iPhone 5S
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: iPhone 5S
Home + power je nešto slično wipe chache. Ne briše ništa iz telefona, sve ostaje isto.
Restore je sve novo, prikačiš na komp, iTunes upališ i klikneš na restore. Po završetku će te pitati da vratiš bekap ili set up as new. Kad to završiš, uneseš tvoj icloud nalog, aplikacije poskidaš peške i to je to. Imenik će svakako sam povući.
Kažem, moguće da će to rešiti problem, ali ne mogu da ti garantujem. Kakvi su ti usage i standby time? Isti ili se razlikuju?
Sent from my SM-G935F
Restore je sve novo, prikačiš na komp, iTunes upališ i klikneš na restore. Po završetku će te pitati da vratiš bekap ili set up as new. Kad to završiš, uneseš tvoj icloud nalog, aplikacije poskidaš peške i to je to. Imenik će svakako sam povući.
Kažem, moguće da će to rešiti problem, ali ne mogu da ti garantujem. Kakvi su ti usage i standby time? Isti ili se razlikuju?
Sent from my SM-G935F
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i

Ovakva je situacija bila jutros pre punjaca..
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Azimuth
- Moderator
Ok, znači da je je čip ok.
Uradi restore i polako sa instalacijom aplikacija. Verujem da će nestati te oscilacije baterije i da je uzrok neko igranje sa podešavanjima ili telefona ili aplikacija.
Sent from my SM-G935F
Uradi restore i polako sa instalacijom aplikacija. Verujem da će nestati te oscilacije baterije i da je uzrok neko igranje sa podešavanjima ili telefona ili aplikacija.
Sent from my SM-G935F
- vlade93
- Mobil poznavalac
Sacekacu da vidim posle ovog home+power sta ce se desavati, ako se i dalje bude desavalo uradicu to..
To ti je obican reset ipak je bolji restore pa mozes da vratis backup ili set as new...
- vlade93
- Mobil poznavalac
Sacekacu da vidim da nisam sta dobio juce ovim obicnim resetom, juce mi nije npr skidalo tako 2,3% ponekad..
Praticu neki dan, ako se bude ponavljalo uradicu restore i set as new phone.
Praticu neki dan, ako se bude ponavljalo uradicu restore i set as new phone.
- Azimuth
- Moderator
Ma da, polako samo. Bitno je da rešiš problem 
Prati ovako par dana, pa ako nastavi onda slobodno restore opali.
Sent from my SM-G935F

Prati ovako par dana, pa ako nastavi onda slobodno restore opali.
Sent from my SM-G935F
ja iskreno ne vidim razlog za toliko bavljenja tim problemom ali na tebi je da odlucis... to je neko normalno ponasanje telefona i varirace ti stalno...
- vlade93
- Mobil poznavalac
Slazem se ja Luka donekle sa tobom, ne opterecujem se toliko time ali sam iznenadjen kako skida na standby-u a kako lepo drzi baterija dok se telefon koristi.. Tj, kako skida na standby-u na visim procentima..
Nocas ostavim sa 20, budim se sa 20..
Malopre ostavim sa 99, posle 2ipo sata trcanja ja dodjem kuci oko 95.. Ali kaze mi kum i njemu tako na SE zna da trosi.. Tako da se ocigledno ne treba opterecivati time jer nije samo do mog telefona..
Nocas ostavim sa 20, budim se sa 20..
Malopre ostavim sa 99, posle 2ipo sata trcanja ja dodjem kuci oko 95.. Ali kaze mi kum i njemu tako na SE zna da trosi.. Tako da se ocigledno ne treba opterecivati time jer nije samo do mog telefona..
- vlade93
- Mobil poznavalac
Ja se izvinjavam sto su moji postovi jedan do drugog ali imam pitanje jedno..
5s mi je star malo vise od mesec dana, tacnije mesec i 8 dana.. I desilo mi se pre 5-6 dana da se telefon samo zaledi, touch ne radi, nista, samo mogu da zakljucam ali on se tada ugasi.. I ne mogu da ga upalim normalno vec moram soft resetom..
Isto mi se desilo juce. Sta mi savetujete? Telefon je uzet u mts-u tako da imam njihovu garanciju..
5s mi je star malo vise od mesec dana, tacnije mesec i 8 dana.. I desilo mi se pre 5-6 dana da se telefon samo zaledi, touch ne radi, nista, samo mogu da zakljucam ali on se tada ugasi.. I ne mogu da ga upalim normalno vec moram soft resetom..
Isto mi se desilo juce. Sta mi savetujete? Telefon je uzet u mts-u tako da imam njihovu garanciju..
- Azimuth
- Moderator
Dobar deo grešaka su posledica softvera, a njih otkloniš tako što uradiš restore i ne vraćaš bekap. Ako se problem ponovi, onda je u pitanju hardver i pravac u mts da ga reklamiraš.
Sent from my SM-G935F
Sent from my SM-G935F
- vlade93
- Mobil poznavalac
To sam i ja planirao, restore i ako se jos jednom ponovi pravac mts jer nemam jedan jedini da im ne odnesem..
Hvala Azimuth
Hvala Azimuth

