6 puta opticki zoom i mobilni projektor

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

bravo druze ovo je vec super . vrlo jasno .super se vidi tablica . kakvo otkrice . odusevljen sam .zamisli jos po suncanom danu kako ce da ispadne. woooow . al' cu da slikam sada , nece mi ni profy fotograf biti ravan . hehehehehe :lol: samo da odlucim sta cu da koristim od opreme ili da kupujem preko neta .

genijalno . duzan sam ti pice kad god se sretnemo negde . 8)

i hvala za link .

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Ma nista,cim uzmem nov fon videcu da i ja uzmem onaj teleskop od 6x zoom,to je sasvim dovoljno ako ti bas treba zoom,a ovaj digitalni na fonu samo kvari sliku.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

pisao sam sada brando shopu da vidim kako se vrsi placanje kod njih i da li je moguce platiti sa nasom visa virtuonom jer na ebay sajtu ne prihvataju ,posto rade sa pay pal-om a pay pal nema jos mogucnost za nasu zemlju . tamo sam inace nasao za 12 funti sve sa postarinom paket za nokiju i sony ericsson .

http://cgi.ebay.co.uk/Camera-CAM-TELESC ... dZViewItem

tako da cekam odgovor od brando shopa . pitao sam ih i da li imaju iskustva sa postavljanjem tih telescopa na druge modele .

drugo , pisao sam i onom tipu sa drugog linka sto si mi dao ( iz Australije je ), da vidim da li bi prodao neki k750 koji je prepravio . javljam isto ako nesto odgovori , njegove slike su fenomenalne . na 1 km je snimio par prizora i mogu da ti kazem da je to skoro pa nemoguce . pravi telezoom . i tako ostro .evo jedan njegov primer bas na razdaljini 1 km :

bez zoom-a :
Slika

sa zoom-om:
Slika

on je fizicki vadio iz k750 objektiv i socivo i stavljao drugi telezoom objektiv i vidi sta je dobio , savrsenstvo . ovo sam ja obelezio tankim crvenim u paint-u , da bi se videlo gde je uvelicani detalj .

a ja kad sam malo pretrazivao , evo sta nadjoh u Americi . nije skupo uopste ,malo je vece i razmisljam da li bi moglo sa ovim monokularom da se radi malo prakticnije nego sa dvogledom ?

http://monoculars.binoculars.com/produc ... 31470.html

ima na ovom sajtu mnogo monokulara , proveri sam ali vidi ovaj minijaturni kako je strava :

http://monoculars.binoculars.com/produc ... 23019.html

i to samo 15 dolara .

pozdrav i javljam kad neko odgovori .

8)

p.s. izvinjavam se zbog dugackog linka za ebay , malo je prosirio stranicu , ne znam da li moguce skratiti link pa da ostane u gabaritima sajta . :)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Au ovo je ql,bas pravi zoom,cek znaci on izvadi iz k750i socivo i objektiv i ugradi neki drugi :o Sad sam video da je on samo zamenio socivo od k750i to plasticno,sa staklenim socivom,i stavio na fon neki telezoom.
Pa ovaj monokular mozes i zalepiti na telefon,kao na onim slikama sa prosle strane,tako da ga ne moras drzati u ruci,prakticnije :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

jeste , evo sad bas narucujem model -- http://monoculars.binoculars.com/produc ... 46065.html --- sa ovog sajta . pravi mi problem neki coupon code jer ne znam sta da napisem pa sam im pisao da mi kazu sta tu ide . nije skup uopste . 9 dolara a ima 10x25 raspon . samo jos 2 komada na ponudi .

inace taj tip iz Australije je neki mag kada je mogao to sve da sklepa od k750 . svaka mu cast stvarno . :D

p.s. nista od kupovine , mora minimum za 50 dolara robe da se naruci i plus postarina kosta minimum 63 dolara dovde . trazim dalje . :shock:

razmisljam da na ovom hrvatskom sajtu narucim ovaj monokular HL 821m . 99kn je otprilike 1000 dinara i postarina je jos 400 dinara .

http://www.lapis-plus.hr/daleko.htm

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@vlada1970: ne bih da te razocaram ali samo hocu da ti kazem da nema 'leba od toga. Kada budesh uzeo, shvaticesh da to nije tako svetlo kao sto izgleda. Sto zbog svetlosti, sto zbog toga sto ce da ti se iskrivi slika jer samim tim sto to kosta 19$ ne moze da bude to nesto ekstra kvalitetno odradjeno. Bice ti to zanimljivo na pocetku, ali kasnije.... ima to polako da pocne da ti skuplja prashinu.

Za 19$ je super stvar, ali to to necesh naci za te pare ovde kod nas, a posto treba da narucish iz inostranstva (odakle vec budesh nashao), ima to fino da te kosta a kao sto sam rekao, slabe 'vajde od toga....
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

to mi je zadnja solucija Dario , postajem i ja sve vise svestan toga.hvala na odgovoru druze.vec sam kontaktirao Hong Kong i odgovorio mi je covek . postarina worldwide je 3 dolara . znaci nije skupo to kad se sabere sa 19 dolara . nije problem cena od 22 dolara nego sto im brando radnja ne radi sa visa online placanjima , nego mora u banci da se uplati preko deviznog racuna na njihov tamo , a to je kod nas kad radi fizicko lice , preskupo . verujem da nije neki kvalitet , zato i razmisljam sta drugo da iskombinujem .
odgovorio mi je i onaj tip iz Australije sto je fizicki zamenio socivo u telefonu k750 sa socivom iz nekog digitalca koji je po velicini odgovarao . kaze da ce da razmisli pa ako budem uporan ,mozda i napravi za mene jedan komad .

nego se od juce raspitujem gde bih mogao da nadjem male objektive koje je on upotrebljavao jer mi to izgleda najkvalitetnije . mislim na ovaj komad sa slike otprilike :

Slika

moracu ponovo da mu pisem da vidim odakle ga je skinuo . ne bih se ovoliko interesovao sigurno , ali me je ideja strasno privukla . pa i slike od Milana su za mene sjajne . a napravio ih je na brzaka sa dvogledom .

pozdrav Vlada

p.s. ima li neko ideju kakav je ovo objektiv sa slike ? je li skinut sa nekog digitalca ili ovako mali objektivi postoje posebno da se uzmu ?

Odgovori