Sony Ericsson XPERIA X1

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ljudi, ima li nekog da ima ovaj aparat duze od mesec dana?! svi koji ga imaju pricaju o nekakvom guljenju zadnje strane tj. poklopca baterije? naime, samo je taj deo na telefonu od metala i bas se on prilicno brzo oguli ili izlize kako neki kazu... ja sam se bas zagrejao za ovaj telefon pa me zanima ta informacija... :smutny: :smutny: :smutny:

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

Luca Moj jedan prijatelj ga ima i nema nikakvih problema sa guljenjem zadnje strane, bar ne za sada ...

Pozz
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

Miodrag N73
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 23:26

Post od Miodrag N73 »

Madness99,da li X1 ima accelorometar?Negde sam procitao da nema.Bilo bi totalno bez veze ako je to tacno.
Nokia N95 8gb Black

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Miodrag N73, nema :angry:
Nokia 5800XM

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Nema,

@bambi

On se ne guli, nego malo spadne sjaj tj lak od nosenja pa covek ima utisak da se guli :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

KremaBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 17:38

JAAAAAAAKO bitna odluka

Post od KremaBL »

e ovako odlucujem se izmedju 3 telefona
Xperia, 5800 i Pixon
Znam da telefoni nemaju nikakve veze jedni s drugim al evovrlina i mana
Barem za mene
Xperia je extra telefon, samo mislim da je windows malo previse komplikovan za mene (pa je pitanje da li previse komplikovan)i to mu je iskreno jedina mana, dobro, osim sto nema accelerometer sto im smeta al ajd
dalje, 5800 ima extra muziku kao i X1 i to mi je mnogo vazno a ima i vrlo dobru rezoluciju displeja, ali sam ga drzao i koristio i displej preeeeeeeevise slabo reaguje, a to je u stvari najbitnije kod touchscreen posto sta ce mi ako ce mi za pisanje poruke treba 20 min
A pixon... Nije smartphone, al to bih i nekako pregledao da ima wi fi i malo bolju rezoluciju dosplleja
a veliki mu je plus sto mu displej fenomenaln reaguje i bez greske oodgovara na komande
a mozda bih i lakse donjeo odluku da sam drzao x1, al sam koristio samo pixon i 5800 zato sto u jedinoj prodavnici u kojoj se prodaje x1 radi neka guska koja ne da da ga upalim
pa mi treba vasa pomoc
iiiiii...???
Unaprijed hvala

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

KremaBL, evo da ti ja kazem svoje skromno misljenje iako nemam nijedan od ovih telefona, ali sam se igrao s njima.
5800 - me je iskreno malo razocarala pre svega zbog TS koji po meni mnogo los (za poruke je potrebna vecnost). najveca prednost mu je opet velicina tog ekrana, fashion look i naravno symbian.

Xperia - je po meni prelep telefon i ima qwerty sto je stvarno extra stvar. Jedino je sad tu WM. Navikao sam na symbian i ne bih ga jos neko vreme menjao, ali ako bih ipak i presao na WM bio bi to ovaj telefon 100%.

pixon - DUMB

ne znam kolio sam ti pomogao ali verujem da niko i ne moze vise jer ti najbolje znas sta ti treba i sta ti se svidja.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

KremaBL, XPERIA bez razmisljanja. Evo ti moji razlozi, a drugi clanovi, kao ni ti ne moras da se slozis sa time: njega retko ko ima za razliku od 5800 koji je vec izuzetno rasprostranjen, Symbian me extremno smorio, dumb telefone cak i ne uzimam u razmatranje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Xperia definitivno, bolji i kvalitetniji telefon od druga 2 navedena! :wink:
Btw, nema potrebe da pišeš jedan te isti post u više podforuma. Sledeći put će ti takve poruke biti brisane! :roll: :wink:

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

KremaBL, slazem se sa ljudima iznad da je xperia najbolji izbor. Pre svega zbog wm koji uvek mozes da modjes do mile volje, i jos, kao sto rece miodrage, to nije toliko rasprotranjen telefon :wink:
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

KremaBL
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 17:38

Post od KremaBL »

Jerkann
E vidis upravo zbog toga sam poceo misliti o drugim tel
Bio sam se zagrio za 5800 ono do bola
al kad sam cuo da ce ga 5 mojih prijatelja kupiti
znas onda...
nikad nisam volio nesto stoje siroko rasprostranjeno, a pogotovo kada je rijec o telefonima
i sad svaka budala kupuje 5800
i onda sam se zinteresovao za x1
I ja sam se navikao na symbian, a cuo sam da je WM preeeevise komplikovan
Tako da je to sto se mene tice kao sto sam rekao jedina mana ovog telefona za mene
al kako nikad nisam imao priliku da ikada koristim WM nemam ni najmanjeg pojma kako sve to izgleda
a hvala svima za komentare i prijedloge
posto od svih komentara jedino je jedan momak rekao da uzmem 5800
pa ono... ja mislim da sam blizu odabira konacnog i to ce najvjerovatnije biti x1
hvala svima jos jednom
i izvini moderator
nece se ponoviti :wink:

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bambi »

KremaBL, ja sam uzeo x1 pre neki dan i meni je ovo prvi fon sa WM. Mogu ti reci da nije toliko komplikovan, cak sta vise, ima jako puno opcija i jako puno mogucnosti. Jedino je mozda bez veze za ljude koji su koristili "dumb" telefone i koji su navikli na jedno dugme da udju u poruke, koriste BT i sl ...

