Nokia 808 PureView

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Re: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Adams, to ti je odlicna cena,vidi ako uspes uzmi ga.Bilo bi lepo da imamo malo vise clanova sa ovim telefonom.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Juce sam prvi puta video ovaj telefon kod prijatelja i on ga je platio 290 eu. polovnog. Kuciste je naravno odlicno uradjeno, na njemu bele radi kako treba. Moje misljenje je da je nokija trebala na drugaciji nacin da omoguci pregled aplikacija.
Meni se nesvidja to kretanje gore dole trazeci potrebnu aplikaciju. Mnogo bolji je prikaz kada se horizontalno listaju stranice sa aplikacijama kao kod sony telefona.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa jeste lepse na androidima kao na mom Neu,ali imas search polje kad udjes u meni i tu odma mozes da nadjes aplikaciju koju hoces.
Iskreno,ja koji sam bio oduvek zakleti Nokias nisam razmisljao jos o ovom telefonu,jer sem kamere ne donosi nista vise sto nemam na N8 koji takodje ima odlicnu kameru.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Jos imam nekih vecih obaveza oko faxa pa cu verovatno za vikend ici da pogledam. :)
Jel ima nesto specificno kod ovog modela na sta bih trebao da obratim paznju? :)
Nokia Lumia 1520

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Sale_M, e sad to trazi polje, pa valjda treba da bude sve sto jednostavnije. Ta opcija search postoji i na ovim s60v3 ali to za sve ove godine ako sam par puta koristio.
Taj prijatelj je imao C7 pa i ja sam ga pitao zasto je njega prodao kad je sve isto i kupio 808 a on kaze samo zbog kamere.

batakpudla
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2011. 16:03

Post od batakpudla »

Поздрав свима. Од скоро сам постао поносни власник овог сјајног телефона. Да не хвалим феноменалну камеру и стабилан систем, имам једно питање за колегу Ранђу, али и за остале власнике. Имам ,,проблем'' који се манифестује у томе да када у подешавањима ставим brightness на минимум, и када ставим тајмаут позадинског осветљења на рецимо 5сек, после тих пет секунди осветљење екрана се појача? Да ли је неко имао слична искуства? Хвала.

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

batakpudla, cestitam na telefonu i da te lepo sluzi.Sto se tice tvog problemcica sad sam probao i da li je tako i kod mene ali nije.Kada osvetljenje stavim na miimum a trajanje osvetljenja na 5 sekundi posle tog vremena se iskljuci osvetljenje tastera dok ekran ostaje isto osvetljen,valjda je to bas minimum pa ne moze ispod toga da ide.

batakpudla
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od batakpudla »

Хвала на честиткама и на одговору. Мени се твоја ситуација дешава када осветљење ставим на било који степен између минимума и максимума. Онда само искључи светло тастера и ништа се не дешава са позадинским осветљењем, док нормално функционише и пригушује светло ако је brightness на максимуму. У принципу ово ми много не смета јер иако brightness држим на мин, тајмаут позадинског осветљења подигнем на минут (као и аутоматстко закључавање) тако да ми се телефон закључа пре него што се светло појача.

Додуше десило се пар пута током пуњења или док сам испробавао Nokia sleep screensaver да је функционисало нормално, али кажем није никакав велики проблем и генерално уживам у телефону.

Хтео бих да искористим прилику да ти поставим пар питања па ти кад можеш, или ако можеш волео бих да ми изађеш у сусрет :).

-Да ли препоручујеш неки програм за фотографију или за уређење фолдера фотографије? Такође да ли користиш неки програм за панораму и да ли неки препоручујеш?

-Да ли је могуће убацити ћирилицу за куцање порука? Као и да ли је могуће да се намести да кад уђем у поруке видим одмах фолдере уместо конверзација?

-И да ли је могуће да се горе споменуто аутоматско закључавање екрана преко неког програма подеси на мање од минут?

Извини на оволико питања и смарању, али си једини лик кога знам да има овај телефон :)

Свако добро.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

batakpudla, mogu ti pomoći bar što se ćirilice tiče. Imaš na Nokia Store-u aplikaciju koja se zove Cyrillic text i sa njom imaš opciju srpske ćirilice ili ruske pa samo odabereš koja ti odgovara. Tačnije evo ti link ali je skini sa telefona. :)

http://store.ovi.com/content/268696?cli ... arch&pos=1

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Evo ovako da ti odgovorim redom.

