Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Niko nema neko rešenje za Facebook poruke? Nije valjda da ih nikad ne koristite? ja sa nekim ljudima samo tako komuniciram, pa bi mi značilo kada bih na telefonu mogao da vidim i njih, ne samo komentare i statuse.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

A zasto ne probas:
Pure Messenger Widget v1.7.4
Slika
Pure messenger display Gmail, SMS, Facebook, Twitter, and emails (POP3/IMAP) in one widget.
Slika

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

araphel, a sta je problem sa fejsbuk porukama...? meni one takodje igraju veoma vaznu ulogu u komunikaciji, ali nemam nikakav problem sa njima... doduse ja imam Hero, ali ne verujem da ima razlike u odnosu na Desire...? :? :?

edit: sad sam procitao sta si pisao za fb poruke... meni sasvim normalno prikazuje... koristiom onu pre-instaliranu app za fb...
Samo nek se rolaju....sarme.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Friend stream nema opciju da prikazuje poruke,samo statuse i komentare,odnosno samo wall postove. Koliko vidim i sama Facebook for Android aplikacija nema messages,samo notifications i news....ili ja ne znam da ih pronadjem. A da se ubijem,ne mogu da se setim kako mi je to bilo na Tattoo, sa Android 1.6? Samo znam da mi se generalno resenje Facebooka mnogo vise svidelo nego na 2.1

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

Ej pa prikazuje notifikaciju kad ti stigne nova poruka u Facebook for Android, i onda kad je otvoris mozes da odgovoris. A ako hoces novu poruku izaberes u Friend prijatelja, ides na karticu info, pa stisnes Menu - View Profile pa ides na Message :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

phantom_85, meni takodje kao i araphelu facebook for Android ne prikazuje novopristigle poruke, a isto tako i facebook touch (koji je, btw, proradio iz nekog nepoznatog razloga) verzija.

Ali i kad mi stigne notifikacija za komentar, na fb Android, ne mogu da odem na taj komentar uopste, osim ako ne kliknem na "zemaljsku kuglu", koja me vodi na facebook mobile verziju.

Meni nesto i nije frka, jer koristim sve tri verzije podjednako, mada kad odgovaram na pp, koristim fb mobile, jer ima odmah Reply opcija...

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

Cek, cek sta je facebook for android, a sta facebook touch? :D Ako mislimo na isti facebook for android (standardna facebook aplikacija koja dolazi uz android 2.1) onda proverite u podesavanjima da li vam je ukljucena notifikacija za poruke.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Negdje sam procitao ali ne mogu da se sjetim. Kako se zove program za kalibraciju ekrana ?

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

phantom_85, mislimo na isti facebook for Android, znaci tu standardnu fb aplikaciju koja dolazi uz Andro 2.1 ;), samo sam ja jos spomenuo touch verziju facebook mobile-a. Znaci kad udjes na facebook mobile, skrolujes skroz na dno i videces da pise touch site...

Provericu podesavanja, mada mislim da sam ipak obelezio sve notifikacije...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

phantom_85, isprobao sam standardni Facebook koji dolazi uz Android 2.1 i da, kad se podesi, zaista daje notifikaciju za pristiglu poruku, koja je potpuno beskorisna. kad kliknem na notifikaciju, baci me na facebook mobile sajt da otvorim i pogledam poruke. Pa šta će mi onda aplikacija? Otići ću direktno na net i pogledati poruke. Bezveze.

Ne mogu da verujem, ali FB aplikacija za BlackBerry telefone je ubedljivo najbolje rešena, i ne shvatam kako nikom nije palo na pamet da uradi nešto slično? Lepo ti zazvoni telefon, vidiš da imaš novu FB poruku, otvoriš aplikaciju i pogledaš poruku. Ovo sa FB for Android je smešno.

alex22andar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 21:34

Post od alex22andar »

pozdrav svima ja sam nov korisnik android telefona presao sam sa symbiana i treba mi pomoc,ako moze?

ako je neko koristio simbyan program web gate SMS SPAM MANAGER znace o cemu pricam ,al da pojasnim ovaj program ima opciju da blokira dolazne poruke i smesta ih i svoj inbox,ima opciju da blokira sve dolazne poruke ne samo od nepoznatih brojeva nego sve,znaci samo poruke sakriva u svoj inbox,ne blokira pozive. i kad je aktivan kad ti neko posalje sms nista ti se ne pokazuje na telefonu ,al kad udjes u ovaj program on tamo sve ima uredno smestene sakrivene poruke.

