Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Probaću apolo 6.3 pa ćemo videti
- shocky
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
- :: Samsung A52s
Bicu u romingu u narednom periodu, kako mogu da namestim da ne moze skoro niko da me pozove? Npr nepoznati brojevi ili mozda samo par brojeva da odobrim na listi? I da li postoji da se odbiju svi brojevi sa +381 ?
Idem veceras pa bi mi brz odgovor znacio
Idem veceras pa bi mi brz odgovor znacio

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Samo lepo udjes u podesavanja mreze i ides na rucni odabir mreze i pustis da ti skenira i kad zavrsi samo kliknes na tvoju mrezu i to je to. Posoe toga se tel nece kaciti ni na jednu stranu mrezu i naravno neces uopste imati mrezu u inostranstvu. Takodje iskljuci internet. Tako sam ja uradio kada sam pre mesec dana bio u Visegradu. Kada mi je trebao net kacio sam se na wifi u hotelu i to je to
Note IV N9100 dual
Coveka interesuje kako moze da odbaci pozive iz Srbije, a da moze da prima pozive iz doticne zemlje gde putuje.
Shocky, mislim da tako nesto jos nisam video. Sto se tice blokiranja poziva bez identifikacije, ni to ti ne bih preporucio da ukljucujes, zato sto moze da se desi da u imeniku imas broj 06x xxxxxx a naravno, primaces sve pozive sa prefiksom +381 06x, pa moze da dodje do situacije da ti blokira sve pozive. Ja jednostavno utisam zvuk zvona na pola i kad zazvoni javljam se samo na pozive koje zelim da primim, ostale pustim da zvone zato sto i kad odbijes poziv (pritiskom na crvenu slusalicu), naplatice ti neku cifru.
Shocky, mislim da tako nesto jos nisam video. Sto se tice blokiranja poziva bez identifikacije, ni to ti ne bih preporucio da ukljucujes, zato sto moze da se desi da u imeniku imas broj 06x xxxxxx a naravno, primaces sve pozive sa prefiksom +381 06x, pa moze da dodje do situacije da ti blokira sve pozive. Ja jednostavno utisam zvuk zvona na pola i kad zazvoni javljam se samo na pozive koje zelim da primim, ostale pustim da zvone zato sto i kad odbijes poziv (pritiskom na crvenu slusalicu), naplatice ti neku cifru.
- shocky
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
- :: Samsung A52s
toda81, da, znam to.
ivica122, nisam znao da odbijanjem poziva da se naplacuje. Nisam testirao ovaj blocking mode sto ima u setting-u a to mi izgleda nesto kao to sto mi treba. U sustini nije mi niko potreban iz Srbije, tako da ako ne bude resanja prebacujem se airplane mode tj. gasenje mreze. Tolko sam se uzeleo odmora da ne zelim ni poziv, ni poruku bilo kakvu da vidim
.
ivica122, nisam znao da odbijanjem poziva da se naplacuje. Nisam testirao ovaj blocking mode sto ima u setting-u a to mi izgleda nesto kao to sto mi treba. U sustini nije mi niko potreban iz Srbije, tako da ako ne bude resanja prebacujem se airplane mode tj. gasenje mreze. Tolko sam se uzeleo odmora da ne zelim ni poziv, ni poruku bilo kakvu da vidim

Ja sam uvek dostupan, ali javljam se samo onima koji znaju da sam van zemlje i svesno ulaze u trosak
. Telefon mi ne treba za poslovne razgovore, pa je tesko da ce me neko takav zvati, zato sam uvek dostupan.

- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
shocky,
Instaliraj Blacklist Plus, to je besplatni program koji odbija ili prima pozive po zelji.
Mozes blokirati sve pozive koji pocinju sa "+381" ali tada ce moci da te zove ceo svet osim Srbije.
Imas drugi nacin koji je bolji, ubacis u belu listu (Whitelist) koga hoces da moze da te zove, par brojeva a sve ostale da blokiras.
Nece ti biti naplaceno ako se poziv odbije.
U vezi stelovanja ako treba pomoc pitaj slobodno, a taj besplatni program mozes skinuti odavde.
https://play.google.com/store/apps/deta ... cklistplus
Instaliraj Blacklist Plus, to je besplatni program koji odbija ili prima pozive po zelji.
Mozes blokirati sve pozive koji pocinju sa "+381" ali tada ce moci da te zove ceo svet osim Srbije.
Imas drugi nacin koji je bolji, ubacis u belu listu (Whitelist) koga hoces da moze da te zove, par brojeva a sve ostale da blokiras.
Nece ti biti naplaceno ako se poziv odbije.
U vezi stelovanja ako treba pomoc pitaj slobodno, a taj besplatni program mozes skinuti odavde.
https://play.google.com/store/apps/deta ... cklistplus
Android 12
Ja sam jednom bio van zemlje i odbio par poziva, i kad sam proverio stanje racuna (tad sam bio na pre-paid-u), racun mi se smanjio. Ne secam se kolko je tacno bilo, ali od tada jednostavno pustim da zvoni. Mozda vise nije tako, iskreno, nisam skoro proveravao. Takodje se secam da sam u roamingu ja cimao nekog (dakle, nije se taj javljao) i da mi je samo za cimanje spao kredit. Opet, nije to bilo skoro, vec duze sam na post-paid-u, ali ako si ti proverio, onda super.
Evo dokle sam iscedio bateriju ovaj put
. Mogao sam 6 dana da izvucem, cisto zbog slikanja, ali onda to gubi svaki smisao. Ovo je sad realno kolko sam za 5 dana koristio telefon. Ili bolje reci, koliko ga nisam koristio. Otprilike 1 i po sat wi-fi (opet samo citanje novina), razgovor 15 minuta (obicno dosta vise razgovaram, al sad se tako pogodilo), samo 3 poruke, 11 fotografija i jedan video zapis od minut i po. Da, i otprilike 80mb prebacenih sa PC na telefon, ali nisam preko kabla da mi ne bi resetovao statistiku baterije, posto preko usb pocne punjenje, pa sam zato za prenos koristio wi-fi, znaci i tu je wi-fi malo radio.

Da jos malo pricam sam sa sobom
, Neko je par strana ranije pomenuo da telefon moze da stoji cele noci u punjacu i nece se baterija prepuniti ili nesto tako, medjutim, evo sinoc ja ostavio tako da se puni i ujutru kad sam pogledao pise 100% a bateriju kad sam pipnuo bila je topla. Ne vruca, ali prilicno zagrejana, tako da ipak izgleda radi dopunjivanje - prepunjivanje i mislim da ovakav nacin punjenja nije dobar za bateriju ako se praktikuje vise puta. Ja vise necu tako ostavljati.

- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Baterija nece tako lako da se osteti. Meni je uvek hladna baterija... Proveri da ti neka aplikacija ne ometa cpu, jede bateriju, radi u pozadini.
Koristim telefon evo 10meseci, ne vidim toliku razliku u trajanju baterije, ali nije bas ni ista kao pre.
Koristim telefon evo 10meseci, ne vidim toliku razliku u trajanju baterije, ali nije bas ni ista kao pre.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Evo da se zvanicno oprostim od modela S2 iako je i dalje pored mene 
Hteo sam da vam javim rezultate od kako sam ubacio apolo kernel isto se ponasao, trosio bateriju i grejao se kao lud.
Potrosi mi bateriju naglo na poslu, napunim ga na poslu ugasenog, dodjem sa posla, upalim telefon i posle par sati pisti da je baterija prazna i bio je vruc kao Severina na jednom koncertu davno...
E tada sam kupio drugi telefon jer mi je sve zivce pojeo.
S2 se kasnije nije grejao ali kao sto nas narod kaze "qurcu i kukuruzu nikada ne treba verovati" a ja bih dodao i ovaj s2

