N70me uz bel200 pa navise

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

@Igoritza,za Telekom nisi u pravu - ljudi se ponekad zale,ali kad pogledaju listing,sve im postane jasno.Vecina njih su buzdovani,tako da misle da npr. ako su na bel 200(gde imaju 200 besplatnih sms poruka u nac. saobracaju),i salju sms npr. u Finsku,cene da im i to ulazi u pretplatu,zatim misle da im je gprs besplatan,i sl.Ja znam nekoliko poludebila koji imaju obavezu na 24 meseca,i pojma nemaju o tome sta znaci njihova tarifa.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Ma mani poludebile (a i pune debile) o njima se ne da diskutovati.

Sad sto se cene tice moguce da bi svima bilo draze da je cena 1 RSD ali tesko da ovaj paket moze da se nadje za 16-tak hiljada, bilo bi lepo ali da odmah postavimo okvir, dakle telefon ne sme da bude ni sa jedne mreze, i mora da bude Music Edition u Full paketu (provereno sluske su AD41+HS28 :wink: ) tesko da ce se to naci za te novce :uhuh: A sto se garancije tice pa kad kupis tu varijantu za 205 evra (mada ti obicno kazu kako su zadnji primerak po toj ceni upravo prodali) i pokusas da se pozoves na garanciju :wacko: Dakle svojevremno se ja sa komsijom opkladim i u opkladi odnesemo telefon u radnju u kojoj je isti (6630) pazario sa "problemom" 'nece da se upali' i sta je prvo zaposleni strucnjak rekao? Pa naravno posle potvrdnog odgovora na pitanje da li je koristen GPRS odmah je znalacki klimnuo glavom i ustanovi kako se radi o virusu i kako to na zalost ne podleze garanciji bla bla truc. I onda komicna situacija moj ortak pocinje polako da pusta paru na usi ja :lol: :lol: a znalac :unsure: :? :? se naravno pretvorio u znak pitanja. Epilog uzmem telefon iz njegovih znalackih ruku skinem masku izvadim bateriju skinem izolaciju sa kontakata, vratim bateriju upalim telefon i dam ga ortaku ...jos bolje, u drugoj radnji pitam prodavca sa koje mreze je skinut telefon, prodavac: nije skidan sa mreze, u pitanju je original, ja: u redu original je ali sa koje mreze je skinut, prodavac pa nije skinut sa mreze :angry: ja palim telefon i na istom prvo se ispisuje T-mobile pokazujem prodavcu na sta biser izjavljuje sledece: Pa to T-mobile placa reklamu na telefonima i zato se to ispisuje,tako je na svim aparatima :o BTW oba konkretna slucaja su obicno negde oko sredine cenovnika koji se prikazuje na sajtu.

PS dokle vise ljudi to: ako uzmem telefon sa ugovorom platio sam ga x stotina evra vise nego u radnji, pa neces valjda karticu da bacis u fioku i da sklopis ugovor samo zbog aparata, ko takvo nesto uradi paaaa o njemu se ne da diskutovati :P

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Dobro kaze skeptichni chicha,"obican" n70 kosta u Mobisu 340 evra(licno sam uracunao pdv).A u pitanju je fon koji ima 64 MB karticu,obicne sluske,itd.Dakle da imaju Music Edition kod njih bi kostao barem 400 evra.Dakle,ovo je ponuda za odrasle,punoletne ljude,koji telefon koriste za RAZGOVOR, tako da je po meni sasvim fer ponuda dobiti original fon,sa svim zezalicama koje idu u paketu s njim,za nekih 150 evra(i jos dobijes za 900 din + pdv 200 minuta razgovora + 200 sms poruka),a taj telefon(bas taj i takav,a ne sa Tim,Vodafone itd. mreza,sa 1GB karticom,itd.),kosta oko 400 evra kod ovlascenog distributera. :wink:
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

lilici
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Maj 2006. 20:23

Post od lilici »

Evo koliko koste Nokia N70 ME u evropi, a to sto u mobisu imaju takve cene, znaci da jos uvek imaju koga da sisaju.

http://www.popularelect.com/product_inf ... &osCsid=10

dole na kraju pogresno su naveli da je kartica od 128mb, gore u tekstu pise, da uz telefon ide 1 gb. Znaci ceo paket kosta oko 285 eura.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

lilici, i kada se na tvoju cenu dodaju carina i porez koje generalni (ili ovlasceni) uvoznik (ili distributer) mora da plati,dobijamo cenu od citavih 380e,e a kada se na to doda i cena auto punjaca,kojeg nema tamo u pakovanju stize se do cifre od oko 400 evrica...
D500&E71

lilici
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Maj 2006. 20:23

Post od lilici »

