za moj 6630 nego sto gih kupio n91 !!! Ogroman je i ne pruza bogznasta.
p990 kad se pojavi pojesce i njega i sve ostale na trzistu...
...shit happens... keep d smile!

Dushan_87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 02. Avg 2005. 09:07
Kontakt:

Post od Dushan_87 »

ne znam zasto toliko pljujete telefon, kad telefon uopste nije los :uhuh: :dry:
negde sam video da mu je cena u JEvropi od 650 - 750 Eura

pozdrav 8)

mihajlovic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 13:39

Post od mihajlovic »

http://www.mobile-review.com/review/nok ... 2-en.shtml

Ocekivana cena kod nas kada se bude pojavio 900e,ocekivana za nesto jace od mesec dana 750e,ocekivana za dva,tri meseca 650-700e ;)
Тренутно вршим дужност председника. Мада имам запажене улоге и у другим комедијама.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

blade_bre napisao:Pre bih kupio karticu od 1gb (ili 2 ako se moze nabaviti) za moj 6630 nego sto gih kupio n91 !!! Ogroman je i ne pruza bogznasta.
p990 kad se pojavi pojesce i njega i sve ostale na trzistu...
6630 je dobar telefon, igrao sam se dosta sa njim, ali nije to to. Nije ni N91, zbog forsiranja Symbiana. Prava stvar je Windows ili Linux OS. E takav telefon, sa ovakvom memorijom, i dobijete nesto zaista vredno. Sto se samog N91 tice, ima istu manu kao i vecina novih telefona, baterija je KATAKLIZMA. Ne znam zasto ne ubace neku bateriju od 1200-1500 mAh. Sa time bi dobili mnooooooogo vecu autonomiju. Ali sta je tu je.
Ne slazem se da ce SE P990 da pojede sve telefone, ako je suditi po testu koji je Eldar napisao, a on sam ima P910i... Mislim da ce P990 imati malo kupaca i da nece zaziveti.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

miodrage, ne vidim toliku prednost Windows Mobile u odnosu na Symbian .....a pogotovo Linuxa koji je jos uvek slabo podrzan...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Windows mobile treba još dosta de se razvija da bi dostigao symbian platformu, a Linux je stvarno slabo zastupljen, bar za sada... :roll:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Zoka, pa nisam ubedjen da WM kaska za Symbianom ..... ima dosta programa za taj OS ..... ali isto tako mislim da nije ni bolji ..... jednostavno u pitanju je sta se kome vise svidja ...... a prednost (najveca) WM-a je sto na jedan telefon mozes da instaliras koju verziju hoces, dok Symbian ne mozes menjati ........ nazalost....

Odgovori