Original telefon - opsta pitanja

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

gargamel4, e kad si zamolio experta nek ti odgovori neki expert,necu da se mesam :lol:

Sto se tice situacije kradenih telefona to moze da se resi samo da bolje sradjuje mup-operater i da imaju neki stimulans ili volju,ovako se pogura u najboljem slucaju ako je skup fon ili neki jak lik kome su marnuli.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

1. Ništa pogrdno i prozivački nisam mislio, samo da se javi neko ko možda ima nekog iskustva ili zna neke klauzule stranih zakona. Tj. šta se u praksi može desiti sa skidanim telefonima, tj. kad prestaju da budu nelegalni. :wink: :wink:

2. Nisam mislio na telefone kradene ovde, jer mislim da prodaja takvih u servisima nije masovna (mnogo verovatna) pojava, nego u inostranstvu. :) :wink: :)
(Ili sam ja naivan kad mislim da je tako :o )

JaneA
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 11:02

Post od JaneA »

gargamel4, interesantno razmisljanje... pazi, sledeci neku logiku, kad kupujes telefon u ponudi odredjenog operatera, on te ugovorom vezuje na odredjeni period da moras koristiti usluge njegove mreze tj. preciznije, da placas racune - kod nas u SCG je to na 1-2 godine, tako da u tom periodu bi trebalo da vazi to da ne treba da otudjis telefon, mada to nigde ne pise....
Posle isteka tog perioda, mozes da radis sta hoces, operater nema pravo da zahteva bilo sta od tebe, osim ako drugacije nisu navedene jos neke klauzule u ugovoru, ili ako ne dobijes mogucnost da produzis ugovor... ima tu svacega.

Sta mislite o ovome? Nekako je logicno! :blinky:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

JaneA, sve je to ok, pod uslovom da isplatis sve dugove operateru..... onda je telefon tvoj po isteku ugovora ..... medjutim, nisam nesto siguran da ima neki lik koji placa pretplatu za nekoliko hiljada telefona sa TIM mreze, dok ja ovde uzivam :D :lol:

JaneA
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 11:02

Post od JaneA »

b_udder, da, razmisljao sam i ja o tome, i to je upravo ono sto mi se ne slaze u rezonu... U tom slucaju, svi telefoni su "kradeni" ili postoji neka druga varijanta koju su provalili prodavci...Brate, sve se moze kad se hoce, u to sam siguran. :)

A sa druge strane, pazi ovo, idi u bilo koju prodavnicu i trazi da pogledas 6630 kao hoces da kupis itd, ne verujem da ces naci i jednu koja uma na stanju 3-4 aparata, sve su to varijante sa po 1-2 aparata, i cuvenom recenicom "Nema trenutno, ali stize za par dana" (dok ne "ispadne iz kamiona"). Dakle, svaki prodavac ima neku "kombinaciju", ne uzimaju oni po ne znam koliko 10na (ne cak ni 1000) aparata..kad bih napravio racunicu, ne verujem da bih dosao do zakljucka da neki prodavac proda neku znatnu kolicinu aparata nekog modela...ko zna, svasta tu ima.
A opet, verujem da u Srbiji postoje 1 ili dvojica "dobavljaca" tih skidanih telefona, pa ih distribuiraju prodavcima sirom zemlje.

A ko zna i kakvi su uslovi kupovine (i troskovi) kod operatera u inostranstvu...mozda i ima neka varijanta kojom su svi zadovoljni, i dobavljac, i prodavac, i korisnik. :)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

