Nokia 808 PureView

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Re: Nokia 808 PureView

Post od kocapro »

Dostaje pa jel to znaci da ja sa ovim fabrickim browserom mogu da otvaram flash video snimke
Forever !!!

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

da naravno :-) i opera otvrara yt snimke ali preko video plejera ;-)

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kocapro »

Ali sa ovim fabricikim imam problem jer ne mogu da otvorim preko interneta prenos neke utakmice ,da li on to uopste moze.
Da li moze neko da mi kaze gde da nadjem taj flash player da instaliram
Forever !!!

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

^ e to je i mene zanimalo jer npr na iphoneu sam bez problema otvarao live striminge dok na nokiji to ne mogu... Za neke stvari mi zaista nedostaje apple :-(

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kocapro »

Da li mozda neko nesto zna o tome da li Nokia moze da otvori Live Striminge ,tj da li postoji neki plejer da joj to omoguci :| :|
Forever !!!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Da pitam nesto..posto ovaj 808 ina fp2 kao i moja 701,interesuje me dal je moguce menjati scenu slikanja u kamera apklikaciji a da se rezolucija ne smanjuje?
Kod mene na 701 kad izaberem nocni mod odma me prebaci u 6mpx i 16:9 format slikanja a ja to nikako necu.Da lo je moguce menjati scenu a da slike ostanu u full rezoluciji,kako je na 808?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kocapro »

Na 808 ici te ne vraca nego kako ti zadas parametre on atako i slika moze i u najvecoj rezolucijiiii
Forever !!!

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Sale_M, isto je tako i na 808,kada izaberes scenu unapred ima zadate parametre i od toga nema odstupanja.Zato su ti i dali kreativni mod jer ko se razume znace da podesi sve kao da je izabrao scenu,s'tim sto moze da izabere i rezoluciju.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

http://www.techradar.com/news/photograp ... se-1067544

Sta se desi kad Nokia uplasi proizvodjace fotoaaparata. :D
Sto volim sto je GSMarena napravila slepi test bas sa Olimpusovim prosumerom. :D
Pored ovog ima jos jedan clanak gde opet iz Olimpusa tvrde kako telefoni nikad nece moci da zameni kompaktne fotoaparate.
Uvek ce biti ljudi koji nece gledati ili prihvatiti buducnost. To je ista stvar kao kad bi neko pre 7-8 godina rekao da telefoni nikada nece moci da zamene diskmene, mp3 plejere, ipodove itd. Ili kad bi ljudima iz sredine sezdesetih rekao da ce racunari biti teski dva kila.
Normalno je da se telefoni nikad nece trkati sa DSLRovima (mada ce imati po meni veliku prednost, a to je sto su telefoni uvek uz coveka :) ) , a sa obicnim digitalcima uz nekog ko se razume iole u podesavanja se i N8 takmici. Ko zna sta nas tek ceka. :)
Nokia Lumia 1520

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

^ ma 808 i moguce ali n8 tesko mnogo mi fali duga ekspozicija , n8 se fino ponasa nocu (bez blica naravno) ali gruva iso kao lud, ja bih ipak duzu ekzpoziciju na stativ i cepasa cbli i iso bas kada je to neophodno (blic nuzno zlo) :-D

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Znas kako, s obzirom da sam deo omladinske populacije koja voli jel te, da izlazi po mracnim mestima, a zatim i da se slika na istim, primetio sam koliko je xenonski blic na N8 prednost u odnosu na sve ostale telefone. Xenon moze bolje da zamrzne pokret sto LED ne moze dobro. Menjao sam se na neodredjeno sa drugarom HD2 za N8 i mogu ti reci da imam bas solidih uporetbljivih slika iz raznih situacija. :)
Nokia Lumia 1520

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

ne kazem da nisu upotrebljive n8 pravi fine fotke, ali po meni daleko od boljeg point and shot aparata (cenovni rang oko 20000+ din) jako daleko... zameram mu na losem ekranu i prepisujem 808 mici. Rez je katastrofa nakon ip4 vorke . Sto se kamerr tice n8 moze da posluzi ali ja se obicno razocaram sto mi aparat nije tu a snimio sam prelp kadar a ne mogu mu prici jer n8 neema objektiv da zumiram itd sto se dslr.a tice to no comment 808 je fin foto tel koji popunjava greske oko kamere koje ima n8ali isto tako losije pakovanje tj kuciste... Ekran je mogao biti 1280X720 sa kojim bi symbian dobio novi sjaj... Nego nokia je svesna da programere zabole da prilagodjavaju app prema novom ekranu pa je 808 ostao sa krompirima umesto piksela . 2012 i rez 640x360 ne da je smesno nego tragedija sa 140 DPi ostli hardware je ok i solidan jeuzeo bih ga za nekih300e kolko zaista vrdi. Jedini napredak u odnosu na n8 jeste upravo samo kamera i procesor... Steta ocekujem dosta od 920 videvemo kako ce se pokazati mada wp je tesko snje...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

RandjaPO napisao:Sale_M, isto je tako i na 808,kada izaberes scenu unapred ima zadate parametre i od toga nema odstupanja.Zato su ti i dali kreativni mod jer ko se razume znace da podesi sve kao da je izabrao scenu,s'tim sto moze da izabere i rezoluciju.
Da,mada je to meni bezveze,jer recimo hocu da koristim bilo koju scenu,nocni mod,pejzaz...a mogu da slikam samo u 6mpx 16:9 formatu,sto ja ne volim.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Od tada se nisu vise javljali...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

RandjaPO, jbg, tako je kad radis za tehnolosku firmu gledajuci od danas do sutra.