Hteo sam da vam javim rezultate od kako sam ubacio apolo kernel isto se ponasao, trosio bateriju i grejao se kao lud.
Potrosi mi bateriju naglo na poslu, napunim ga na poslu ugasenog, dodjem sa posla, upalim telefon i posle par sati pisti da je baterija prazna i bio je vruc kao Severina na jednom koncertu davno...
E tada sam kupio drugi telefon jer mi je sve zivce pojeo.
S2 se kasnije nije grejao ali kao sto nas narod kaze "qurcu i kukuruzu nikada ne treba verovati" a ja bih dodao i ovaj s2

Android 12
Zile995, ne razumem
Ja se ne zalim da mi baterija iscuri, naprotiv, vrlo dobro drzi, nego kad sam sinoc ostavio cele noci na punjacu, ujutru je pokazivala 100% a baterija je bila topla. Znaci da se ipak punila vise nego sto treba. Nema sanse da je neka aplikacija aktivna, jer mi preko noci, odnosno za 8 sati ne diranja telefona procenti spadnu za 1 ili 2, tako da nije to. Nije ni bitno, ja necu vise da ostavljam telefon tako celu noc, za svaki slucaj.
EDIT:
Drafer, pravo da ti kazem, meni je ovaj telefon stvarno odlican. Mozda ti je zapao neki, mozda je do silnih romova kojekakvih, ko zna. Ja inace nisam ljubitelj marke Samsung, i prilicno je izbegavam, ovo mi je prvi njihov uredjaj posle ko zna koliko godina, ali sam prijatno iznenadjen konkretnim primerkom. Ako ga ne demoliram, ostace kod mene neko vreme sigurno
iako je vec pregazen sa vise novijih modela, to mi apsolutno nista ne znaci i ne smeta.

EDIT:
Drafer, pravo da ti kazem, meni je ovaj telefon stvarno odlican. Mozda ti je zapao neki, mozda je do silnih romova kojekakvih, ko zna. Ja inace nisam ljubitelj marke Samsung, i prilicno je izbegavam, ovo mi je prvi njihov uredjaj posle ko zna koliko godina, ali sam prijatno iznenadjen konkretnim primerkom. Ako ga ne demoliram, ostace kod mene neko vreme sigurno

Poslednja izmena od Ninolina u Sub, 30. Avg 2014. 15:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju "Izmeni". Pročitaj pravila Foruma.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju "Izmeni". Pročitaj pravila Foruma.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
ivica122, Moj savet ti je, ako sve radi kako treba nista nemoj da diras, flesujes, romujes... tvoj ne moze bolje da radi.
Android 12
Ja nista nisam ni cackao, osim sto imam custom kernel, to je sve. Pretpostavljam da ako mi dosadi telefon mogu da flesnem neki drugi rom, ali vodjen iskustvom sa prethodnog Android telefona, gde je rom koji najbolje radi fabricki, nemam velika ocekivanja.
A jel znate da postoji neka tema za S2? Ja sam za Xperiu imao desetak tema koje bas promene izgled. Na primer, bilo koja stranica menija, svuda je crna pozadina, a na prethodnom telefonu sam imao teme koje su i te pozadine menjale, pored ikona i jos drugih stvari, a instalirale su se kao obicne aplikacije, .apk. Jel ima tako neceg za ovaj telefon? Na xda sve sto sam nasao je ili za CM ili Neatrom, ali za stock ne mogu da nadjem.
A jel znate da postoji neka tema za S2? Ja sam za Xperiu imao desetak tema koje bas promene izgled. Na primer, bilo koja stranica menija, svuda je crna pozadina, a na prethodnom telefonu sam imao teme koje su i te pozadine menjale, pored ikona i jos drugih stvari, a instalirale su se kao obicne aplikacije, .apk. Jel ima tako neceg za ovaj telefon? Na xda sve sto sam nasao je ili za CM ili Neatrom, ali za stock ne mogu da nadjem.
Vidim da je tema malo zamrla.Ovako
.Zagrevanje tokom noci,ukoliko ne koristis tel nije normalno ako ujutru skines sa punjaca.Bateriju ne mozes nikako da prepunis,jer je do sada ne bi imao,pukla bi,tel sam regulise punjenje,nikako.Sto se tema tice,ne bi verovao kakve skrinove imam na xda,zna Zile neke.I dalje mislim da je tel mnogo bolji i izdrzljiviji od mnogo novijih aparata,iako imam nexus.I dalje je hardverski i softverski jaci,a ceo tel mozes da spakujes za 15e ukoliko ga ogulis,ostetis.Kome baterija pokaze,tj skine preko 50% nakon punjenja,neka uzme slobodno novu,imao sam na s3mini taj slucaj.Pricate o trajanju baterije,svaki tel mi ide na punjac uvece,jer ga max koristim,tako da su svi ti skrinsotovi ok,ali cemu android,ukoliko ga koristite za par poziva?I dalje sam na rebornu,,ver 26.07.Kernel dorimanx naravno,1400mhz,gpu 400.
.Zagrevanje tokom noci,ukoliko ne koristis tel nije normalno ako ujutru skines sa punjaca.Bateriju ne mozes nikako da prepunis,jer je do sada ne bi imao,pukla bi,tel sam regulise punjenje,nikako.Sto se tema tice,ne bi verovao kakve skrinove imam na xda,zna Zile neke.I dalje mislim da je tel mnogo bolji i izdrzljiviji od mnogo novijih aparata,iako imam nexus.I dalje je hardverski i softverski jaci,a ceo tel mozes da spakujes za 15e ukoliko ga ogulis,ostetis.Kome baterija pokaze,tj skine preko 50% nakon punjenja,neka uzme slobodno novu,imao sam na s3mini taj slucaj.Pricate o trajanju baterije,svaki tel mi ide na punjac uvece,jer ga max koristim,tako da su svi ti skrinsotovi ok,ali cemu android,ukoliko ga koristite za par poziva?I dalje sam na rebornu,,ver 26.07.Kernel dorimanx naravno,1400mhz,gpu 400.

