Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Re: Slike sa mobilnih telefona

Post od Miškoni »

Što se servisa za slike tiče, trenutno su najzgodniji, najčistiji i najbrži dodaj.rs i postimg.org. Što se tiče pristupanja forumu, koristite sve ono što ste koristili pre TapaTalk-a, pa nije se svet sveo samo na TT, aman!

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Enormno veca potrosnja baterije i mog vremena ce biti ukoliko budem pristupao na 6 foruma preko browsera,plus mnogi forumi i nisu ko svet optimizovani za telefone.
Po meni bi to bio ogroman korak unazad,ali kako god.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ovde se radi o slikama. Koristite šta god hoćete za pristup ali slike u punoj rezoluciji ne želim da vidim ni u jednom delu foruma.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Komplikujemo bezveze stvari ali dobro. Ja ni ne postavljam previše slika tako da mi nije problem da prestanem skroz. Uopšte mi nije praktično preko browser i host sajtova da postavljam slike.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Miškoni, moje mišljenje (ako imam pravo na njega ;) ) je vezano za gledanje foruma više nego za postovanje.
Veći deo dana provedem čitajući MS sa telefona ili tableta, nego sa računara. Neko je već rekao - ako se postavi samo thumbnail, ne vidim ama baš ništa. Više mi odgovara da mogu da vidim celu sliku.Nekad se slika i iseče, pa se ne vidi lepo, što je još gore. To se odnosi na fotografije (koje su same po sebi velike), ali i na SS (trajanje baterije, rezultat iz igrice, problem u radu...) koji zavise od rezolucije uređaja.
Međutim, vidim da neki članovi postave thumbnail sa linkom, koji otvara sliku u punoj veličini.
Predlažem iskusnijim članovima da napišu jedan tutorial, da on bude u temi "Proba", u kome bi opisali ovaj proces, za ostale.
Ne znam da li je ovo primenjivo i na SS, kao slike, ili bismo pravilo postavili samo za fotografije.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mislim da je ova odluka admina sasvim Ok, oduvek sam slike u ovoj temi postavljao koristeći servis dodaj.rs. Smatram da su thumbnail pregledniji, jer ko ima želju da vidi sliku u punoj rezoluciji, neka klikne na link. Što se tiče pristupa ovom forumu, lagodnije mi je da koristim laptop i browser nego TT, mada podjedanko koristim i browser i TT, tj. kada sam van kuće TT je jedino rešenje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Od početka na forumu postavljamo slike u thumbnail modu, tako će i ostati. Zaista ne želim da se uznemiravam što TT ima problem sa takvim prikazom, ali me jako uznemirava kada vidim cepanice od slika ovde, zato što je nekome tako praktičnije, a bukvalno je nametnutno od strane autora TT-a.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ja se ovim stavom u principu slažem. Razmišljam o kompromisnom rešenju koje bi izravnalo vagu.
Kao članu foruma stalo mi je da vidim nove diskusije. Rekoh da veći deo dana forumu pristupam preko mobilnih uređaja, naravno koristeći TT.
Šta se može uraditi u postu tako da mogu da vidim i sliku u punoj rezoluciji - a da to nije korišćenje browsera?
Kineska Poslovica

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Nista.
Pomiri se sa odlukom o kacenju slika.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

m@c|-|oR, zaista ne bih znao. Odgovor na to pitanje bi trebalo da znaju autori TT-a. Ja TT koristim samo u krajnjoj nuždi (čak ni tada) jer mi uopšte ne olakšava pristup već ga prilično komplikuje.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ova tema ce se pretvoriti u diskusiju o TTu.. Ako si rekao kako moramo da kacimo slike, tako ce o biti.. Realno :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Chobby88, ja sam zakačio ukupno nekoliko slika. Mene ova odluka o kačenju ne pogađa. Jedino što neću moći da ih pregledam. :wacko:
Miškoni, kako ti čitaš forum? Browser? :oops:
Layne_Staley, slažem se. Možda bi i trebalo malo prečistiti ove postove ili ih preseliti u neku drugu temu. 8)
Kineska Poslovica

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

m@c|-|oR, moje pristupanje forumu je malo drugačije i bilo koja varijanta sem kompjutera mi je sakata.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Treba naći kompromis, a to je po meni ona opcija 2 od slika koje je Zoreli postavio. Nije prevelika i vidi se na Tapatalk. Mislim da nije korektno namerno forsirati formate koji se me vide preko Tapatalk jer nikoga ne možete naterati da sedne za komp i bleji na forumu. Opet, ne treba ni forum da trpi zbog prevelikih Tapatalk slika. Zato smatram da treba okačiti tut za tu metodu postavljanja slika i svi zadovoljni.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Layne_Staley napisao:Ok, kako da kacim slike na forum preko tapatalka? Negde upload pa onda link?
Probaj:
https://itunes.apple.com/us/app/uploadr ... 68953?mt=8

Ako već nema rešenje za TT, sumnjam da će neko da gasi TT, pokreće chrom/safari/operu, pa idi na sajt, pa up, pa kopiraj link, pokreni TT, paste.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Chobby88 »

Znaci tvoj licni odabir se u ovoj situaciji stavlja ispred misljenja vecine clanova?
Meni je 10 puta lakse da forume posecujem preko tt nego preko racunara.
Preko radnih dana sam stalno u pokretu,sto ce reci da nemam racunar pri sebi i mnogo mi je lakse da mi stizu notifikacije za teme koje pratim nego da stalno ulazim u browser i refreshujem,vrtim,pinch to zoom-ujem i tako za 6 foruma.
Trebala bi mi vecnost za to.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Baraba ima li nešto tako za Android?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

El Laki, bombardujte TT ekipu sa zahtevima da se ovo sredi. Nismo mi jedini forum koji ima problem sa ovim, masa ljudi se žali. Nešto su kao uradili ali nisam upoznat dokle su stigli...

Chobby88, nije moj lični odabir, ali neće biti ni odabir TT-a. Ovde se radi o faličnoj aplikaciji, ne pada mi na pamet da se mi njima prilagođavamo. Kad oni dovedu stvari u red, više neće biti problema.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

To bi moglo uroditi plodom. Nas 10ak jednom dnevno zvekkne mejl pa nek porade malo. Kapiram da je problem u app, i moglo bi nekako da se reši, samo kad bi oni hteli.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

El Laki, nisam našao za droid .

Odgovori