Pomoc pri odabiru paketa

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Jesam i izgleda da su povoljniji od Telenora u takvom paketu.

Azimuth, evo jednog zanimljivog citata u vezi VIP-ove provere u kreditnom birou:
Korisnik 1: Što se tiče uzimanja telefona u VIPu, ja sam išao i nisu mi dali da uzmem uz paket 350, imam redovno primanja na tekući račun u AIK Banci, hteo sam da uzmem Tattoo i nisam 'kreditno sposoban', koja glupost?!

Korisnik 2: Prilikom provere kreditnog biroa dobijaju se izvestaji u boji: crvena, narandzasta, zuta, zelena i plava.
crvena-ima kredit ne placa ga redovno
narandzasta-ima tekuci racun, ali neredovna primanja
zuta-ima tekuci i stalna primanja
zelena-duze vremena poseduje tekuci
plava-duze vreme tekuci + kredit izmiruje na vreme

Ne znam kako nisi zadovoljio ovaj kriterijum "zuta boja" sem ako tekuci imas krace od tri meseca. Inace boja tvog izvestaja bila bi zuta, pa bi potpisao ugovor na postpaid 325 ucesce + 3 mesecne pretplate unapred.

Korisnik 1: Ne znam ni ja, dobio sam narandžastu boju, a imam redovna primanja i tekući račun mi je star sigurno 3 godine. U dve poslovnice sam probao.

Korisnik 2: Pogledaj ima i jos jedna fora. U koliko si vise puta (4-5) proveravan u K.B. a nisi potpisivao ugovor posle provere, onda ti se status menja u drugu boju.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Zanimljivo... Bio sam jutros ali opet nisam uhvatio nekoga sa kim bih mogao malo detaljnije da popricam i razjasnim neke stvari. Jos jednom cu skoknuti malo kasnije do poslovnice, tako mi rekose... :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Azimuth, u ovom VIP-ovom Business Zero nema besplatnih minuta ka VIP mrezi nego samo ka poslovnoj grupi, jel sam dobro razumeo?
A cena poziva izvan grupe kao i ka svim ostalim nacionalnim mrezama je 5.9 din.+PDV+uspostava veze?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

IDzO, da, upravo tako. S tim sto kad potrosis tih 1000min pozivi izmedju korisnika te grupe su 2din/min + 1,9din uspostavljanje poziva. E sad, jedino sto nisu naznacili je koiko je uspostavjlanje poziva izvan te grupe, da li je isto 1,9 ili je vise :?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

uspostavljanje poziva od 1,9 dinara koja se naplaćuje i za sve pozive izvan kompanije. Tarifiranje razgovora vrši se zaokruživanjem na sekundu nakon prvog minuta.
Izgleda da je 1.9 i naravno na sve ove cene treba dodati PDV.
Ovo tarifiranje na sekundu je povoljnije od onih 60+30 (zakljucujem posle jucerasnih objasnjenja)? :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Uspeo sam sinoc da nahvatam devojku koja je tu neki menadzer ili sta vec i koja mi je koliko toliko pojasnila neke stvari. Daklem, prilikom zakljucivanja ugovora potrebno je imati LK i jos neki dokument (pasos i sl (pojma nemam zasto)) + platnu karticu i tekuci racun. Da bi neko uopste i mogao da predje na sledeci stepenik mora imati redovna primanja, najmanje 3 meseca, gde visina uopste ne igra ulogu ali sto vise opterecenja imas na plati tim bolje tj lakse se dobija pozitivna ocena iz KB. To je ono sto vazi za pakete 325 i vece dok za manje nije potrebno imati tekuci i redovna primanja tj ne vrsi se provera u kreditnom birou. Moze se zakljuciti ugovor i uzeti neki od ova dva manja paketa i podici paket posle mesec dana tj posle prvog placenog racuna ali ce se tokom prve godine i dalje vrsiti provera u kreditnom birou. Tek posle godinu dana Vip nece traziti proveru iz kreditnog biroa. Meni je to bilo sve sumanuto i nelogicno pa sam je pitao zasto je to tako kad se svi ti neizmireni racuni mogu lako naplatiti, kako inace i naplacuju ostala dva provajdera. Odgovor je bio "takva je politika kuce". Vrlo jednostavno. Pa sam je pitao sta se desava sa onima koji su u radnom odnosu, primaju platu preko tekuceg, sklope ugovor i nakon mesec dana ostanu bez posla i primanja? Devojka je samo slegla ramenima i rekla da ostaju pretplatnici bez obzira na sve okolnosti. Po meni su te provere bespotrebne i nelogicne pogotovu u Srbiji i u ovo vreme, a toga su i oni svesni ali ne mogu nista tu da urade. Steta...

Sto se baznih stanica tice, rekla mi je da je maltene cela Srbija pokrivena, tj nije u potpunosti pokriven sam jug i deo centralne Srbije ali rade na tome i bice pokriveno do kraja godine.
Ovo tarifiranje na sekundu je povoljnije od onih 60+30 (zakljucujem posle jucerasnih objasnjenja)?
Upravo tako, povoljnije je jer ti nece "ukrasti" par sekundi i samim tim ces prakticno imati jos koji poziv vise da obavis "besplatno".

I dalje sam za Vip, samo sto mi je sad problem taj to moram cekati 3 meseca da mi plata ide preko tekuceg da bih mogao biti potencijalni pretplatnik. Zakomplikovali su ga kao da je to ne znam sta a ne samo kartica i telefon...

Odgovori