cini mi se da u ugovoru sa mobtelom za njihov kupljeni fontel kao i sim ima i zastita kradje koja se dodatno placa i u slucaju kradje mup nema nikakve veze sa tim i mobtel preko imei'a tj. sim poziva nalazi fontel... :disgust:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ne mora da znaci,da su SVI telefoni koji dodju kod nas ukradeni (izuzev onih kod distributera po duplim cenama ) :wacko: koja bi to onda firma trpela!?Mislim,samo kod nas ima BAR 10 000 Nokia 6630,i bar pola su sa TIM mreze,zar ne bi primetili da im pri svakoj posiljci nestane po nekoliko kutija sa 6630,pa po nekoliko sa 6680 pa... pa posle mesec dana bi poceli da salju kamione sa oruzanom pratnjom!!
Pre ce biti da imaju neki deal sa ljudima koji rade tamo,stignu telefoni po"tim i tim"cenama,lik iz TIM-a ih preproda nekom uz procenat za sebe,i ima i za njega i za TIM i za one koji te telefone nabavljaju jer oni svi dobijaju telefone po nabavnoj ceni koja je bar 20-30% ispod prodajne cene,ima tu dovoljno za sve!A naravno da ima i onih"ispalih iz kamiona",ali je nemoguce da su svi ili cak vecina takvi,ne bi to stranci trpeli,pre bi nas opet bombardovali,ovaj put kao leglo lopovluka!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, mislim da sam cak negde procitao da nasi dobavljaci cesto imaju dil sa strancima pa im ovi prodaju "ispod zita" po povoljnim cenama...

pozdrav...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa to je još i najlogičnije, ali mi nije palo na pamet. Onda i nema zime za ove naše telefone napolju. :D

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Dobra stvar je sto to NE MOZE da se provali,jer u inostranstvu uopste ne moras da uzimas novi broj da bi dobio telefon,dosta je da produzis ugovor sa njima i da uzmes telefon za Dz ili eventualno neku sicu,tako da oni preprodate telefone mogu da zavedu kao date za Dz korisnicima koji su ostali na mrezi a stave u kasu lovu za njih,kao da je korisnik vec otplatio telefon (i kad ti daju za Dz,moras da ga otplatis preko racuna,nije bas za Dz)!
Pozdrav 8)

xenia
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 03. Jun 2006. 22:50

Post od xenia »

mene interesuje da li telefon kad se skine sa mreze pa se dekodira kod nas moze na taj nacin da se pokvari (mada se taj kvar ne ispolji odmah) pa je to glavni razlog zasto treba kupiti "cist" telefon? hvala :|

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

naravno da ne,telefon koji je skinut sa mreze uglavnom ima njihov softver(meni i tako to) i oni ga fleshuju i ubace jednostavan "chsit" softever bez tih obelezija neke mreze itd...tako da to nije nishta strashno,samo zamena softvera,ne vidim zashto bi se na taj nachin fon pokvario... :wink:

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

xenia, NE, NE MOZE DA SE POKVARI,on da bi ti uopste radio na nasoj mrezi mora da se DEKODIRA tj. otkljuca mreza na kojoj ce se koristiti telefon,debranduje :ohmy:
Serviser koji radi na veliko nekoj radnji recimo 0.5e po telefonu i dobije 100 telefona,on moze da otkljuca a da flesne tih 100 komada pa tebalo bi mu ..... 8) :lol:

Uvek sam govorio,bolje da mi je telefon sa neke mereze i da flesnem softver da bude cist a neka TIM nalepnice na maski,bar znam odakle je i da nije iz neke kucne radioneice opravljan i prepravljan(polovan osvezen sa novom maskom originalnom) pa da ne znam ni sta imam,govorim u kupovini u radnji novog telefona.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

6630 app, da uzmu da rade po 100 komada al i redovno ubiju 2-3 komada barem pa moraju da ga nose nekom drugom da ih vadi iz sra*a..

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

Dexter napisao:6630 app, da uzmu da rade po 100 komada al i redovno ubiju 2-3 komada barem pa moraju da ga nose nekom drugom da ih vadi iz sra*a..
Kako to mislis? Prodavac mobnilh donese kod servisera mobilne i serviser ubije 2-3 kom telefona PRI OTKLJUCAVANJU a onda nosi kod drugog servisera? :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh:

Ako otkljucava samo sa boksom da nesto krene naopako sa nekim modelom na jednom boksu stavis na drugi ili treci koji ga zavrsi.Zato mora da se ima bar dva boksa za jednu marku.

Odgovori