Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od Baraba »

Ili na telenorovm štandu :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pošto sam svratio malo u BG, imao sam prilike da uporedim Nexus 4 i Note 2 u Telesmorovoj radnji u Knezu.

Kod nexusa nisam primetio ništa od tih navedenih problema sa ispranim ekranom i plavičastim nijansama. Ekran izgleda odlično, i meni odnosi pobedu nad Samsungovim prenaglašenim bojama. Izrada mi deluje sasvim dobro, pritiskao sam ga u šaci, namerno ga cimao da vidim hoće li da peoškripuće,igrao se sa tasterima, i ne vidim nikakav problem. Vizualno, neverovatno jednostavan a lep telefon! Jeste lagan, bez obzira na staklo i spreda i od pozadi, ali u direktnom poređenju sa Note 2 odnosi pobedu. Ne mogu da opišem koliko mi jeftino Note 2 izgleda u odnosu na Nexus! Alcatel 990 od 15000 dinara ostavlja bolji utisak od Samsunga kad je izrada u pitanju.

Sad sam zadovoljan što barem imam malo ličnog iskustva sa Nexusom, bolje ću moći da uporedim sva tri kad dođem do odluke. ono što mogu da kažemje da mi za 400€ Nexus deluje kao odlična kupovina!

A sad da se polako odlučuje. :wink:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pa eto, sve je stvar ukusa... neko bi bez razmisljanja uzeo note 2 u odnosu na nexus 4... :)

ja bih ipak iphone 5 :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

luca, peticu sam dobro ispitao, nije ni prići četvorci po meni. Besmislena su ona dva parčeta stakla iznad i ispod parčeta aluminijuma. Besmisleno izdužen ekran, koji se nikako ne slaže sa filozofijom celog iOS, pretanak uređaj......jednostavno se vidi da je iznuđen potez i proizvod bez trunke vizije. Da kupujem iPhone, bez razmišljanja bih uzeo 4s pre nego peticu.

Elem, meni je Nexus sasvim lep telefon, ne videh ni jedan od problema na njemu koje su ljudi navodili. Probao sam da okinem par fotki, baš sam fotkao Note 2 koji stoji pored, i zadovoljan sam bio fotkama.....očekivao sam na osnovu nekih priča katastrofu.

Note 2 sam definitivno izbacio iz igre. Ne mogu da pređem preko izrade, jednostavno ne mogu. Spreman sam da potpišem da Alcatel 990 ima bolju izradu i čvršče deluje.

Lumia isto ispada zbog cene. Ima je za 550 navodno po nekim radnjama koje se listaju ovde, ali nisam spreman na takav rizik. Čak i da ozbiljno daju garanciju, suviše sam retko u BG, pa mi to malo znači.

Dakle preći na manji iPad i zadržati postojeće aplikacije i muziku, u formatu koji je daleko kompaktniji i upotrebljiv u pokretu, ili zaboraviti na tablet i preći na telefon sa solidnom dijagonalom, koji će najmanje od svega služiti kao telefon?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Meni je ipad mini super resenje... Tebi sve zavrsava, nista se ne cimas prelaskom, ne gubis itd... Nexus 4 je stvarno dobar ali posle ove izrade i ekrana na i4s tesko cu preci na LG... Ipad ima 8inca i kao maaalo je veci telefon, dosta mobilniji od recimo nekog sa 10inca ako ti je to potreba...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pazi, dok sam imao Galaxy Tab 7, svugde sam ga teglio i koristio kao primarni telefon uz BT slušku. Sta e u džep pantalona ili jakne bez problema. Očekujem da mini bude slično iskustvo. S druge strane, uželeo sam se androida i umorio od Apple logike za neke stvari, a Nexus je jedan baš zanimljiv uređaj.

Što kaže moja gospođa, kad dođe dan za kupovinu, izađem iz kuće, pa na koju stranu krenem, to ću na kraju kupiti :lol:

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

araphel, pa cekaj, sto ne sacekas ove 5", 1080p, quad Krait zverine?
Nokia Lumia 1520

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Od ovog najavljenog, ništa mi se ne dopada specijalno, i kao što već rekoh, nedam preko 500€. Jednostavno mislim da na telefon/tablet ne vredi dati više.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

mislim da si ti vec odlucio da kupujes nexus 4 samo ti treba malo podstreka :wink:
evo ja sam za mada je i ipad mini sa cenom od 360eur :lol: ovde u Bgd :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

310-320e novi na oglasima :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

nije vise? pricamo o ipad-u mini?

aman covece gde si :lol:
bas smo se zabrinuli sta se desava, verujem da i ostale to zanima? :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

I ja i ipad mini:
Slika
Slika

Izbrisao sam telefone da ih ne reklamiram, ali verujem da znaš sa kog su sajta oglasi :)

ps. kupio sam Alcatel 997 :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Kakav je prvi utisak posle note 2, S3 itd sto se tice ekrana, brzine, kamere...? :) svi cemo mi preci na alcatel, ljudi su poludeli u pozitivnom smislu kakve ce modele izbaciti i sa kakvim cenama :)))

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Za nov telefon od 160e i 2god. garancije nemam zamerke. Nisam planirao da ga zadržim, danas treba na oglase. Šta znam, ok je stvarno fon, za tu cenu ne znam šta prigovoriti, sem da vredi više :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, ja sam kupio Lumiu preko oglasa sa Kupinda od jednog lika, video telefon, on jos sa svim folijama na sebi, samo isproban da li radi sa nasim karticama. Proverio sve na licu mesta, i pazario. I nisam se pokajao. Mozda bi i ti tako trebalod a uradis, pa za 450€ dobijes zverinu :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Taj mini sa oglasa je wifi only. Ja ako budem uzimao, uzimam 3g verziju.

Nisam još siguran, i vagam non stop između Minija i Nexusa, ali sam siguran a ništa neću uzimati preko oglasa, već isključivo iz respektabilne radnje, u Beču, sa računom i garancijom. Drugo ne dolazi u obzir.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Sanjao sam da sam kupio Ipad Mini i mogu vam reci da je odlican uredjaj :lol:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Behemoth, Hahahahahahaha! Jeste odličan, tu nema govora......zato se toliko i dvoumim :lol:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

araphel, Ako ti se sviđa Nexus 4, onda ga kupi, to je svakao dobar uređaj sa kojim ne možeš da pogrešiš.Te sitinice koje se navode kao mane su subjektivne, nekome je mana osećaj u ruci, nekome plavičasta boja preko ekrana, nekome lošija kamera i sl.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

znemanja, meni se uređaj jako dopada, samo još nisam načisto da li mi ima više smisla mali tablet ili veliki telefon. :lol:

Moram još malo da izvidim kako iPad mini staje po džepovima, i tako to.

Odgovori