Dostaje, ja nisam mislio na takmicenje N8 sa aparatima od 20000+ hiljada, vec da moze lepo da parira onim do 15000. Klasicnim malim digitalcima koju vecina ljudi poseduje. :)
Nokia Lumia 1520

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Dostaje, rezolucija je svakako niska,ustvari nije rezolucija toliko niska koliko su nas ostali proizvodjači razmazili.Naravno da pikseli nisu vidljivi golin okom ako je neko to mislio.Ima ekran jednu veliku prednost u odnosu na sve ostale telefone a to je čitljivost na suncu.Sa time se svako složio ko je video telefon a imaš i u testu na GSM Areni dijagram koji prikazuje koliko je 808 u prednosti u odnosu na SIII koji je drugi po redu.E sad što se tiče kućista u odnosu na N8,to je ipak subjektivno mišljenje.Meni se recimo više svidja kako je 808 odradjen zato što sam sa N8 uvek pazio kako ga nosim zato što je aluminijum preterano osetljiv,Lepši jeste svakako ali je veoma mek metal pa su ogrebotine verovatnije nego na plastici koja je korišćena za 808.U svakom slučaju N8 je elegantniji i telefon koji je više za pokazivanje dok je 808 odradjen tako da vrši funkciju kojoj je namenjen,a to je fotografisanje u spoljnim uslovima.Od izrade,preko displeja pa sve do izmenjive baterije čini mi se kao da su na umu imali da telefon bude spreman za spoljne uslove.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Za rabljenje :-P Kamera je vruhnska za telefon i tu nema sta da se kaze, naravno Point and shot aparati do 10000 15000 tu nemaju sta da traze 808 ih sigurno zamenjuje bez problema :-) Kolika je najduza ekspozicija kod 808 ako je preko 2s i ako na iso 800 ne razliva boje kao N8 onda je 808 konkurent i malo skupljim :-D

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Ekspozicija ide od +4 do -4,a sa ISO vrednostima nisam mnogo eksperimentisao zato sto nikako ne uspevam da nadjem stativ (tripod,tronozac kako god).Ako neko zna gde bih mogao to da nabavim neka mi javi,nije mi bitno da bude original za 808 vec samo da ima drzac za mobilne.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Dostaje, maksimalna ekspozicija je 2.7 sekundi (ukljucen ND filter) sto ukombinovano sa ISO 400 i stalkom (nema znacajnijeg suma do ove granice) daje pristojne nocne pejzaze. Definitivno 808 moze da zameni p&s posto se uglavnom slikaju pejzazi i to dnevni ili zalasci sunca. Tu je jos i pravi HDR mode od 3 slike koje se na kraju spajaju na kompu umesto na telefonu. Ono sto me odusevilo je kvalitet mikrofona pri snimanju http://www.youtube.com/watch?v=EwoWX6vBq2I (jes da je gej pesma al slusaj kako zvuci, pogotovo bas)
Sa druge strane 400 jevreja za koliko se kod nas preko oglasa prodaje je prilicna suma, za koju komotno moze da se nadje neki polovan dslr sa objektivom, a i symbian je :cry:

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Ja sam vidjao skorije po oglasima sve cesce da nude za 360-370-380 evra nov, sim free ili sa mreze. I meni je kod njega glavna mana symbian. :-/
Mada, s obzirom da imam iPad 2 , 3g verziju pa mogu cesto da ga nosim van kuce, telefon mi sve manje igra neku multimedijalnu ulogu, sem za slusanje muzike, pa se ozbiljno razmisljam da kupim 808 ako naletim na neku dobru ponudu.
Dobio sam neku nagradu jedne zaduzbine jer sam najbolji student na faxu od 40 000 dinara pa se razmisljam na sta da je potrosim, s obzirom da imam i drzavnu stipendiju. :) Razmisljao sam se da li da uzmem neki polovan DSLR, ali on koliko god da je bolji od 808 ne mogu svuda da ga nosim, pazi na objektiv, pazi da ne ispadne, pazi da ga ne ukradu, nemoj na ,,astal" u klubu da ga stavljas, mnogo mi je to brige, a 808 mogu da ga stavim u bamper i u dzep i da ne brinem, a moze da mi zameni p&s aparat i uvek ce biti uz mene sto mi je cesto mnogo bitnije, jer sta vredi dobar aparat kuci ako nije kad ti treba tu. :)
Jel zna neko kakve su slusalice uz 808 i kakva je reprodukcija muzike?
Nokia Lumia 1520

Odgovori