Koji tablet kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Re: Koji tablet kupiti?

Post od staff »

Video sam, ali meni je bitniji kvalitetniji ekran kod h7.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Ok, ekran jeste odličan na H7, mada mogu ti reći da se ni na 785 ne primećuje da je ekran ove rezolucije koje jeste. Najbolje je ako možeš u nekoj radnji da isprobaš sve tablete izmedju kojih se razmišljaš, tako ćeš najbolje videti koji ti najviše odgovara.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Je l' imao neko iskustva sa onim full windows 8 tabletima od 8" kao sto su Toshiba Encore ili Dell Venue Pro 8?
Na papiru izgledaju lepo, quad core Atom, 2gb RAM, full win, ali kako li to radi u realnim situacijama, tj. da li se masina muci i kod obicnih operacija kao sto su net i office.
Caletu treba nesto prenosivo umesto lap topa, znaci samo da pogleda mail, neki pdf dokument, unese neke podatke u excel kad je na terenu. Ne znam kako bi se za to pokazali RT tableti, tj sta se sa njima dobija, sem mozda baterije.
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Adams: ja imam od 10", full win PC, i to radi sjajno. Atom je doduse dual core, a prijavljuje se kao quad core zahvaljujuci hyperthreadding tehnologiji. U samom radu nema problema, Asphalt8 nasviran do kraja ide bez kocenja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

ja uzeo encore pre 15 dana i ovaj quad atom z3740 stvarno dobro radi i pokrece hardverski zahtevne stvari prilicno dobro tipa world of tanks, fallout 3, wow, dota 2 itd i sve to radi na 20+fps, tako da se ne moras brinuti oko pdfova, surfa i ostalog. Takodje velika je prednost sto je to obican win, pa mozes da instaliras sve sto ti padne na pamet.
Mane? Gde god da je windows tu postoje mane. Npr. svaki put kad prikljucim punjac i ostavim preko noci tablet zakuca. Takodje posto nikad nisam ove win tiles koristio, bezim od njih ko necastivi od krsta i sve mi je oko 8.1 nekako nelogicno. Mozda najveca glupost je sto ne tablet ne moze da radi ako ne radi ekran, tipa pustis youtube i ugasis ekran, odma se gasi i yt :o :wacko: :shock:
Sve u svemu, mislim da je bolji(i jeftiniji) od surfacea

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

hibiskus, kolega jel postoji mozda neko podesavanje u smislu da se ne gasi aplikacija kada se ugasi ekran?
I da jos nesto ako naravno ti nije problem da nam kazes cenu za koju si ga kupio.. :wink:

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Meni je mnogo zanimljiv encore mini koji sad stize u radnje, treba mi jeftin tablet za pdf/epub, a ovaj me privlaci jer je ipak pravi komp, koristio bi mi office. Sad, koliko dobro radi win8.1 na 1 gb ram-a....

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

miodrage, T100 je vrh stvar, a i nije mnogo skupa s obzirom da ide i tastatura uz njega, ali 10'' vec postaje preveliko, al caletu bi trebalo nesto sto mobilnije.

hibiskus, Kako ti drzi baterija?

Samo se plasim oko toga da to na papiru ne izgleda ok, a kad treba nesto da se uradi koci, baguje itd kao nekad stariji Android tableti.
Nokia Lumia 1520

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

acamatic, ima podesavanje, ali ono ne radi kako bi trebalo. U principu kako god da namestis sistem, on ce da ide active standby cim se ugasi ekran. Platio sam 30000 preko firme, al vidim da ima i malo jeftinijih na kupujem prodajem. Uz ovaj 8'' encore ide i free ofice, neki student edition, al vidim da ima i excel i word i powerpoint tj manje vise sve sto treba.
Adams, Baterija ce izdrzati ceo dan koliko god da ga rnjas :)
Nisam ni ja siguran za 1gb rama i desktop windows, mada opet cena ide down :)
Inace je ko i svaki tablet, consumer proizvod. Sto ce reci za citanje, surf i ostale touch optimizovane funckije je dobar. Cim treba nesto da se kuca, bez tastature ne mere

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

hibiskus, zar Encore nema 2gb rama?
Gledao sam po netu i ima neka tri tableta, Toshiba, Dell i Lenovo koji su fakticki isti po specifikacijama, ali kod nas vidim da ima samo Toshiba.
Nokia Lumia 1520

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Misli na ovaj encore mini.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

da, mislio sam na ovaj novi encore mini, a ima i encore 2 od 10", ali i on ima 1gb rama. Sa ovim mojim cipsetom z3740 a da je 8'' ekran ima dell, lenovo i toshiba. Ja toshibu uzeo zato sto ima hdmi

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Ahaa, al ja sam mislio na Encore od 8". On ima 2 gb RAMa? Sad sto su izbacili Ovaj od 7", on ima 1GB( hm, kako li to radi na win 8).
Nokia Lumia 1520

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Zašto je ovaj tablet ovako jeftin :blinky: ?
Može li da se koristi normalno za surf, novine, filmove (ne moraju HD), kamera me ne zanima ič.

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-5969.php

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Naravno da moze normalno da se koristi :)
I ja ga merkam, razmisljam se da ga uzmem prevashodno zbog navigacije a da prodam moj Becker.
Koja mu je cena trenutno? Bila je u Tehnomaniji 13000 pre nekog vremena, ali je bila akcija.
Mada, imam super ponudu, neki Asus da uzmem za 70e, nov, nekoriscen, sa 2 godine garancije.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Azimuth, koji Asus?
Ja bih ti preporučio Teslu. :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

On ti je jako sličan kao Tesla L7, bukvalno iste specifikacije, samo što je Tesla 9k a ovaj 12. :)
Pogledaj Teslu, sva tri modela, mislim da će ti se svideti, ja imam 785 model. Najbolje bi bilo da ih pogledaš negde.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Iskreno, malo mi je frka od Gigatron varijanti. Kapiram ja sve u vezi proizvodnje, ali me softver jako brine posle neslavnog iskustva sa onom navigacijom njihovom. Pisao sam o tome negde.
Asus mi opet nekako uliva poverenje, ipak je to brend koji postoji vec izvesno vreme, koji ima podrsku itd. A i dobijam ga za 70e :)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Tesla radi odlično, ja za sada nemam zamerki, jedini možda mali problem je taj što se povremeno javlja takozvani "ghost touch" ali koji može da se sredi a i ne znam da li se on uopšte javlja kod svih modela, znam za ovaj moj. Tesla L7 ima čak 2GB rama i KitKat. Pogledaj i druga dva modela od 12k i 13k, oni imaju Intelov procesor na 2ghz, najbolje bi bilo uživo da ih pogledaš, kao i taj Asus, pa odluči natenane. :)

Odgovori