U svakom slucaju, moja preporuka za ovaj telefon, neces se pokajati!

Ukoliko ti je potreban jos neki info slobodno pitaj

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

bas sam citao u najnovijem mobiju o xperiji i mogu reci lep je telefon veoma dobrog dizajna i funkcije samo nikada nisam koristio windows mobile platformu tako da neznam da li je tel za mene... to mi se cini komplikovanim...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

po meni je windows mobile veoma jednostavniji za rukovanje od Symbiana(imao sam 5 telefona sa Symbianom).Moguce je da sam se brzo navuko na WM ali stvarno mi tako deluje a evo izasto: Da bi mogo da instaliras programe na /symb treba da se j... sa sertifikatima ko to ne zelis moras hakujes telefon a sa windowsom je sve nekako jednostavnije i mnogo je otvorenija platforma...tako da ko prica da mu je windows mnogo komplikovan taj ili nikad nije koristio mob. sa windowsom ili u stvari njemu odgovaraju jedino dumb telefoni....sad nekako ne bih mogo da predjem na Symb jedino ako Nokia ne napravi Symb mnogo otvorenijom platformom. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bambi »

dimi89, u potpunosti se slažem sa tobom. U početku je malo teško dok se čovek ne navikne ali kasnije vidiš da je wm mnogo bolji od Symbian-a. Naročito je dobro što imaš mali milion aplikacija i što WM možeš da menjaš i podešavaš kako hoćeš ...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

bambi, da li možeš ako ti nije teško da ukratko ispišeš mini review o ovom telefonu. Znaci samo neke osnovne stvari jer sam počeo ozbiljno da razmatram da ga uzmem u skorije vreme, tj. u narednih nekoliko meseci, a verujem da bi i ostale članove to zanimalo! :roll: :wink:
Da li si zadovoljan sa njime do sada, koje su mu prednosti/mane, kakav je display, qwerty, WM, zvuk, kamera...? :wink:
Već sam pročitao madness-ov mini review, kao i nekoliko većih i ozbiljnijih review-a po stranim sajtovima, i telefon mi se cini skroz ok! :)
madness99, naravno ako i ti imaš nešto da dodaš, samo reci! :D :wink:

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bambi »

McLaren F1, ajd videcu ovih dana (kada me ne mrzi) da napisem mini review, da iznesem moje skromno mišljenje o telefonu

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od bambi »

Evo ovako,
Imam X1 evo vec nekih mesec dana i prezadovoljan sam telefonom (za sada :) ). U početku mi je bilo malo čudno jer je malo veći od c902 koji sam tada imao ali lako se navikne.
U principu ovo je mali kompjuter. Na njemu može da se radi sve, od office-a, preko slušanja muzike, gledanja filmova, pa do navigacije koja odlično radi.
Brzina samog telefona je više nego dobra. Ja sam u početku bio skeptičan da zbog WM u njemu ne bude spor ali radi bez greške.
Slika po jakom suncu je vidljiva, ne baš izvanredna dok je zvuk nešto što baš i nije prednost ovog uredjaja.
Sama izrada i kućište istog su vrlo kvalitetni.

Kada sam uzeo mob nije mi se svideo sam interface, pa sam ubrzo ga flasnuo na Touch-it ROM i imao je izgled HTC-a. Nije bilo loše ali kada sam video kako izgleda WM 6.5 rom odmah sam ga ubacio (vidi se na slikama) i više ga ne menjam.
Za ovih mesec dana nisam imao ni jedan restart niti mi se fon skucao nekada ...

Sve u svemu, preporuka za ovaj telefon, nećete pogrešiti. Evo malo sličica telefona kao i slika sa telefona

Ukoliko neko ima neko pitanje neka slobodno pita ....

p.s. slike x1 nisu profi, slikane su sa c902 ... :)

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Free Image Hosting by ImageBam.com

Slika Slika Slika
Free Image Hosting by ImageBam.com

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

bambi, svaka čast.

P.S. Isključi 3G :D
Nokia 5800XM

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

bambi, e hvala ti! :wink:
Imam samo još 2 pitanja (za sada)! :roll: :)
Kakva je muzika preko sluški, pre svega, tu mislim na kvalitet i jačinu zvuka, i da li ostaju otisci prstiju po telefonu! :wink:

Odgovori