Sve se slazem, al ja jednostavno nisam od onih koji non stop cackaju telefon. Zao sam pre ovog imao Symbian koji mi je potpuno isto dobar kao Android, ali ipak sam imao problem s navigaciojom, i to je jedini razlog zasto sam opet na Androidu. Zbog podrske, zbog mogucnosti za novim mapama. Desi se i meni po nekad da ispraznim bateriju za jedan dan
,a kao sto rekoh, meni je ovaj S2 odlican, mislim da ce se zadrzati neko vreme kod mene.
Kako ja ne mogu da nadjem teme za stock sistem? Moracu opet da pregledam, bas bi instalirao tako neke.

Kako ja ne mogu da nadjem teme za stock sistem? Moracu opet da pregledam, bas bi instalirao tako neke.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Opasne ss-ove na xda imas. Nema te u poslednje vreme, mislio sam da si prodao s2 [emoji1]Gad81 napisao:Vidim da je tema malo zamrla.Ovako
.Zagrevanje tokom noci,ukoliko ne koristis tel nije normalno ako ujutru skines sa punjaca.Bateriju ne mozes nikako da prepunis,jer je do sada ne bi imao,pukla bi,tel sam regulise punjenje,nikako.Sto se tema tice,ne bi verovao kakve skrinove imam na xda,zna Zile neke.I dalje mislim da je tel mnogo bolji i izdrzljiviji od mnogo novijih aparata,iako imam nexus.I dalje je hardverski i softverski jaci,a ceo tel mozes da spakujes za 15e ukoliko ga ogulis,ostetis.
Znaci uvek mi se preko noci puni fon i za sada nema problema. Dori v10 dobro radi i jos se update-uje sto mi ke drago. V8.43 ne radi kako bi trebalo. Parse error, video plejer ne radi, tw launcher stucne ponegde.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Nisam,stoji,nudili mi neki alkatel mini idol juce ortaci i kes da ga docepaju
,tu sam,udjem ponekad,nema vas :-)E da,probao sam jellysnap v7,iako ne volim stok i samsung ui,ali je poprilicno dobar,cak i baterija sa apolom.

I danas sam se rastao od svog s2,prodao,ali navraticu sa vremena na vreme