Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Drafer ja koristim AirDroid za to ,a pored toga nudi jos nekolicinu dobrih stvari
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.airdroid
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Miloske83, setings, apps, all -> tu nađi aplikaciju koju želiš da obrišeš, klikni na nju, idi force stop, i clear data. posle toga lepo uninstal i miran si 

- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Instalirao sam ovaj program i pogledao video snimak kako se koristiartifex napisao:Drafer ja koristim AirDroid za to ,a pored toga nudi jos nekolicinu dobrih stvari
ja to izgleda ne mogu da koristim iako imam wireless u kuci
provajder je zakljucao konekciju samo na komp i na njega ne mogu pristupiti telefonom
tako da mislim da ovaj program ne moze da radi kod mene
telefon uhvati signal moje mreze ali ne moze da se konektuje tako da i taj program nema svrhu
Android 12
I ja sam probao airdroid ali kaze da moze da prebacuje samo fajlove do 10MB.
Za kopiranje fajlova ovo: https://play.google.com/store/apps/deta ... .ftpserver
U Windows exploreru kucate adresu koju prikaže u aplikaciji.
U Windows exploreru kucate adresu koju prikaže u aplikaciji.
Ko koristi ES File Explorer već ima opciju ftp servera za prebacivanje preko mreže.
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Koristim dugo adaway da se zaštitim od reklama. Sada se normalno instalira, odradi kad je pokrenem, ali reklame i dalje ostaju. Uopšte ne štiti.
Zna li neko zašto. Koje druge apk protiv reklame koristite?
Zna li neko zašto. Koje druge apk protiv reklame koristite?
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Kod mene adaway suoer odradjuje posao. Da li ti stoji da aktjviran i primenjen sa onom zelenom kvacicom?
Note IV N9100 dual
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Одг: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Proveri da li ti je slobodno nesto mesta na sistemskoj particiji. Ako si na XWMS3 pobrisi bloatware.bacom napisao:Koristim dugo adaway da se zaštitim od reklama. Koje druge apk protiv reklame koristite?
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Izbriši adaway iz liste u super user aplikaciji i odradi ponovo proceduru u adaway aplikaciji. Takođe, obriši proxy i port u apn-u.
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Počeo jutros da blokira reklame a ništa nisam dirao. Za svaki slučaj obrisao sam praksi i log u SuperUser. Hvala na pomoći
Pozdrav svim ljubiteljima androida
Od skora sam i ja novi clan kluba.Naime dobih na poklon Samsung Galaxy Tab 3 (7 inca)... pa je to moj prvi susret i sa androidom i sa tac skrinom.Poslednjih par dana sam potrosio na citanje ove teme,procitao sam sve od 50.pa do ove strane
primetio dosta zanimljivih aplikacija,neke sam vec i instalirao odredjene cu posle i tako. Nego da skratim,posto mi je sve ovo "novi svet" imam par pitanja: Uz tab nisam dobio sd karticu nego tek planiram da je kupim,pa me zanima,posto u specifikacji pise da podrzava do 32GB,da li je neko imao problema sa koriscenjem kartica maksimalnog kapaciteta?
Dalje,negde sam cini mi se procitao da se aplikacije ne mogu instalirati na SD kartice? Vidim da koristite aplikacije koje premestaju instalacije na kartice,kako sve to funkcionise,baguje li?
Zanima me i sad posle brdo instaliranih (probnih) programa i igrica,sta je najpametnije uraditi pre nego sto kupim memorijsku da bih ocistio sve te repove!?Da li vracanje na fabricka podesavanja samo podesavanja vraca ili brise i sve aplikacije?
Primetio sam da mi odredjene aplikacije ne dozvoljava da skinem sa Play store jer navodno nisu kompatibilne sa tabletom,a kad istu nadjem na NETu kao .apk instalira bez problema.Jedina koju za sad nisam uspeo naci kao apk fajl je nasa aplikacija Teren.Ima li resenja,kakva je aplikacija,da li je uopste vredna truda? Za sada mi je sve ovo novo,pa se jos mucim,ali se nadam uz vas da ce sve biti lakse.
Unapred hvala.
p.s.sta koristite za spajanje tableta ili tel.sa SMART TVom? Spominje se Plex server,Miracast i Serviio... jos nista nisam isprobao,jedino sam instalirao LG SMART Remote koji odlicno obavlja posao,ali mi treba nesto i od gore navedenih servera da pokusam i na taj nacin da uparim uredjaje,iskreno ponajvise bih voleo da probam pokrenuti igricu sa tableta na TVu. Izgleda najvece sanse za to ima Miracast,ali ne znam sta tacno da skinem i na koji nacin da povezem sve to.Da li treba i aplikacija na TVu ili putem WIDI!?
Nadam se da nije previse pitanja!?

