b_udder, da, razmisljao sam i ja o tome, i to je upravo ono sto mi se ne slaze u rezonu... U tom slucaju, svi telefoni su "kradeni" ili postoji neka druga varijanta koju su provalili prodavci...Brate, sve se moze kad se hoce, u to sam siguran.
A sa druge strane, pazi ovo, idi u bilo koju prodavnicu i trazi da pogledas 6630 kao hoces da kupis itd, ne verujem da ces naci i jednu koja uma na stanju 3-4 aparata, sve su to varijante sa po 1-2 aparata, i cuvenom recenicom "Nema trenutno, ali stize za par dana" (dok ne "ispadne iz kamiona"). Dakle, svaki prodavac ima neku "kombinaciju", ne uzimaju oni po ne znam koliko 10na (ne cak ni 1000) aparata..kad bih napravio racunicu, ne verujem da bih dosao do zakljucka da neki prodavac proda neku znatnu kolicinu aparata nekog modela...ko zna, svasta tu ima.
A opet, verujem da u Srbiji postoje 1 ili dvojica "dobavljaca" tih skidanih telefona, pa ih distribuiraju prodavcima sirom zemlje.
A ko zna i kakvi su uslovi kupovine (i troskovi) kod operatera u inostranstvu...mozda i ima neka varijanta kojom su svi zadovoljni, i dobavljac, i prodavac, i korisnik.