Da li vam je kamera bitna na telefonu?
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
Ma ne kazem ja da ne treba da se slika,nego svi kazu da im kamera na telefonu sluzi da bi uhvatili iznenadne situacije i neponovljive trenutke,ali bolje je da se dozive i osete ti trenuci,jer realno,koliko cesto gledate slike slikane telefonom? Moze li se trenutak ponovo doziveti?
ps.tomas.hokenberi mudro zboris
ps.tomas.hokenberi mudro zboris

- tomas.hokenberi
- Moderator
- tomas.hokenberi
- Moderator
Sensei, Tema je "Da li vam je kamera bitna na telefonu?" Nije li poenta tvojih par poslednjih poruka otprilike bila "da Phantom Lord nece imati uspomene ako ih ne fotografise (mobilnim telefonom)" - valjda kao argument da je kamera na mobilnom bitna. Moj odgovor je da ce letovanje pre fotografisati digitalnim fotoaparatom daklem kamera na mobilnom nije (toliko) bitna - ergo nema skretanja sa teme.
- vostezmaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
- Kontakt:
Sensei napisao:... vec da treba pamtiti i prozivljavati sve momente...

Inace da nebude totalni off.Ja mislim da kamera nista nesmeta na telefonu,mislim ako ne strci puno.Tako da ovi sto kazu da im netreba nema sta da se brinu,samo neka je nepale i lepo nama lepo njima

Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb
Nokia X6 16gb
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Kamera? Totalno nebitna i jako korisna stvar na telefonu
Eto moj ima dve cak i koristim obe ali ni najmanju ulogu pri odabiru telefona nisu imale i sutra ako bih uzimao telefon za kameru ne bih ni pitao...
Sto se kvaliteta istih tice pa moze na njima da pise i Carl i Zeiss ili bilo koje ime koja ni najmanje veze sa proizvodnjom doticnih staklica nema veze sem sto je doticna firma dobro unovcila "staru slavu" i zvucno ime iz sveta fotografije prodala za debele (mada za kupca to dodje kao neka vrsta kusura) pare.... no ostaje cinjenica da su fotografije iz mob telefona totalno neupotrebljive ali sa druge strane po meni ni digitalci nisu previse upotrebljivi tek DSKR vredi para..... OOooo da ja sam od onih sto na odmor nose aparat i set objektiva i to mi ni najmanje ne smeta i da dozivim to gde sam otisao i da snimim gomilu fotki koje odlicno osvezavaju pamcenje......

Sto se kvaliteta istih tice pa moze na njima da pise i Carl i Zeiss ili bilo koje ime koja ni najmanje veze sa proizvodnjom doticnih staklica nema veze sem sto je doticna firma dobro unovcila "staru slavu" i zvucno ime iz sveta fotografije prodala za debele (mada za kupca to dodje kao neka vrsta kusura) pare.... no ostaje cinjenica da su fotografije iz mob telefona totalno neupotrebljive ali sa druge strane po meni ni digitalci nisu previse upotrebljivi tek DSKR vredi para..... OOooo da ja sam od onih sto na odmor nose aparat i set objektiva i to mi ni najmanje ne smeta i da dozivim to gde sam otisao i da snimim gomilu fotki koje odlicno osvezavaju pamcenje......
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
Sensei,
nisam nigde pomenuo da je bolje ne nositi bilo kakvu kameru na putovanjima,gde to pise?
Nego da ne treba preterivati u slikanju,narocito kamerom telefona,ne bih li slucajno zaboravio putovanje.Ja onaj snimak iz Egipta sam mogao i da skinem sa interneta,jedva me ima na njemu,piramide mogu da vidim kad hocu (dobro,snimano je pravom kamerom,ali poenta je ista)
Poenta je u sledecem,ponovicu ponovo.Ovde niko ne kaze ''kamera na telefonu mi je potrebna jer moze da mi zameni digitalni aparat''
Vecina kaze da im sluzi "za slikanje iznenadnih situacija,neocekivanih dogadjaja i sl"
E ja onda kazem,nije li bolje da se uziva u tom neocekivanom trenutku koji se nikada nece ponoviti,nego imati mutan snimak na ekranu telefona?
Naravno kad ides na letovanje poneses normalan foto aparat uslikas 50tak fotografija (kad uhvatite boju naravno
) i to su uspomene kojih cete se secati. 
Ovaj moj primer sa Egiptom je samo nacin da vam priblizim svoje iskustvo,nema direktne veze sa temom.
U pokusaju da sacuvam sto vise uspomena ja sam ih propustio sve i sada ih gledam na tv-u
nisam nigde pomenuo da je bolje ne nositi bilo kakvu kameru na putovanjima,gde to pise?

Nego da ne treba preterivati u slikanju,narocito kamerom telefona,ne bih li slucajno zaboravio putovanje.Ja onaj snimak iz Egipta sam mogao i da skinem sa interneta,jedva me ima na njemu,piramide mogu da vidim kad hocu (dobro,snimano je pravom kamerom,ali poenta je ista)
Poenta je u sledecem,ponovicu ponovo.Ovde niko ne kaze ''kamera na telefonu mi je potrebna jer moze da mi zameni digitalni aparat''
Vecina kaze da im sluzi "za slikanje iznenadnih situacija,neocekivanih dogadjaja i sl"
E ja onda kazem,nije li bolje da se uziva u tom neocekivanom trenutku koji se nikada nece ponoviti,nego imati mutan snimak na ekranu telefona?
Naravno kad ides na letovanje poneses normalan foto aparat uslikas 50tak fotografija (kad uhvatite boju naravno

Ovaj moj primer sa Egiptom je samo nacin da vam priblizim svoje iskustvo,nema direktne veze sa temom.
U pokusaju da sacuvam sto vise uspomena ja sam ih propustio sve i sada ih gledam na tv-u