N70

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

ninolina, pricham o sms counter-u... :wink: sad sam gledao log u manager-u...

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

imala sam i ja taj problem sa starijim softverom neposredno nakon shto sam ga kupila ali mi s nekako samo normalnizovalo :? ne znam shta je bilo u pitanju...medjutim od kako sam softver,nemam tih oproblema :wink:
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Jutros sam primetio da mi zvucnici od Nokie N70 zuje i to samo dok radi backlight. Cim se svetlo ugasi, zujanje prestaje. Nije to neko glasno zujanje, ali se ipak cuje kada priblizim telefon uhu. Zna li neko o cemu je rec? Kada stavim slusalice, ne cuje se nikakvo zujanje.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ertan, Pa pokusaj samo da otvoris poklopac od kamere...kao da hoces da slikas...i nasloni uvo na samu kameru...cuces jos i jace zujanje...

Najlaičkije objašnjenje:
"Današnji telefoni rade na visokim frekvencijama, imaju mnogo veću potrošnju struje(povlačenje odredjene voltaže u momentu iz same baterije), softverski takodje povlači dosta širok "niz" radnji koji opet dovodi do bruma ili ti protoka struje unutar integrisanih električnih komponenti i interferencije tj., kolebanja koje se javljaju izmedju RF banda 800/900- ili 1800/1900-MHz koje prima i šalje unutrašnja antena blizu osetljivih delova tj. komponenti telefona. Sama audio-frekvencija je podložna kolebanju tih struja usled gomile različitih faktora koje imaju vezu sa indukovanom strujom tj., povlačenjem veće struje u momentu(paljenje ekrana) i tipkanja po tastaturi.......i proizvodi taj karakterističan zvuk!"
Zujanje se uglavnom čuje u zvučniku a ne u ekranu telefona i kada se svetlo ekrana ugasi normalno da se stabilizuje protok struja kroz električna kola samog telefona, receptora(antene),..... i šum nestaje!"
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Hvala Ninolina, u medjuvremenu sam pronasao temu koja je ovde bila otvorena povodom ovog zujanja iz mobilnog telefona gde sam procitao da je to normalna pojava i da se ne desava samo meni. Meni to zujanje ne smeta, jer se skoro ni ne cuje samo sam pomislio da mi nesto nije u redu sa telefonom.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

jel moze neko da napise koja je najnovija verzija softvera za ovaj model i da li ce mi se zvuk preko mikrofona "srediti" kad ubacim taj softver u telefon?!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

luca, najnovija verzija software-a je ... V 5.0616.2.0.3 od 24-04-06 ... to sa zvukom preko mikrofona ne znam da li ce se srediti...ja s tim, ni sa prethodnom verzijom software-a, nisam imala problema...A koju ti verziju imas...????

Ako je hradverski kvar nece ga novi softver resiti... :uhuh: ... zato bolje da ga reklamiras ako imas garanciju...pa neka vide oni sta mogu da urade...neka ti zamene za drugi aparat, ako je moguce... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

v 5.0609.2.0.1 od 01.03.06 je verzija koju sad trenutno koristim...ma ne plasim se ja posto mi drug drzi radnju pa mogu da zamenim aparat, to nije problem nego me je cisto zanimalo sta moze biti u pitanju...videcu da flashujem telefon i da mi pogleda sta je u pitanju...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

luca, pa to je ok verzija firmware-a...i nemaju ljudi s njom problema...da inace imas problem sa zvukom, ali onim koji ispusta aparat kad zvoni ili kad slusas muziku onda bih te uputila na Patch, koji je Nokia izbacila i na officielnom sajtu, jer je postojao kod nekih problem sa zvukom...ali ovo mislim da je najpre vezano za hardver... :roll: 8)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ok,hvala ti za savet...ici cu u radnju u kojoj sam kupio telefon da ga reklamiram ali tek u ponedeljak...inace ovaj program sms counter je ok...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

postoji li nacin da kada saljem poruku ne ulazim u imenik telefona vec da vidim brojeve sa kartice? inace kad ne iskopiram sa kartice u telefon brojeve uopste ih ne vidim...takodje da li postoji koji ubacuje one smajlice u poruke tako da ih mogu poslati sa tekstom...ako neko zna...

Odgovori