- marko.jtd
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 15. Avg 2014. 00:48
- :: LG L9 II
I ja sam imao problem sa Iphone 5.
Jednom u par dana se zaledi, nema sanse nikako da se upali.
Posle pola sata, nekako ga upalim.
Radio sam hard reset, i nije mi se desilo vise nikad.
Jednom u par dana se zaledi, nema sanse nikako da se upali.
Posle pola sata, nekako ga upalim.
Radio sam hard reset, i nije mi se desilo vise nikad.
- vlade93
- Mobil poznavalac
Ja sam uradio pre par dana, za sad se nista ne desava hvala bogu, praticu dalje..
Posle mesec ipo dana koriscenja 5s, utisci su se davno slegli, ali sam primetio zadnjih dana jednu stvar koja me malo iritira iskreno u poredjenju sa drugim 5s-ovima..
Ja se izvinjavam sto ja samo pisem u ovoj temi ali sta cu kad nema niko nikakav problem niti pitanje a ja sta cu imam nesto da podelim sa vama
Mozda ce neko da mi kaze da nisam normalan, da sam lud ali ja moram da podelim sa vama to zapazanje..
Home dugme mi radi normalno, ne baguje, nikakav problem.. Touch ID isto, ali klik je nekako grub, i po zvuku i na sam pritisak..
Uporedjivao sam juce sa drugaricinim 5s-om koji je doduse star skoro 2 godine, i danas sam pogledao u telenoru 5s i na oba je dugme mnogo prijatnije, meske za koriscenje, i nema neki tup zvuk kao moj sto ispusta, tj zavisi kako i gde se pritisne dugme.. Da napomenem samo da je moj telefon star mesec ipo dana..
Nekad je zvuk bukvalno toliko grub i glasan da se jasno cuje, iskreno ne prijatno bas.. Ako se zahvati celim prstom, velikom povrsinom onda ce zvuk i pritisak biti ok, ali cim se malo pritisne sa strane, ili ne baas celim prstom zvuk je dosta neprijatan..
Slikovito receno, kao da ispod dugmeta ima malo parce sundjercica i ono lepo amortizuje pritisak u zvuk a moj 5s kao da to nema
U jednom testu o Iphone 7 procitao sam sledece: "...аli zato je nestao problem da home dugme kada su dva iPhone-a jedan do drugog, prave različit zvuk. Na nekom iPhone-u zvuk home dugmeta je bio jako glasan i trebalo mi je dosta vremena da se naviknem, a sada je tome kraj".
Jel imao ko slicna iskustva? Da napomenem telefon je maksimalno cuvam, nikad kvasen naravno niti nista..
Posle mesec ipo dana koriscenja 5s, utisci su se davno slegli, ali sam primetio zadnjih dana jednu stvar koja me malo iritira iskreno u poredjenju sa drugim 5s-ovima..
Ja se izvinjavam sto ja samo pisem u ovoj temi ali sta cu kad nema niko nikakav problem niti pitanje a ja sta cu imam nesto da podelim sa vama

