Sto se tice situacije kradenih telefona to moze da se resi samo da bolje sradjuje mup-operater i da imaju neki stimulans ili volju,ovako se pogura u najboljem slucaju ako je skup fon ili neki jak lik kome su marnuli.
Original telefon - opsta pitanja
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
1. Ništa pogrdno i prozivački nisam mislio, samo da se javi neko ko možda ima nekog iskustva ili zna neke klauzule stranih zakona. Tj. šta se u praksi može desiti sa skidanim telefonima, tj. kad prestaju da budu nelegalni.
2. Nisam mislio na telefone kradene ovde, jer mislim da prodaja takvih u servisima nije masovna (mnogo verovatna) pojava, nego u inostranstvu.
(Ili sam ja naivan kad mislim da je tako
)
2. Nisam mislio na telefone kradene ovde, jer mislim da prodaja takvih u servisima nije masovna (mnogo verovatna) pojava, nego u inostranstvu.
(Ili sam ja naivan kad mislim da je tako
gargamel4, interesantno razmisljanje... pazi, sledeci neku logiku, kad kupujes telefon u ponudi odredjenog operatera, on te ugovorom vezuje na odredjeni period da moras koristiti usluge njegove mreze tj. preciznije, da placas racune - kod nas u SCG je to na 1-2 godine, tako da u tom periodu bi trebalo da vazi to da ne treba da otudjis telefon, mada to nigde ne pise....
Posle isteka tog perioda, mozes da radis sta hoces, operater nema pravo da zahteva bilo sta od tebe, osim ako drugacije nisu navedene jos neke klauzule u ugovoru, ili ako ne dobijes mogucnost da produzis ugovor... ima tu svacega.
Sta mislite o ovome? Nekako je logicno!
Posle isteka tog perioda, mozes da radis sta hoces, operater nema pravo da zahteva bilo sta od tebe, osim ako drugacije nisu navedene jos neke klauzule u ugovoru, ili ako ne dobijes mogucnost da produzis ugovor... ima tu svacega.
Sta mislite o ovome? Nekako je logicno!
b_udder, da, razmisljao sam i ja o tome, i to je upravo ono sto mi se ne slaze u rezonu... U tom slucaju, svi telefoni su "kradeni" ili postoji neka druga varijanta koju su provalili prodavci...Brate, sve se moze kad se hoce, u to sam siguran. 
A sa druge strane, pazi ovo, idi u bilo koju prodavnicu i trazi da pogledas 6630 kao hoces da kupis itd, ne verujem da ces naci i jednu koja uma na stanju 3-4 aparata, sve su to varijante sa po 1-2 aparata, i cuvenom recenicom "Nema trenutno, ali stize za par dana" (dok ne "ispadne iz kamiona"). Dakle, svaki prodavac ima neku "kombinaciju", ne uzimaju oni po ne znam koliko 10na (ne cak ni 1000) aparata..kad bih napravio racunicu, ne verujem da bih dosao do zakljucka da neki prodavac proda neku znatnu kolicinu aparata nekog modela...ko zna, svasta tu ima.
A opet, verujem da u Srbiji postoje 1 ili dvojica "dobavljaca" tih skidanih telefona, pa ih distribuiraju prodavcima sirom zemlje.
A ko zna i kakvi su uslovi kupovine (i troskovi) kod operatera u inostranstvu...mozda i ima neka varijanta kojom su svi zadovoljni, i dobavljac, i prodavac, i korisnik.
A sa druge strane, pazi ovo, idi u bilo koju prodavnicu i trazi da pogledas 6630 kao hoces da kupis itd, ne verujem da ces naci i jednu koja uma na stanju 3-4 aparata, sve su to varijante sa po 1-2 aparata, i cuvenom recenicom "Nema trenutno, ali stize za par dana" (dok ne "ispadne iz kamiona"). Dakle, svaki prodavac ima neku "kombinaciju", ne uzimaju oni po ne znam koliko 10na (ne cak ni 1000) aparata..kad bih napravio racunicu, ne verujem da bih dosao do zakljucka da neki prodavac proda neku znatnu kolicinu aparata nekog modela...ko zna, svasta tu ima.
A opet, verujem da u Srbiji postoje 1 ili dvojica "dobavljaca" tih skidanih telefona, pa ih distribuiraju prodavcima sirom zemlje.
A ko zna i kakvi su uslovi kupovine (i troskovi) kod operatera u inostranstvu...mozda i ima neka varijanta kojom su svi zadovoljni, i dobavljac, i prodavac, i korisnik.
- fain2daniel
- Mobil manijak

- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- Lomnica_city
- Expert

- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ne mora da znaci,da su SVI telefoni koji dodju kod nas ukradeni (izuzev onih kod distributera po duplim cenama )
koja bi to onda firma trpela!?Mislim,samo kod nas ima BAR 10 000 Nokia 6630,i bar pola su sa TIM mreze,zar ne bi primetili da im pri svakoj posiljci nestane po nekoliko kutija sa 6630,pa po nekoliko sa 6680 pa... pa posle mesec dana bi poceli da salju kamione sa oruzanom pratnjom!!
Pre ce biti da imaju neki deal sa ljudima koji rade tamo,stignu telefoni po"tim i tim"cenama,lik iz TIM-a ih preproda nekom uz procenat za sebe,i ima i za njega i za TIM i za one koji te telefone nabavljaju jer oni svi dobijaju telefone po nabavnoj ceni koja je bar 20-30% ispod prodajne cene,ima tu dovoljno za sve!A naravno da ima i onih"ispalih iz kamiona",ali je nemoguce da su svi ili cak vecina takvi,ne bi to stranci trpeli,pre bi nas opet bombardovali,ovaj put kao leglo lopovluka!
Pozdrav
Pre ce biti da imaju neki deal sa ljudima koji rade tamo,stignu telefoni po"tim i tim"cenama,lik iz TIM-a ih preproda nekom uz procenat za sebe,i ima i za njega i za TIM i za one koji te telefone nabavljaju jer oni svi dobijaju telefone po nabavnoj ceni koja je bar 20-30% ispod prodajne cene,ima tu dovoljno za sve!A naravno da ima i onih"ispalih iz kamiona",ali je nemoguce da su svi ili cak vecina takvi,ne bi to stranci trpeli,pre bi nas opet bombardovali,ovaj put kao leglo lopovluka!
Pozdrav
- Lomnica_city
- Expert

- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Dobra stvar je sto to NE MOZE da se provali,jer u inostranstvu uopste ne moras da uzimas novi broj da bi dobio telefon,dosta je da produzis ugovor sa njima i da uzmes telefon za Dz ili eventualno neku sicu,tako da oni preprodate telefone mogu da zavedu kao date za Dz korisnicima koji su ostali na mrezi a stave u kasu lovu za njih,kao da je korisnik vec otplatio telefon (i kad ti daju za Dz,moras da ga otplatis preko racuna,nije bas za Dz)!
Pozdrav
Pozdrav
xenia, NE, NE MOZE DA SE POKVARI,on da bi ti uopste radio na nasoj mrezi mora da se DEKODIRA tj. otkljuca mreza na kojoj ce se koristiti telefon,debranduje
Serviser koji radi na veliko nekoj radnji recimo 0.5e po telefonu i dobije 100 telefona,on moze da otkljuca a da flesne tih 100 komada pa tebalo bi mu .....
Uvek sam govorio,bolje da mi je telefon sa neke mereze i da flesnem softver da bude cist a neka TIM nalepnice na maski,bar znam odakle je i da nije iz neke kucne radioneice opravljan i prepravljan(polovan osvezen sa novom maskom originalnom) pa da ne znam ni sta imam,govorim u kupovini u radnji novog telefona.
Serviser koji radi na veliko nekoj radnji recimo 0.5e po telefonu i dobije 100 telefona,on moze da otkljuca a da flesne tih 100 komada pa tebalo bi mu .....
Uvek sam govorio,bolje da mi je telefon sa neke mereze i da flesnem softver da bude cist a neka TIM nalepnice na maski,bar znam odakle je i da nije iz neke kucne radioneice opravljan i prepravljan(polovan osvezen sa novom maskom originalnom) pa da ne znam ni sta imam,govorim u kupovini u radnji novog telefona.
Kako to mislis? Prodavac mobnilh donese kod servisera mobilne i serviser ubije 2-3 kom telefona PRI OTKLJUCAVANJU a onda nosi kod drugog servisera?Dexter napisao:6630 app, da uzmu da rade po 100 komada al i redovno ubiju 2-3 komada barem pa moraju da ga nose nekom drugom da ih vadi iz sra*a..
Ako otkljucava samo sa boksom da nesto krene naopako sa nekim modelom na jednom boksu stavis na drugi ili treci koji ga zavrsi.Zato mora da se ima bar dva boksa za jednu marku.