dal ko zna gde mogu da nabavim program konkretno za htc tattoo, da blokira samo poruke i da ima opciju da blokira sve i da ih smesta u ovaj program ,da ih ne brise automatski(da bi mogao kad zelim da pregledam poruke)

unapred hvala, nek mi posalje bilo ko koji program free full verziju da skinem, mnogo sam trazio al nigde nisam nasao da aplikaciju downloadujem na komp,jer instaliram preko htc sync-a, application installer,znaci ne preko barcode scanner-a
poz

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

"preko Barcode Scanner-a"... :lol: :lol: :lol: :P
skida se preko android marketa. Barkod skener sluzi upravo za skeniranje barkodova na pipljivim produktima, tipa knjige, ili sokovi, cipsevi... Dakle stvari sa pravim barkodom, pa skeniranjem dobijas info o tom produktu na netu... Ne znam koliko to zapravo radi u Srbiji, nesam probavao... :oops:
a sa app za sms ti ja ne mogu biti od pomoci... :cry:

A sad, ako neko moze da mi preporuci neku app za postavljanje password-a na odredjene programe.. Tipa sms, facebook, photos, ili slicno..
U principu mi je najbitnije za sms, ali nije na odmet da je za vise app... Naravno neku koja je od koristi, da se ne zablokira ili tako nesto, i da je laka za koriscenje...

alex22andar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 21:34

Post od alex22andar »

ma mislio sam ja to samo sto nisam lepo napisao , znaci potrebno mi je da skinem app na komp a ne direktno sa marketa na mob,jel sad jasnije ,zna se nasta sam mislio i cemu to ismejavanje ....

a sto se tice toga sto ti treba za zakljucavanje uzmi ovo App.Protector.Pro.v1.18 mozes da zakljucas sta ti je volja a i prosta je i laka za koriscenje. probaj...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

araphel napisao:phantom_85, isprobao sam standardni Facebook koji dolazi uz Android 2.1 i da, kad se podesi, zaista daje notifikaciju za pristiglu poruku, koja je potpuno beskorisna. kad kliknem na notifikaciju, baci me na facebook mobile sajt da otvorim i pogledam poruke. Pa šta će mi onda aplikacija?
Danas sam i ja proverio i proradila mi je notifikacija za poruke, ali sto ti kazes araphel, fb for Android je totalno beskorisan i krajnje neozbiljno resen po pitanju notifikacija.

Btw, jesi probao Touch site verziju? Ako nisi, mislim da ces se prebaciti odmah na nju kad probas, nece biti vise potrebe za standardnom aplikacijom. Ima najlepsi interfejs, notifikacije stizu u gornjem levom uglu ekrana i sto je mozda jos bitnije, prikazuje vise informacija na "zidu" od standardne i mobilne verzije...
Stavis je u bookmarks i picis odatle svaki sledeci put...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Green, Nije mi to resenje, jer necu da se ja malo malo kacim. Hocu da mi stigne notifikacija kad imam nesto, ja lepo pogledam sta je, i gotovo. Izgleda da me je malo razmazila FB aplikacija za BlackBerry, ali sta da radim kad je najbolje uradjena.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pera Detlic, probaj program Handcent SMS :) Pored super funkcija za sortiranje, pregled i notifikaciju SMS-ova on ima i funkciju da zaključa SMS-ove :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

Koristio sam jedno vreme Handcent, ali mi se nije svideo, da, ima brda funkcija, ali nije mi to to...

Tacty
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 11. Feb 2010. 15:37

Post od Tacty »

bar za sada po meni najbolji sms i call manager je "super private conversation". sve poruke bešumno smešta u svoj poseban log, u notifikacijama samo izbaci svoju ikonu (može da se menja ikona) da imaš nove poruke, logovi mogu da se zaštite passwordom, možeš da biraš da li blokiraš samo sms ili poziv, ili i jedno i drugo...sad samo ne znam da li može na tattoo?

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Trenutno najbolja aplikacija koju mogu da preporucim je PhoneMyPC [2.0], sluzi za daljinsko upravljanje racunarom. Za mene je zivi spas posto imam matori pentium II koji mi radi 24h i sluzi samo za utorrent :D :D :D . Sada mogu da strpam dinosaurusa u podrum i sa fona ukljucim sta da skida.

P.S. Tesko da ce app raditi kvalitetno bez dobre konekcije(WiFi i brzina>4Mb/192Kb)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Pera Detlic »

acambas, po kom principu radi applikacija, i sta sve moze da se kontrilise na kompu... Zanima me, posto mi je dosta usporen komp...

Odgovori