Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Nokia Lumia 930

Post od Evindzer »

Aha, pa da, hvala.
To mi nije toliko bitno kod telefona, pa sam zaboravio šta znači skraćenica, a možda me malo opalila i ova vrućina. :wink: :oops:

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Bilo bi zalosno da i 940 nema. :shock:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Nije me bilo da podelim utisak o L930 jer sam ga u medjuvremenu vratio... Telefon sam po sebi odlican, brzina, fluidnost, kamera, osim pregrevanja. Nisam mogao da verujem da se telefon nakon 5 minuta citanja B92, dakle upaljenog WiFi, kao i gps, malo njakanja Here Maps ugrejao kao da sam 15 minuta koristio samo mobilni internet ili bog te pita sta vec. Dok je na punjacu alu ram se toliko usija da se ne moze drzati u ruci. Ovo mi je toliko bilo iritantno i razocaralo me, tako da cu se vratiti na neki od "slabijih" Lumia.
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Pa je li to slučaj sa svakom 930 ili je tebi zapao feleričan primerak?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

I moj se greje (pisao sam već), i to je posebno primetno sad kad su vrućine, ali sam se pomalo navikao.
Istina, ne greje se skoro nimalo prilikom punjenja, dok stoji na punjaču, osim ako ga istovremeno ne punim i koristim.
Greje se najviše ukoliko je uključen mobilni net, ili vaj-faj, nešto manje kad su u pitanju igrice - mada ih ja i ne igram nešto mnogo, pa tu i nisam toliko merodavan.
Apolo, možda si mogao da tražiš drugi primerak, moguće da sa tim koji si dobio nešto nije u redu. :(

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

cvoruga, Moguce da je bila neka serija koja je imala problem sa pregrevanjem, jer sam citao po netu da se pojedini ljudi zale na to.

Evindzer, Ovaj moj kad je na punjacu, bezi od njega, ne uzimaj u ruke. Ram se toliko ugreje da ne mozes prst drzati neprekidno 10 sekundi na njemu. Nisam trazio isti model, samo mi jos fali da dobijem opet "grejalicu", takoreci sad sam skeptican po pitanju istog :)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Apolo, žao mi je što nisi imao sreće sa 930, posebno što si se baš radovao kupovini tog modela.
Ali, nema veze, iako nismo kolege po istom modelu, ipak ćemo ostati kolege po OS-u. :wink:

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, Visa sila, sto bi rekli. I meni je krivo ali sta da se radi. I dalje sam prvrzen WP, tako da smo i dalje kolege, kao i sto se tice konstruktivnih diskusija :)
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Zato se ja nisam odlucio za L930. Nisam se zelio dovoditi u situaciju da se natezem za prodavcima i ubjedjujem.
Vjerovatno da te je zapao primjerak iz losih serija. Neki su se zalili na pregrijavanje, drugi na probleme sa ekranom.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Neces verovati sta mi je lik iz servisa rekao... Mrtav ladan kaze to pregrevanje je normlano, evo moj iPhone koji kosta 500e se usija kada se puni, bla bla. Mislim se druze, ti si mozda lud kada dajes tolike pare za "grejalicu" od telefona. Uvazili su mi reklamaciju, nisam hteo ni da cujem kao izgovor e to je normalno, telefoni se greju, bla bla. Blago da se zagreje kada ga przis, u redu. Da ti je neprijatno da drzis telefon dok ga koristis, pa moras spustiti na sto da ga korstis... Cao, zdravo.
Telefon kao telefon je brutalan, samo eto sto vi kazete moguce da mi je zapao neki feler :/ Inace sam baksuz sto se tice tehnologije, u gigatronu sam kupio desktop racunar, 2x mi riknjavao, menjali maticnu plocu i evo sad treci put moram da vratim i trazim povrat novca.
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Takvo ponasanje se samo na ovim prostorima moze vidjeti. Kupis telefon u radnji u trznom centru u najstrozijem centru grada i onda te tako pocnu farbati. Supruga je nekad prije godinu dana kupila htc one mini kojem je nakon mjesec dana popucao okvir. Obrazlozenje je bilo da je to mana tog telefona i eto. Tek nakon sto su ga pokusali servisirati zbog trece stvari i kad su ga skroz polomili zamijenili su ga.
Zato svjesno uzimati problematican model kod takvih lihvara, ne hvala

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Upravo to. Samo problem nastaje kada je kupac poznavalac mobilnih telefona pa moraju da paze sta ce reci. Ako si kupio problematican telefon, sa greskom onda preispitaj svoje dobavljace, mene se to ne tice. Ja placam i hocu telefon koji normalno radi a ne izgovore da je nesto mana tog telefona, sto ti kazes. Jednom sam odneo telefon da reklamiram jer je stalno gubio signal, kaze devojka koja radi izgrebana mi sim kartica a normalno radi u drugom telefonu... Wtf? Na kraju se ispostavilo da na 3G telefon gubi signal, fabricka greska. Stvarno su kreativni kada trebaju neku glupost da odvale.
Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Apolo, pa bas mi zao sto ovo cujem... Pu malera. Pazi, svaki se uredjaj greje, i sam sam pisao da se moja 930 bas zagreje kada picim Fun Run 2, pa jos na punjacu, ali ne ovoliko koliko ti pricas. I ne posle prostog cituckanja vesti.
Hmmm, mislim da gresis sto se tice odustajanja od modela, mislim da je samo bio los primerak...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E da, aluminijum je fenomenalan provodnik toplote pa je i to jedan od razloga zagrevanja

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

miodrage, Igrice ne igram na telefonu mada kontam da je ok da se tad zagreva telefon jer je procesor prezauzet. Medjutim ako ne mogu za obicne stvari da ga koristim a da se ne zagreva kao da igram igricu, onda neka hvala. Odustao sam jer nemam vremena a ni zivaca da isprobavam jos jedan isti takav, jer prodavci kada poruce oni poruce celu jednu seriju pa je velika verovatnoca da bi i drugi primerak imao isti problem.
Aluminijum jeste dobar provodnik ali na Lumiji 830 sam uzivao, zagrevao se malo vise samo kada je telefon bio na punjacu.
Festina lente.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

hoce li ovaj model da dobija update ili se zadržava na 8.1? razmišljam o njemu...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dobijaju svi update. Verovatno ce par opcija tipa Continuum da fali.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

VeNoM, ipak prvo sačekaj 10ku(par meseci) i vidi kako će to sve da izgleda, nije sad vreme za kupovinu WP uređaja.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Šta je ovo, svi se raspisali u temi o mom telefonu, a ja nikom ne nedostajem? :D :D :D
Dobija 10-ku, to smo pominjali milion puta, i u to nema nikakve sumnje. Ja bih ga i sad ponovo uzeo, uopšte ne bih čekao izlazak 10-ke ili naslednika, toliko sam zadovoljan njim. I telefon i sam OS imaju pregršt mana i propusta, ali za svakodnevno korišćenje na način kako ja to činim, odličan je. Naravno, to je samo moje iskustvo.
Može li neko da mi objasni konkretne prednosti tog Kontinuuma? Ja nešto imam osećaj da, i ako ga ne dobijem, neću mnogo žaliti za njim. Ni Kortanu nemam (jer mi je jezik srpski) pa mi ne smeta. ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Continuum ti je mogucnost da uz narociti interfejs sliku sa telefona saljes na veliki ekran i obrnuto. Barem sam ja tako shvatio. E sad, to jos nije u potpunosti razjasnjeno pa cekamo.

Odgovori