LG g2 ili nesto drugo?
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: LG g2 ili nesto drugo?
Zavisi za šta koristiš telefon. Prvo to moraš da definišeš sebi.
Meni je 5s na svim poljima bolji od G2, krenuvši od kvaliteta razgovora (poznati problem na G2), zvuka (muzika, tu ne može da priđe 5s), kamera, izrada, kucanje (5s mi je najbolji i najbrži fon za kucanje), skener otiska prsta, 64bit proc. i sjajno optimizovan OS... sve je bolje na 5s, sve radi bez popravljanja (ne moraš da se juriš po xda za fix, pa fix fiksa), jednostavno koristiš telefon i ne razmišljaš. Dolazi nov iOS još malo. Razlika je kada uzmeš u ruku oba fona, posle 5s, G2 mi je kao igračka u ruci, izrada jbg. To pišem jer koriastim HTC One M8 i 5s, u kući takođe imam G2 ženin, te sam itekako kompententan da dam takav sud.
Ako telefon koristiš za razgovore, dopisivanje, vesti, tapatalk, slikanje, muzika... ne gledaš filmove (onda ne vidim potrebu za većom dijagonalom) svakako pre 5s.
Ako ti je potrebna veća dijagonala onda update na G3/G4.
Meni je 5s na svim poljima bolji od G2, krenuvši od kvaliteta razgovora (poznati problem na G2), zvuka (muzika, tu ne može da priđe 5s), kamera, izrada, kucanje (5s mi je najbolji i najbrži fon za kucanje), skener otiska prsta, 64bit proc. i sjajno optimizovan OS... sve je bolje na 5s, sve radi bez popravljanja (ne moraš da se juriš po xda za fix, pa fix fiksa), jednostavno koristiš telefon i ne razmišljaš. Dolazi nov iOS još malo. Razlika je kada uzmeš u ruku oba fona, posle 5s, G2 mi je kao igračka u ruci, izrada jbg. To pišem jer koriastim HTC One M8 i 5s, u kući takođe imam G2 ženin, te sam itekako kompententan da dam takav sud.
Ako telefon koristiš za razgovore, dopisivanje, vesti, tapatalk, slikanje, muzika... ne gledaš filmove (onda ne vidim potrebu za većom dijagonalom) svakako pre 5s.
Ako ti je potrebna veća dijagonala onda update na G3/G4.
Trenutno mi ne treba veca dijagonala a i ne bih sada uzimao drugi android. Planirao sam na jesen/zimu da menjam telefon, kad izadje i win 10. Ovo oko iphone mi je potpuno neplanirano ispalo jer sam video da mogu da uzmem nov telefon uz relativno malu doplatu (5c).
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Pa ako ti ne treba veća dijagonala onda 5s. 5c bih zaobišao u širokom luku. Ne kažem da je loš, ali ne može da priđe 5s.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Jedini telefon koji ima manju dijagonalu,a bolji je od G2 je upravo 5s. Nijedan drugi vise 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
kutijagreha... JEDINI??? Ajde saberi se malo, nemoj baš svašta da pišeš. 

- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Z3c i alfica [emoji38] 

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Koliko vidim,staff oce da proba IOS
Neka me ispravi ako gresim

Neka me ispravi ako gresim

Da, samo zbog toga bih sada menjao g2. Hteo bih da probam ios. Jesam cackao ali nikad nisam imao iphone.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
1808,dobio si odgovor 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Jedno je šta on hoće, a nešto sasvim drugo ono što ti pišeš. Dakle, u tvom postu fali iOS.kutijagreha napisao:Koliko vidim,staff oce da proba IOS![]()

- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Neprevazidjen si,definitivno 

5s je nikakav napredak u odnosu na g2, da je iphone 6 pitanju pa da poredim nesto ovako nema potrebe.
Baraba pise tako jer ga je g2 smorio, ima ga odavno.
Baraba pise tako jer ga je g2 smorio, ima ga odavno.

Слобода или смрт
- amijailovic
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 19. Jul 2014. 06:09
- :: Samsung S20 Ultra 5G
- Kontakt:
Za taj novac LG G2 je zakon. Imao sam ga, od 32 GB, bio prezadovoljan svim što nudi!
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
- :: xXx
- Kontakt:
Cisto da se nadovezem na diskusiju 5c vs 5s, razlika u radu je sa ios 8.4 minorna, bukvalno beznacajna, ja ne znam da li vi koji pisete na forumu zaista koristite telefone o kojima pisete i da li ste ih ikada koristili, ili to pisete na osnovu recenzija koje ste pogledali na internetu, youtube-u, its?!
Postoji razlika u brzini ucitavanja aplikacija, ukoliko je to neka teza igra, tipa Infinitiy Blade III, 5s ucita brze za sekundu-dve-tri, e sad, ukoliko je to nekome toliko znacajno, onda ok.
Jedina prava prednost 5s u odnosu na 5c je kvalitet upotrebljenih materijala.
Inace, ja nikako ne bih stavljao Iphone (od 5 pa na dalje) u isti kos sa G2, pre svega zbog Apple garancije, koja je sada ostvariva i kod nas, kvaliteta aplikacija, kvaliteta razgovora, samog rada uredjaja, itd...
Da ne bude da pricam bzvz, koristio sam duzi vremenski period (3+ meseca) sva tri pomenuta uredjaja.
Takodje, ukoliko se kupuje nov telefon, ne vidim neki realan razlog da se da 200+ eur vise za 5s u odnosu na 5c, pogotovu pred izlazak 6s.
E sad, ukoliko se gleda nov 5c ili polovan 5s u mint stanju, razlika je oko 100eur i ja bih u tom slucaju isao na 5s.
Postoji razlika u brzini ucitavanja aplikacija, ukoliko je to neka teza igra, tipa Infinitiy Blade III, 5s ucita brze za sekundu-dve-tri, e sad, ukoliko je to nekome toliko znacajno, onda ok.
Jedina prava prednost 5s u odnosu na 5c je kvalitet upotrebljenih materijala.
Inace, ja nikako ne bih stavljao Iphone (od 5 pa na dalje) u isti kos sa G2, pre svega zbog Apple garancije, koja je sada ostvariva i kod nas, kvaliteta aplikacija, kvaliteta razgovora, samog rada uredjaja, itd...
Da ne bude da pricam bzvz, koristio sam duzi vremenski period (3+ meseca) sva tri pomenuta uredjaja.
Takodje, ukoliko se kupuje nov telefon, ne vidim neki realan razlog da se da 200+ eur vise za 5s u odnosu na 5c, pogotovu pred izlazak 6s.
E sad, ukoliko se gleda nov 5c ili polovan 5s u mint stanju, razlika je oko 100eur i ja bih u tom slucaju isao na 5s.