Dalje,negde sam cini mi se procitao da se aplikacije ne mogu instalirati na SD kartice? Vidim da koristite aplikacije koje premestaju instalacije na kartice,kako sve to funkcionise,baguje li?
Zanima me i sad posle brdo instaliranih (probnih) programa i igrica,sta je najpametnije uraditi pre nego sto kupim memorijsku da bih ocistio sve te repove!?Da li vracanje na fabricka podesavanja samo podesavanja vraca ili brise i sve aplikacije?
Primetio sam da mi odredjene aplikacije ne dozvoljava da skinem sa Play store jer navodno nisu kompatibilne sa tabletom,a kad istu nadjem na NETu kao .apk instalira bez problema.Jedina koju za sad nisam uspeo naci kao apk fajl je nasa aplikacija Teren.Ima li resenja,kakva je aplikacija,da li je uopste vredna truda? Za sada mi je sve ovo novo,pa se jos mucim,ali se nadam uz vas da ce sve biti lakse.
Unapred hvala.
p.s.sta koristite za spajanje tableta ili tel.sa SMART TVom? Spominje se Plex server,Miracast i Serviio... jos nista nisam isprobao,jedino sam instalirao LG SMART Remote koji odlicno obavlja posao,ali mi treba nesto i od gore navedenih servera da pokusam i na taj nacin da uparim uredjaje,iskreno ponajvise bih voleo da probam pokrenuti igricu sa tableta na TVu. Izgleda najvece sanse za to ima Miracast,ali ne znam sta tacno da skinem i na koji nacin da povezem sve to.Da li treba i aplikacija na TVu ili putem WIDI!?
Nadam se da nije previse pitanja!?
sad pogledah temu, zaboravio sam na to mucenje prebacivanja preko wirelessa. Na BB10 samo u settings cekiras access using wifi, i telefon se vidi u LAN mrezi preko wifija (read/write)
Sigurno glupo pitam ali me interesuje da li moze sa nekim programom da se pojaca ton?
Cini mi se da mi se slabije cuje kada mi stigne sms,mislim da mi se ranije jace culo.Danas sam kod brata instalirao iGO navigaciju i vidim da se kod njega dosta jace cuje navigacija nego kod mene.Sto se navigacije tice u samom programu su isto pojacani tonovi i kod mene i kod njega.Ja imam HTC HD2 a on Alcatel Idol Mini,znam da je njegov telefon noviji ali ta razlika u tonu je bas velika njegov se cuje mozda duplo jace od mog.
Cini mi se da mi se slabije cuje kada mi stigne sms,mislim da mi se ranije jace culo.Danas sam kod brata instalirao iGO navigaciju i vidim da se kod njega dosta jace cuje navigacija nego kod mene.Sto se navigacije tice u samom programu su isto pojacani tonovi i kod mene i kod njega.Ja imam HTC HD2 a on Alcatel Idol Mini,znam da je njegov telefon noviji ali ta razlika u tonu je bas velika njegov se cuje mozda duplo jace od mog.

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa idi u settings > sounds i tu pogledaj da ti nije neki od zvukova utisan.
Gledao sam u setings - sounds i nije nista utisano zato sam i pomislio da bi mozda mogao da ima neki program kojime bih mogao da pojacam.
- Zile995
- Expert
Promeni kernel... Evo ja sam promenio kernel i imam opciju za pojacavanje zvuka u tweak aplikaciji.
Postoji i ona Viper android aplikacija... Nzm da li ona pojacava celokupno zvuk sistema..
Postoji i ona Viper android aplikacija... Nzm da li ona pojacava celokupno zvuk sistema..
Oko kernela ne znam nista,samo mogu da vidim koji je,ali ne znam ni kako se menja ni gde se skida.
- Zile995
- Expert
Re: Одг: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Vidi imam tu opciju ovako
[img]http://img.tapatalk.com/d/14/07/08/a2ana4up.jpg[/img]
Ako me razumes....
Pa flesuje se jednostavno. Samo u install zip form sd card i flesujes kernel. Uradis wipe cache i dalvik i toliko...
[img]http://img.tapatalk.com/d/14/07/08/a2ana4up.jpg[/img]
Ako me razumes....
Pa flesuje se jednostavno. Samo u install zip form sd card i flesujes kernel. Uradis wipe cache i dalvik i toliko...
Ne znam gde i koji kernel da skinem i da li bi mi radio,kod mene je "kernel version 2.6.32_tytung_jellybean_r2 tytung@ubuntu#302" na androidu 4.4.2