Mozda ce neko da mi kaze da nisam normalan, da sam lud ali ja moram da podelim sa vama to zapazanje..
Home dugme mi radi normalno, ne baguje, nikakav problem.. Touch ID isto, ali klik je nekako grub, i po zvuku i na sam pritisak..
Uporedjivao sam juce sa drugaricinim 5s-om koji je doduse star skoro 2 godine, i danas sam pogledao u telenoru 5s i na oba je dugme mnogo prijatnije, meske za koriscenje, i nema neki tup zvuk kao moj sto ispusta, tj zavisi kako i gde se pritisne dugme.. Da napomenem samo da je moj telefon star mesec ipo dana..
Nekad je zvuk bukvalno toliko grub i glasan da se jasno cuje, iskreno ne prijatno bas.. Ako se zahvati celim prstom, velikom povrsinom onda ce zvuk i pritisak biti ok, ali cim se malo pritisne sa strane, ili ne baas celim prstom zvuk je dosta neprijatan..
Slikovito receno, kao da ispod dugmeta ima malo parce sundjercica i ono lepo amortizuje pritisak u zvuk a moj 5s kao da to nema
U jednom testu o Iphone 7 procitao sam sledece: "...аli zato je nestao problem da home dugme kada su dva iPhone-a jedan do drugog, prave različit zvuk. Na nekom iPhone-u zvuk home dugmeta je bio jako glasan i trebalo mi je dosta vremena da se naviknem, a sada je tome kraj".
Jel imao ko slicna iskustva? Da napomenem telefon je maksimalno cuvam, nikad kvasen naravno niti nista..
moguce da je zato sto je telefon nov i ''nerazgazen'' a mozda i da prosto nisu svi 5s isti tj identicni pa ima razlike u tom zvuku...
ja sam 5s imao samo jedan, koristio ga 6 meseci i stvarno sam bio zadovoljan... sada ga koristi moj brat, telefon je star 2,5 godine i samo je menjao konektor za punjenje, sve ostalo je odlicno i dan-danas...
otidji do nekog iphone servisa, nek pipnu, pogledaju i neka ti kazu misljenje, to bar ne kosta, mada ako radi brzo, lepo reaguje na dodir (posebno taj senzor prsta) - ja to ne bi' nista dir'o
ja sam 5s imao samo jedan, koristio ga 6 meseci i stvarno sam bio zadovoljan... sada ga koristi moj brat, telefon je star 2,5 godine i samo je menjao konektor za punjenje, sve ostalo je odlicno i dan-danas...
otidji do nekog iphone servisa, nek pipnu, pogledaju i neka ti kazu misljenje, to bar ne kosta, mada ako radi brzo, lepo reaguje na dodir (posebno taj senzor prsta) - ja to ne bi' nista dir'o

- vlade93
- Mobil poznavalac
Pa ne znam u mojoj okolini neki iphone servis..
Koristicu ovako, valjda cu se navici, ako nesto nekad ne bude u redu lako cu reklamirati, garancija je mts-ova tako da mi je mirna glava..
Koristicu ovako, valjda cu se navici, ako nesto nekad ne bude u redu lako cu reklamirati, garancija je mts-ova tako da mi je mirna glava..
Imas na nbgd dva i u centru dva... Naci ces ih na google
ili jednostavno prosetaj do Usca i nek pogledaju oni ''ljubazni'' prodavci u istyle-u 

- vlade93
- Mobil poznavalac
Ko da ide u Beograd samo zbog toga, da bi mi tamo rekli da nije nista 
Videcu, sad sam ga bas "cackao" i dugme u 80% slucajeva ima dosta tup zvuk.. Sve mi vise lici da bas i ne bi trebalo ovako..
Videcu sutra da odem do grada i jednog servisa da pitam njih sta oni misle samo..
Pa cu videti sta oni kazu..

Videcu, sad sam ga bas "cackao" i dugme u 80% slucajeva ima dosta tup zvuk.. Sve mi vise lici da bas i ne bi trebalo ovako..
Videcu sutra da odem do grada i jednog servisa da pitam njih sta oni misle samo..
Pa cu videti sta oni kazu..
Nemoj ako nije apple servis... U apple servisu i prodaji imaju obuke za to i tacno znaju sta i kako bi trebalo da bude... Svi ostali samo nagadjaju.
- vlade93
- Mobil poznavalac
Pa onda jedino u mts da nosim, ali kome tamo objasniti kad one zene tamo ne znaju ni svoj posao a kamoli nesto na telefonu..