-Ne volim mnogo da eksperimentisem sa programima za fotografiju zato sto svi na kraju daju los rezultat sa velikim gubitkom kvaliteta.Probao sam Camera Pro ali cak i on dovodi do gubitka kvaliteta iako je na dobrom glasu.Sto se tice panorame tu ti preporucujem da sacekas jos malo jer ce izaci zvanicna nadogradnja sa par korisnih programa u vezi fotografije a izmedju ostalog bice i nesto za panoramu.Bas se ovih dana vrti prica koja je dospela iz Nokije a to je da su zvanicno prestali sa nadogradnjom Symbiana i da ce se od sada ispravljati samo bagovi.Medjutim rekli su da se to ne odnosi na Nokiju 808 i da ce on jos jako dugo imati podrsku i da jos dosta nadogradnji sa dosta novih funkcija treba da dobije.

-Sto se tice cirilice mislim da sam video neku aplikaciju u prodavnici,mislim da se bas zove Cirilica ili nesto slicno pa probaj to da nadjes.Ovo u vezi konverzacija isto mislim da je nemoguce,znaci uvek kad udjes u poruke prvo ces videti konverzacije.

-Sto se tice zakljucavanja ekrana ja mislim da ne postoji program za tako nesto,nisam siguran ali ja bar nisam naleteo na nesto slicno.

Nisam ti bas nesto pomogao sa ovim odgovorima ali slobodno pitaj ako te jos nesto interesuje.

EDIT:
Evo kolega janka_88 ti je dao i link u vezi cirilice,skini to pa vidi kako radi.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

batakpudla,za poruke -> MFolders;
Za zaklj. ekrana - > Mr. Lock. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

batakpudla
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od batakpudla »

Е момци, хвала пуно на саветима и помоћи!

@RandjaPO

Пријатно си ме изненадио овом вешћу око подршке за 808-ицу, јер сам се опростио од апдејтова најавом да се симбијан неће више крпити.

Што се закључавања екрана тиче, имам ја quick-lock који ми стоји на екрану, него сам мислио да ли постоји неки програм који ће ми омогућити смањивање времена за аутоматско закључавање, но већ сам се навикао овако.

@Fox, имаш ли нешто, а да не наплаћују :D

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

batakpudla, sad polako pustaju jedan poveci update,veliki je oko 420mb a niko nezna o cemu se tacno radi i kakve je opcije doneo jer nije nista ocigledno.Probaj ako je izasao za tvoj product code pa javi kakvi su utisci i da li primecujes nesto,za mene ga jos nema.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

batakpudla,zasuci rukave,ima ovih aplikacija u 'narodnoj varijanti' po netu,samo treba da se potrazi.
I da,uslov za instaliranje nepotpisanih aplikacija (uglavnom ces takve pronaci),je hackovan fw telefona.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

batakpudla
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od batakpudla »

Ма знам, зезам се мало а и колега ме је упутио на добре локације за апликације :)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Izaslo je poredjenje na GSM Areni izmdju 808 i Galaxy kamere.Malo je zakazao na nocnom modu ali ja se nadam da ce to malo bolje odraditi u nekom update-u,inace za sve ostale rezultate neka govore slike.Vec sam postavio sliku u Kaficu ali stavicu i ovde:

Slika

A evo ga i citat koji mi se dopao:

There's no secret we keep one in the office - as something that stands for the gold standard in mobile phone imaging. Will we keep the Galaxy Camera? Well... maybe... if Samsung are kind enough. Ha-ha, nice one. No, in actual fact, we won't.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

RandjaPO, ae postavi par novih slika u kafiću, ali da nisu provlačeni kroz PS ili slično, u nekim većim rezolucijama. Baš me zanimaju slike iz prve ruke koje nisu provlačene ni kroz kakve filtere u PS a i da vidimo malo bez sunca kakve su slike, ovaj idilični snežni pokrivač. Hvala puno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Kako se snima ekran na 808? Koju navigaciju koristite? :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Za slikanje ekrana se mora skinuti aplikacija koja se zove "Scrensnap" ako me sjećanje dobro služi jer sam već zaboravio a nisam pri kompu da provjerim. Za navigaciju je definitivno Garmin jedino kvalitetno rješenje za Srbiju dok ostale ex-yu zemlje mogu koristiti Nokia navigaciju (Crna Gora i Makedonija takođe imaju detaljne karte samo ne znam koliko su tačno detaljne) :D.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

janka_88, hvala, u međuvremenu mi je na pp RandjaPO poslao (mora 808 banda da se pomaže) :D
Za garmin ću pitati u Kafiću da ne ofujemo ovde.

Što se tiče 808, wow, kakva izrada i kvalitet, osećaj u ruci dok ga držim je osećaj kvalitetnog i moćnog telefona, kao tenk je, ostali pored 808 mi izgledaju kao igračke. Ekran je odličan, sa ovim novim symbianom se prvi put srećem i radi ok, brz je stvarno i nije sporo kao stare nokia, ali daleko od androida i iOS-a za manipulaciju.

Odgovori