Da ne polemisemo vise, sta ti mislis, da mobis uvozi jedan telefon po toj ceni. Na vecu kolicinu ide i dosta niza cena, oni ovaj tel ne kupuju u ovoj prodavnici po ovoj ceni. Znaci da i oni mogu da ga ovde prodaju po toj ceni ali dok imaju koga da deru nece smanjiti cenu. I u evropi postoji PDV, i kod njih je sa porezom 285 eur. I ovaj telefon ne vredi 400 eura.

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

lilici gresis ali silno gresis :uhuh:
Kao prvo link je do on line prodavnice u Chichago-u tj u Americi a tamosnje cene se ne daju uporedjivati sa cenama u Evropi, ako ni zbog cega drugog onda zbog toga sto uAmerici ne postoji PDV (iliti VAT po engleski)
Drugo u tekstu lepo pise "up to" ili po naski podrzava a dole je navedeno 128MB i to je ono sto dobijas....
To dovodi do treceg zakljucka da se radi o necemu sto oni zovu greymarket ali ga ne treba brkati sa nasim sivim trzistem. Tamo je to nesto sasvim normalno odnosno to je uvozna roba koju ne uvozi i prodaje ovlasteni distributer pa prema tome od njih i ne mozes da ocekujes nikakvu podrsku, garanciju ti primera radi daje prodavac a ne generalni i ovlasteni serviser ili uvoznik (u ovom slucaju Nokia USA , takodje kao u ovom slucaju paket moze da se razlikuje kao bi se sniyila cena (zato ovde u paketu dobijas 128MB karticu) itd itd
Nije to nista vezano i karakteristicno za mobilne telefone to vazi manje vise za svu uvoznu robu siroke potrosnje
I za kraj nikada ali nikada ne mojte da poredite cene u Americi i bilo gde drugde u svetu to je nebo i zemlja

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07

Post od apu »

uzeo sam danas n70ME uz bel400 i sve je super. tel full, slushke, 1GB mmc,auto punjach gratis i sve to shto ide... ali, telefon mi je malo SPOR!!zapucava!! da li je neko imao slichan problem sa ovim modelom i ako jeste koje je potencijalno reshenje. hvala unapred

P.S. nije mi prvi symb tel. (3650,6630 su prethodnice) pa znam koliko je "brz" OS ali ovo mi je malo zastrashujutje
veseli p0z
@pu

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

apu, reci nam koja ti je ver.sw?
Pogledaj *#0000# pa nam javi.
Šta si još instalisao od programa?
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od apu »

v 5.0638.3.0.1
18-09-06
RM-84
to su podaci sa *#0000# a od sw-a samo file explorer. nisam stigao josh nishta drugo.
veseli p0z
@pu

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Poslednja verzija sw za N70me je 5.0705.3.0.1
Da sam na tvom mestu probao bi da ga flešnem na novu verziju prema Lomnicinim uputstvima
viewtopic.php?p=72714&highlight=nss#72714
Ali to sam ja...
Negde je već pisano da njima pripada obaveza da ti flešuju tel. pa možeš i tako.
Sačekaj malo (dan-dva) neko će se još javiti sa iskustvima.
Rebel in heart.

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od apu »

a da li bi odradilo posao da ga preko PCsuite-a sa onom opcijom Update phone software updateujem?? ne znam da li sam dobro skontao lomnicu ali mislim da je to taj update samo shto se sa ovim njegovim tutorialom prvo chisti product code da bi mogao da se skine brand sw.
veseli p0z
@pu

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Bi sigurno, samo ipak prvo pogledaj product code preko nss (i uporedi sa onim ispod baterije na nalepnici) da ne bude neke brljotine.
Mada sumnjam da oni u MTS-u smeju da se igraju sa tim
Rebel in heart.

jyllson
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 05. Maj 2007. 12:44
Kontakt:

Post od jyllson »

e samo da prijavim da sam odradio sve (sw update i sve ostalo) i popravilo se stanje sa brzinom sw-a i ne zapucava vishe... HVALA MNOGO gameforce-u

p.s. sorry shto sam pod tudjim nickom nemam vremena sad da se logujem
APU

Odgovori