HTC TyTN

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
pancho
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 2
Pridružio se: Pet, 05. Jun 2009. 05:11

HTC TyTN

Post od pancho »

Ukratko...kad i gde imam 3G signal HTC mi radi super,van vecih gradova gde nema 3G mreze(u pitanju je mts mreza) ne mogu da zovem a i nisam dostupan...u podesavanjima mi sve stoji na AUTO.probao sam da stavim GSM ali mi ubrzo prebaci sa G na E i opet ista prica.Bio bih zahvalan ako neko zna u cemu je problem jer sam vec poceo da se nerviram a aparat mi se jako svidja.
Hvala unapred

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 160
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Koji model tytn-a imash (htc,qtek,i-mate)???? Ja sam imao slican problem a moj je bio sa at&t mreze.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

djolem89
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 150
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 11:15
Lokacija: Novi Beograd

Post od djolem89 »

mislim da ce ti neki drugi firmware resiti problem.

pokusavao sam ranije da se zezam sa tim ali nikad nisam uspeo da uradim kako treba. ako nisi ranije radio flesovanje wm telefona obavezno pre bilo kakvog cackanja dooooobrooo procitaj uputstva po netu.
HTC Desire S

miodrage
WP_guru
WP_guru
Postovi: 11662
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Lokacija: Subotica
Kontakt:

Post od miodrage »

pancho, G i E su oznake za GPRS i EDGE konekciju, i nemaju veze sa 3G signalom. Oni su dostupni i u GSM mode-u. Iskreno nisam koristio taj telefon, ali bi u nekom network settings trebalo da ti je omoguceno GSM only (bez UMTS). Mislim da ce to da ti reshi frku. Ako ne, probaj hard reset. Tek potom reflash na drugi firmware.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

pancho
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 2
Pridružio se: Pet, 05. Jun 2009. 05:11

Post od pancho »

To sam skontao...nego ovako imam opcije:
Select your network type:auto,gsm i wcdwa...izaberem GSM
ispod toga imam Select your GSM/UMTS band:
GSM(900+1800)+UMTS(2100)
GSM(1900+850)+UMTS(1900+850)
UMTS(2100+800)...
...sta god da izaberem,probao sam sve...nigde nema opcija bez UMTS-a... radi mi dok stoji oznaka G(gprs)...ali se ubrzo pojavljuje oznaka E(edge) i iako prikazuje da ima signala telefon je opet van upotrebe...inace ima operativni sistem windows mobile 5.0
e sad ja ne znam sta znaci taj hard reset i reflash na drugi firmware...ako bi mi objasnili znao bi sta da trazim da mi urade u nekom servisu a ne da me zavrcu kao naivnu kokosku...hvala jos jednom :roll:

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 160
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

panco nisi mi odgovorio na pitanje ali nema veze.Ja sam imao tytn 1 sa at&t mreze i imao je identican problem,elem fora je u tome sto mi je stajao u servisu oko 3-4 nedelje (inace u veoma dobrom servisu navodno :) ) i nisu uspeli da ga poprave ubacivanjem 15 razlicitih ROM-ova.Jednostavno telefon je bio pravljen za Americko trziste,isto sam imao 3G signal tamo de je bio najjaci a gde je slabiji radio je na gsm-u i nisam bio dostupan.Kod tog modela nije bilo pomoci,raspitaj se josh negde ali ako ti je problem identican mom tesko da ces moci da ga resis.pozz
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Postovi: 4747
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20
Lokacija: Beograd

Post od tomas.hokenberi »

pancho napisao:GSM(900+1800)+UMTS(2100)
Ovo je ono sto treba da izaberes kod nas. I naravno da izaberes GSM kao network type.

Potrazi da li imas sledece u settings: Start->Settings->Phone->Band Selection
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 160
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

tomas.hokenberi to sam radio i u mom slucaju ako si procitao post iznad ,ali meni nije pomoglo.predpostavljam da je problem hardverski jer zamenom brdo romova nije bilo pomoci... :shock:
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

gsmhacker
Banned
Postovi: 166
Pridružio se: Pet, 26. Okt 2007. 20:56

Post od gsmhacker »

Mnogo slucajeva ima da jednostavno otkaze deo na ploci za 3g mrezu instaliraj shaps wm6 rom koji ima u sebi opciju da iskljucis 3g mrezu i radice ti sve normalno samo neces imati 3g tacnije video poziv a verujem da to retko ko i koristi. 8)

Jurke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Postovi: 37
Pridružio se: Sre, 26. Dec 2007. 16:56
Lokacija: Novi Sad

HTC Tytn - pitanje

Post od Jurke »

Pozdrav!
Gledam da kupim ovaj telefon, i ono što me buni i plaši je što ima po 140 a na jednom sajtu da ga ne reklamiram kaže da ne može koštati nikako ispod 190e a ako je ispod onda ili je kraden, ili polovan a nalickan ili neka demo verzija iz stranih izloga?!?!?!
Molio bih vas koji se više razumete od mene da mi pomognete i kažete da li i kako ja to sam mogu da proverim da me ne bi neko nasamario?

gargamel4
Expert
Expert
Postovi: 2746
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37
Lokacija: Beograd

Post od gargamel4 »

O'š od mene da kupiš :D Šalim se dok ja ne skupim za drugi fon njega već više niko neće hteti :dry:

Pazi ovako: tragove korišćenja može videti i po samo maski - ja ga izuzetno čuvam kao i sve ostalo, ali je nemoguće da vremenom ne dobije neki trag korišćenja. Ono što je mnogo važnije je life timer, koji ne bi trebalo da može da se resetuje (možda, ali samo možda nekim low level pristupomuređaju, ali flashovanjem, tj. menjanjem ROMa ne može), tako da pogledaj u: Start > Settings > System (tab) > Device information > Call Duration (tab).

