Samsung galaxy S4 ili note 3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Re: Samsung galaxy S4 ili note 3

Post od dimi89 »

@dusanvr87 koliko ti znaci podrska za telefon ? Nexus ima najbolju LG najgoru.Razmisli i o tome.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ne znam da li si skoro svracao na xda ,naravno da nexus ima najbolju u odnosu na sve telefone ne samo G2
ali G2 polako pocinje da se budi ima sasvim dovoljno romova za ovaj telefon kao i sasvim dobru podrsku
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

dusan87vr
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 09:01
:: Galaxy Note10+ N975F
:: Nokia 2626

Post od dusan87vr »

@dimi89 Pa znaci mi ali ne i previse..Sad sam listao po forumu i vidim da je Nexus najbolji po tom pitanju al takodje vidim i da mu je kamera jako losa i zbog toga ispada iz trke :) Cekaj pa LG pravi Nexus 5,nije valjda da g2 ima losu podrsku ?

@kvaka33 Nisam svracao skoro na xda.. :) Iskreno nisam cackao na ni jednom telefonu do sada oko tih romova.. :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ne moze se reci da G2 ima losu podrsku jer nijedan vodeci model nije dobio najnoviji 4.4 osim Nexus modela.
Jeste,dobili su Note3 i G2 ali samo u nekim regionima i to je po mom misljenju test faza.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

@kvaka pa svratim po nekad ;) kad kazem podrska mislim na kompanije koje plasiraju telefone jer dzabe vi imate romove sa polu drajverima jer proizvodjac nije updejtovao softwer i drajvere koje taj softwer zahteva.Imam 4X tako da znam o cemu pricam pogotovo kad se radi o LGju kao proizvodjacu.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sta podrazumevas pod "polu drajverima"? Kakve drajvere zahteva i koji softver?
Nisam bas uspeo da te ispratim.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

@Azimuth evo da pokusam da pojasnim ono sto sam hteo da kazem... Ovo je prekopiran cat sa XDA foruma :

Osoba 1 :We don't need official ROMs

laufersteppenwolf - recognized developer - forum moderator : "Actually, we kinda do
Well, not the ROM/system itself, but its blobs
The older blobs get, the harder it is to get newer Android versions working, as the old blobs lack some functions or are having some other integration problems."

Tema je o tome da li zaista LGu 4X treba oficialni update ili mozemo i bez njega.LG je poznat po tome da izbaci 1 update (cak i za flagship telefone) i posle toga cao/zdravo samim tim sam pokusao da ukazem da cete (mozda ako gledamo LGjeve predhodne postupke) za godinu dana imati telefon sa super hardwerom bez drajvera koji koristi stariji softwer i na kome custom romovi ne rade kako treba jer nema drajvera.Zato sam pitao koliko mu znaci podrska jer su Samsung HTC i Nexus mnogo bolji po tom pitanju.Imao sam nekoliko LG telefona i to je moje misljenje u vezi ovog proizvodjaca.Nadam se da si me razumeo sad sta sam pokusao da kazem.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Koliko sam ja razumeo, sa 4X i jos nekim modelima je problem hardver. Hardver je najveca prepreka dobijanju oficijalnih romova. G2 za sada nema tih problema kao ni gomila drugih, sto ne znaci da ih mozda nece imati kroz godinu ili dve, kada izbace nesto novo i drugacije.
Neko je postavljao vec link na ovu temu, samo ne znam gde je na forumu. Kad nadjem prekopiracu ga.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ja se stvarno nadam da su naucili lekciju,ako nisu proci ce kao HTC koji doduse i mnogo vise ulaze u telefone ali na zalost dosta stvari radi pogresno i ima skuplje telefone
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

dimi89, evo ga.
"...na osnovu ovih podataka može se videti da će LG Optimus 4X HD ostati na 4.1.2 verziji sistema, a kao glavni “krivac” za to se ističe Nvidia Tegra 3 procesor. Još jednom nam stiže informacija da je izrazito teško pripremiti 4.4 KitKat za uređaje sa Nvidia Tegra 3 procesorom i da će mnogi, ako ne i svi uređaji sa ovim procesorom ostati na starijoj verziji sistema."

Izvor. http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti ... .4_verzije

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Tegra 3 se i nije nesto proslavila u telefonima.
Nadam se da Snapdragon nece imati tih problema,osim ako ne izmisle toplu vodu da ce recimo S800 moci da gura samo 4.4.x zbog strukture.
Inace procitah da S800 malo zaostaje za I3 procesorom,pa vi vidite sta imamo u telefonima a nicemu prakticno ne sluzi.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

2x/4x i izgleda da G nece da dobije.Tegra nije problem sto se tice drajvera problem je taj sto nije dala zeljenje rezultate a i HTC je u skripcu sa parama pa su odustali od HTC One X modela.Ne zbog hardvera.Uostalom htc one x ima 4.2.2 dok 4x ima samo 4.2.1 android oficialni.Mnogo smo otisli van teme.

Android83
Banned
Pridružio se: Sub, 14. Dec 2013. 11:41
:: Note 3
:: Note 2

Re: Одг: Samsung galaxy S4 ili note 3

Post od Android83 »

Behemoth napisao:Tegra 3 se i nije nesto proslavila u telefonima.
Nadam se da Snapdragon nece imati tih problema,osim ako ne izmisle toplu vodu da ce recimo S800 moci da gura samo 4.4.x zbog strukture.
Inace procitah da S800 malo zaostaje za I3 procesorom,pa vi vidite sta imamo u telefonima a nicemu prakticno ne sluzi.
Sto je veca tuga mnogima ne sluzi ni u racynarima...jedino se gejmeri koriste u fulu sa mogucnostima...al sta je tu je....I snapdragon mislim da prolazi dalje

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

samo sto i3 ima ventilator koji ga hladi,neznam kako su ovi to zamislili tolike gigaherce bez hladjenja?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Nikako,zato se telefoni i pregrevaju i ne isporucuju performanse koje prikazu na testovima.Kad igrate zahtevnije igre, posle nekog vremena igra počne da koči i secka jer temperatura udari u max i takt procesora opada, takt gpu opada da ne bi došlo do pregrevanja i ostecenja uredjaja.Temp throttle tzv. Lg je na početku imao problem sa pregrejavanjem kod lg 4x pa su se seli genijalne metode da čim predje odredjeni temperaturu pola stvari se automatski skoro pogasi u telefonu.Brightness ode na 20% cpu padne na 1GhZ itd...Seci uši krpi d** :-) A i android kao Os ne moze da se pohvali da programerski resen da stedi performanse tokom.Zato win uredjaji sa suplo slabijim hardwerom guraju iste igre i os zajedno.

Odgovori