VIP - raskid ugovora
Ivane,najjednostavnije,ako je istekao ugovor,uradi nesto najlakse,a to je podnesi zahtev za prenos broja kod nekog normalnog,u ovom slucaju mts,za 4 radna dana je gotovo,a broj ostavis u pripejdu(zlu netrebalo) ili jos bolje napravis ugovor sa 50% popusta i jos dobije pripejd broj sa telefonom.Zajebi ih. 

- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ivan Cirkovic, ides kod operatera ciji korisnik zelis da budes pa oni dalje to regulisu. A kada da odes, pa neces nista postoci time sto ces ranije otici u mts, nema svrhe jer ti ugovor nije istekao. Cim ugovor istekne mozes kad god hoces i oni odmah to dalje sredjuju. To je najbolje da ti neko iz prve ruke kaze, ima ovde nekoliko ljudi koji su vec menjali operatere...
Ivane,u principu ti je sve objasnjeno.Ako poslovnica mts nije usput,na njihovom sajtu imas posebno gde mozes podneti zahtev za prenos broja.Mislim da tu mozes da se opredelis odmah u koji paket hoces,ili pripejd.Neki dan u poslovnici u Novom Sadu,bio je tip,ispred mene,koji je gle slucaja prelazio iz Vip-a u Mts,pa sam slusao.Dao je podatke,broj koji prenosi,naravno novu lk,da kopiraju i odmah se opredelio za paket u 50% popusta i uzeo 3G karticu(umesto 250,moze da primi 650 kontakata). 

- Azimuth
- Moderator
Znaci opet nove kartice... Nisam samo znao da ih sada zovu 3G... Pa dobro nije to u principu lose osim ukoliko nije pod moranjem. Ja svakako imam svega par kontakata na kartici za svaki slucaj, svi ostali su mi sinhronizovani i cuvaju se na gmail-u, a u svakom momentu moze svako od nas uraditi i bekap istih pa ono, kontam kao suvisno menjati ukoliko nije nuzda. Nego, mislim da je u pitanju kartica koja ne samo sto moze da skladisti vise kontakata nego je i "brza", prica slicna prosloj promeni kartica od pre nekoliko godina kada smo menjali kartice na koje je moglo da stane svega 100tinak brojeva...
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Ljudi hvala vam na savetu i tako cu uraditi.Zanima me jos jedna stvar,a to je ako ja predjem u mts,ja onda moram da budem njihov korisnik i opet cu morati da placam mesec ili dva?Da li mogu da predjem na pripaid broj ili ga prebacuju u postpaid?Ako vec moram da placam mts-u onda nema efekta...Koliko vidim na ovom sajtu ima opcija da moze da se prebaci broj na prepaid sto je super...Znaci tako cu da uradim.Ako podnesem zahtev 30 januara i ako mts prebaci broj,koliko cu morati vipu da platim,jer sam presao 29 januar kada mi istice ugovor kod njih?Izvinjavam se ako smaram,ali zelim da to odradim i budem upucen u sve.Hvala.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ivan Cirkovic, moj savet ti je da odes lepo u Vip koliko u ponedeljak, kazes im da tebi ugovor istice 29.01.2012. i da ne zelis da se produzava. Ako oni krenu da te zavlace, trazi da vidis gde to u ugovoru pise. Ako ti pise u ugovoru koji si potpisao - nemocan si. Ako ne pise, oni su nemocni, i sve sto bi radili je direktno krsenje pravila ugovora, a samim tim i zakona. E ako ne pise, nisi duzan nista vise da im platis, i ako ti stigne racun, samo ga ignorisi.
Ajde pa javi sta si uradio u ponedeljak.
Ajde pa javi sta si uradio u ponedeljak.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
to glupo pljackasko pravilo da ako se uzme samo postpaid broj mora da se bude korisnik 3+3 meseca, a da za raskid ugovora treba da prodju 3 obracunska perioda je uvedeno otprilike u aprilu 2010. tako da Ivane, ako si potpisao ugovor na 24 meseca u januaru 2010 sva je sansa da to kod tebe u ugovoru ne stoji, te da za tebe to pravilo i ne vazi.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Druze u istom smo "sosu". Meni istice 15. januara. Da li i ti na tvom ugovoru imas ovaj clan:
"Clan 17.1.
Pretplatnik moze da raskine pretplatnicki odnos pisanim obavestenjem o raskidu poslatom Vipu preporucenom postom. Pretplarnik ne moze da raskine pretplatnicki odnos u roku od 90 dana od aktivacije SIM kartice. Raskid pretplatnickog odnosa stupa na snagu nakon proteka 3 obracunska perioda racunajuci od dana propisnog podnosenja pismenog obavestenja o raskidu pretplatnickog odnosa od strane pretplatnika Vipu."
Izmenio tomas.hokenberi: Nije dozvoljeno citiranje celih poruka, a posebno nije dozvoljeno citiranje onih koje su neposredno iznad - podrazumeva se da na nju i odgovaras.
"Clan 17.1.
Pretplatnik moze da raskine pretplatnicki odnos pisanim obavestenjem o raskidu poslatom Vipu preporucenom postom. Pretplarnik ne moze da raskine pretplatnicki odnos u roku od 90 dana od aktivacije SIM kartice. Raskid pretplatnickog odnosa stupa na snagu nakon proteka 3 obracunska perioda racunajuci od dana propisnog podnosenja pismenog obavestenja o raskidu pretplatnickog odnosa od strane pretplatnika Vipu."
Izmenio tomas.hokenberi: Nije dozvoljeno citiranje celih poruka, a posebno nije dozvoljeno citiranje onih koje su neposredno iznad - podrazumeva se da na nju i odgovaras.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
@borische imam taj clan da mi pise.Po ovoj logici onda da sam podneo zahtev pre 3 meseca ne bi imali pravo da mi produze 3 meseca ugovor?Ja sam isao ranije da im kazem da necu biti korisnik i da zelim da potpisem raskid ugovora nakon isteka,na sta sam dobio odgovor da to ne moze,jer cu platiti kaznu i penale.Znaci ne daju mi da potpisem raskid ugovora sto lepo pise u clanu da moze nakon 90 dana,a moze kako njima odgovara,a to je zadnji mesec kako bi ti produzili ugovor jos 2 meseca...Pa ovo je stvarno prevarantska firma.Meni jedino ostaje da prebacim broj u mts sto cu i uraditi ako drugacije ne moze,samo mislim da vip nece dozvoliti mts da prebace broj,jer im je stalo da se ugovor produzi na 26 meseci...
- Azimuth
- Moderator
Ivan Cirkovic, nije 26 nego 27 meseci
Nego, salu na stranu, treba procitati ceo ugovor, od pocetka pa do kraja. Meni sve smrdi da su to tipski ugovori koje potpisuju svi koji pristupaju mrezi bez obzira da li uzimali telefon ili ne. Ako je tako, onda vas dvojica koji ste sklopili ugovor na 24 meseca, vama istice onog dana koji se poklapa sa danom potpisivanja ugovora. U suprotnom, ako niste uzimali telefone ili neke od pogodnosti i time se obavezali na 12/24 meseca, primenjuje se ovo sto je borische citirao. Proverite vi to jos u poslovnicama, ako treba trazite i nekog nadredjenog. Necete valjda dozvoliti da vas vuku za nos, da vas prave ludima... Ja ne bih presao preko toga definitivno...

Nego, salu na stranu, treba procitati ceo ugovor, od pocetka pa do kraja. Meni sve smrdi da su to tipski ugovori koje potpisuju svi koji pristupaju mrezi bez obzira da li uzimali telefon ili ne. Ako je tako, onda vas dvojica koji ste sklopili ugovor na 24 meseca, vama istice onog dana koji se poklapa sa danom potpisivanja ugovora. U suprotnom, ako niste uzimali telefone ili neke od pogodnosti i time se obavezali na 12/24 meseca, primenjuje se ovo sto je borische citirao. Proverite vi to jos u poslovnicama, ako treba trazite i nekog nadredjenog. Necete valjda dozvoliti da vas vuku za nos, da vas prave ludima... Ja ne bih presao preko toga definitivno...
Azimuth...jedno je šta si potpisao a drugo preko čega ti ne bi išao...ako nešto piše u ugovoru a ti si ga potpisao onda je tako...kad potpišeš ugovor na 24 meseca,to ti je minimalno trajanje ugovorne obaveze a ne ugovora,zamisli da ti ugase karticu sa istekom 24 meseca kao što si ti napisao..kakva bi to pometnja nastala kod svih operatera 

Samsung S10+ red
- Azimuth
- Moderator
godja, a i ti nasao da izvrces ono sto sam napisao. Ako sam dobro razumeo, oni imaju po dva ugovora. U prvom koji su potpisali kad su uzimali post pejd kartice stoji ono sto je borische citirao i to je savrseno jasno sta pise. Drugi ugovor su potpisali kad su uzimali telefone i tu imaju ugovornu obavezu u trajanju od 24 meseca. Po isteku te ugovorne obaveze oni ostaju pretplatnici na neodredjeno i tada vazi ono sto je citirano. Ali, ukoliko oni pre isteka tih 24 meseca odu i lepo kazu kako po isteku ugovorne obaveze dalje ne zele da budu pretplatnici, ne vidim zasto bi se bili primorani da ostanu jos 3 meseca koliki je raskidni rok iz prvog ugovora.
Da konfuzija bude jos veca, postoji i propis koji se odnosi na MNP. Treba i to malko iscitati pa ce se sve samo kasti
Da sam ja na njihovom mestu, svakako da bih otisao u poslovnicu vip-a i video sa njima na licu mesta, a potom i u mts ili telenor i trazio prenos broja.
Da konfuzija bude jos veca, postoji i propis koji se odnosi na MNP. Treba i to malko iscitati pa ce se sve samo kasti

Da sam ja na njihovom mestu, svakako da bih otisao u poslovnicu vip-a i video sa njima na licu mesta, a potom i u mts ili telenor i trazio prenos broja.