Slajder bi trebalo da bude utegnut ali to već ne postoji način da ti ovako opišem, osim da nema federe i opruge kao "Samsunzi", nego da klikne (kao da se zaključa odnosno klikne kad stigne do kraja). Sve i da je sve ostalo savršeno ako je raskliman to odma' treba da ti bude sumnjivo.

Na već pomenutom mestu (Device information) bi trebalo da vidiš i koja je verzija ROMa i ako je on menjan, u odnosu na originalni 5.1, ili koji je već bio u momentu isporučivanja, znači da je prčkno po njemu što je i kod mene bio slučaj ali nikakvih problema nisam imao jer jeste bio nov a lik koji mi je prodao je stvarno samo stavio drugi ROM da ne bih ja to radio, i bio je u pravu - stvarno bih to uradio da on nije.

E sad ako je sve u redu to da li je kraden teško da ćeš ikada saznati (mada je nerelano niska cena dobar parametar), ali ako s tim možeš da živiš od operatera ili policije teško da ćeš imati uznemiravanja (1% šansi), a ako je skinut sa nekog operatera to tek ne treba da te brine, jer se, u sutini, najčešće radi o Pathch fajlu sa podešavanjima za tu mrežu, i to se u najtežem slučaju rešava stavljanjem novog ROMa.

Zaključak celog ovog pisanija je da ako ti telefon izgleda uredu i novo, i još i proveriš life timer da nema posebnog razloga da ga ne uzmeš, ali zasvaki slučaj zapamti koje je prodavnica, uzmi račun i garanciju, ili ako neko privatno prodaje - ličnu kartu, i uživaj. Ja ga koristim godinuipo dana i jedino na šta sam se teško navikao su dimenzije i težina, ali kadgod treba otkucati poruku ili nešto drugo prisetim se zašto bih se jako teško rastao od njega :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Jurke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Postovi: 37
Pridružio se: Sre, 26. Dec 2007. 16:56
Lokacija: Novi Sad

Post od Jurke »

E hvala ti na ovako iscrpnom odgovoru!!!!!!!
Ovaj jeftiniji(da kažem sumnjiviji) je sa swisscom mreže, dečko tvrdi da je skroz nov, potpuno, ali šta znam, sumnjiva mi je tako mala cena?! Naravno da bih uzeo podatke od njega!

A šta kažeš za p3300??? Imaš li neko mišljenje?

I šta si ti dobio sve u pakovanju sa telefonom?

gargamel4
Expert
Expert
Postovi: 2746
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37
Lokacija: Beograd

Post od gargamel4 »

Dobio sam sve što treba. Kutija, CD, 2-3 uputstva na italijanskom, USB kabl, punjač, slušalice, kožna futrola za kaiš, rezervna olovčica. Šta zanm, valjda je to sve(nisam kod kuće sad pa da proverim).

A inače mogu da budu jeftiniji sa mreže, jer ljudi iz ovog ili onog razloga uzmu fon sa mreže i ili im ne odgovara ili hoće da ga preprodaju, a verovatno su ga dobili za 1e, jer je model iz 2005te. Jedina velika zamerka malo RAMa za neke aplikacije. Ne u smislu da nešto ne može da pokrene, nego da moraju da se pogase pozadinski procesi, što u praksi ume da znači da može i da zakuca kad naleti na zahtevniji sadržaj u okviru zahtevne aplikacije.

E sad, obzirom da vidim da imaš više od jedne ponude, pretpostavljam ko bi mogao da ti nudi telefon (još ako je i iz NSa...... :wink: ) ali ako je kao što mislim niakkvih zamerki nemam na njega (čućemo se na PP ako hoćeš).

P3300 je ok, igrao sam se malo s njim, malo je brži (ili se barem meni tako činilo), i ima GPS (zarazliku od mog :cry: ) što se kasnije pokazalo kao mnogo veća mana nego što sam u početku mislio (jer mi je crk'o externi GPS modul), ali ga nisam tražio zbog nedostatka hardverske tastature. Sve u svemu dobar uređej, i nešto sam razmišljao da uzmem jedan polovan za 130ak e, za navigaciju u kolima, ali videću još.

Moje iskustvo sa smart telefonima je dovelo do toga, da kad sam video kakve fotke prave, kupio sam fotoaparat; kad sam hteo da slušam muziku w950 je bio skoro jedini mogući izbor, ali sam se u suštini vratio na mp3 plejer; i sad kad mi stvarno treba navigacija, po svoj prilici ću uzeti neki deicated uređaj.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

mare.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 1
Pridružio se: Uto, 16. Mar 2010. 21:05

Post od mare. »

Imam htc tytn,kako da apdejtujem wm5 u wm6 ?
Hvala unapred na pomoci

gargamel4
Expert
Expert
Postovi: 2746
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37
Lokacija: Beograd

Post od gargamel4 »

mare, jesi čuo za xda developers forum? Tamo imaš detaljon uptstvo, ali svodi se na to da prvo bekapuješ sve podatke s njega, odabereš ROM koji hoćeš i skineš ga na hard, skineš Oliproov Hard-SPL i kad s njim završiš (od početka do kraja potpuno jednosmeran proces) staviš i taj ROM i vidiš kako se ponaša i odlučiš da li ga zadržavaš ili ne. Sve u svemu oko pola sata zezanja sa iščitavanjem svog texta, a 10ak-15 minuta kad znaš kako ide proces.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori