Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 930

Post od miodrage »

Evindzer, lep tekst. Ne mogu da poredim 950XL i 930, jer bi bilo neumesno, ali ja tih bugova koje si ti opisao nemam.
U pravu si sto se tice maila, meni je daleko bilo lakse linked inbox, ili cak sve odvojeno, nego ovo sada. No uspeo sam vec da se naviknem.
E da, prodavnica, ako se izuzmu usko lokalizovane aplikacije, ja sve opise dobijam na engleskom. Svidja mi se i ovakva kako je napravljena, mada daleko od toga da to ne bi moglo puno bolje, sto se mene tice, i svedenije, minimalizovanije, da bi se ispostovao sam sistem, koji je takav sveden, i koji me time privukao.
OTG postoji u RedStone buildovima, jos uvek je los i nestabilan ali radi. Isto vazi i za premestanje ikonica u Action Center.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
:: Samsung Galaxy S8

Post od MilanNBA23 »

miodrage, u jednom tekstu si napisao da ti je kupovina Android telefona mazohizam. Meni je Windows mazohizam. Messenger ne radi, YT nije ni blizu kao na Androidu, izbor igara je manji... Sistem kao sistem je prelep, deluje ozbiljno kao telefon za "muškarce", ali taj odnos developera prema Win OSu je strašan. Nema veze, koristiću i dalje svoju L640lte, ali stvarno treba malo da se žrtvuju.
"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Milane, potpuno se slažem oko developera. Koji ti Messenger ne radi, FB? Ne znam šta je frka, kod mene je uvek radio. Što se MSN Messenger tiče on ne radi odavno, jer je ugašen.
Za YT ne bih znao, ne koristim, meni pusti svaki klip kad mi treba (1-2x mesečno). I to uvek idem preko Edge.
U vezi manjka aplikacija, to već znamo svi , situacija je takva kakva je. Od igara igram povremeno Mega Tic Tac Toe on-line i Age u of Cavemen.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Kao dopuna onom komentaru od pre par dana, još dve informacije:
1. možda mi se samo čini, ali od bilda .218 baterija se neznatno brže puni - a i malo bolje drži, tako da je po tom pitanju situacija bolja nego na Denimu, i
2. stvar koja me ubedljivo najviše nervira na deseci - a to je da, po korišćenju, skoro sve aplikacije ostaju otvorene u pozadini i kad izađem iz njih (jednim klikom na levi tastet/strelicu), tako da, ako hoću da ih potpuno zatvorim, moram to da uradim zadržavanjem tog tastera, pa ručnim uklanjanjem, otprilike slično kao na Androidu. Slična stvar se na Denimu dešavala sporadično sa Vajberom i Votsapom, ali od kad sam na deseci, tako reaguje 90% aplikacija, bez obzira na to šta sam obeležio u (sistemskim) podešavanjima.

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od MilanNBA23 »

miodrage, Da, FB messenger ne radi. Meni treba YT dosta, volim da gledam klipove a i dosta muziku slušam. Ne isplati mi se da idem preko Edge, to je kao kada bih na Androidu išao preko Chromea a ima aplikacija (samo što na Winu nema :/ )
- Kevin Durant

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Milane, postoji gomila tube aplikacija, treba pretresti. Šta ti sa FB ne radi?
Evindžer: Da, to su vrlo glupavo napravili valjda kopirajući iOS i Android.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ja koristim tubecast i ok je, mada ja rijetko koristim youtube. Ne znam samo da li se placa. Ja sam je skinuo free. Samo ne znam jel bila neka akcija ili je free inace.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Tubecast je odličan. Besplatna verzija mislim da ima neka ograničenja koja ne utiču na gledanje preko telefona. Ja znam satima da gledam YT i sve radi ok.
Jedina zamerka je što još nisu izbacili verziju za 10ku pa ne može da se skloni navigaciona traka tako da video ne ide preko celog ekrana.
Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od MilanNBA23 »

FB messenger mi ne prikazuje poruke kada mi stignu, nego kada uđem, nekada ni tada. Mnogo neozbiljno napravljena aplikacija. I ja koristim Tubecast, ali je aplikacija jadna i bedna. Ne mogu da vršim pretragu dok klip traje. Samo se čudim, jedna koroporacija kao Microsoft sa gomilom novca neće da napravi aplikacije. E to mi samo nije jasno. Windows mora da postoji kao protivteža Androidu i iOSu.
- Kevin Durant

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Jesi siguran da koristimo istu app? Jadnavi bedna nije uopšte. Možeš raditi pretragu dok traje video. Pustiš video, tapneš na search i video se spusti dole u ćošak i ide dalje dok ti radiš drugo. Bukvalno sve možeš da radiš drugo dok video ide u ćošku, sve dok ne pustiš drugi.

Evo odradio sam search dok gledam video i možeš ga videti dole u desnom ćošku, a ja u pozadini mogu da radim sve drugo. :)

Odradio sam search sebe da znaš da sam ja odradio SS, a ne da te zezam. ;)

Slika

Evo otvoren video u pozadini koji čeka da ga pustim, dok onaj prethodni ide i dalje:
Slika

Čak sam krenuo i komentar da pišem da vidiš da sve možeš da radiš u pozadini:
Slika

Osim toga može da radi iza druge app, kao i pod lock screenom. Tako da jeste... Baš je jadna i bedna. :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Milane, zaista ne znam šta je problem sa FB, meni i ženi radi vrlo dobro. Notifikacije idu trenutno

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od MilanNBA23 »

sugarcoated_ass, moja greška, koristio sam neku Tube Pro aplikaciju za koju sam mislio da je Tubecast :( Sada skinuh TubeCast, fantastična je, lagano može da parira ovoj na Androidu. Hvala ti na sugestiji :D
miodrage, ne znam, bio sam na pretraživaču, googlao nešto i čekao sam neke poruke ali nisu stigle dok nisam ušao u aplikaciju. Dešava se često, ne znam zašto...
- Kevin Durant

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

MilanNBA23, probaj reinstall aplikacije, ne znam da li si radio, mozda pomogne. ne znam sta bih ti rekao.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

MilanNBA23, opušteno. Tu sam da pomognem koliko mogu. ;)

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od MilanNBA23 »

miodrage, ma ne pomaže, treba da naprave bolje aplikaciju... Dešava se i da store puca ali retko. Kada izlazi sledeći stabilni bild? :D
- Kevin Durant

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa izašao je, .242, ali je još jel u Production ring, ne zna se kad će redovan upgrade.
Kako god ja ovakvih problema nemam i osim da su ih vestački izazvali od strane MS, nemam drugog objašnjenja.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Ti, miodrage, da u "potpis" ili "moto" profila staviš sledeće: "Ja tih problema nemam". Na šta god neko da se žali, ti odogovaraš kako ti nemaš problema. Mislim, svaka čast tebi, ali koliko god neko bio zagriženi fan nekog proizvoda, moraš da priznaš sledeće: kako to da su oni koji su gotovo potpuno zadovoljni radom WinOS-a u stvari apsolutna manjina i to ona koja se može smatrati statističkom greškom? Ja prvi bih se vratio da koristim Lumiju neku, ali ovo što šatro rade je kriminal. M$ se bori sa RIM-om ko će biti pretposlednji.

Da, FB messenger ume da zabada žešće, pa se mora skorz deinstalirati i potom instalirati ponovo. Nemaju ni oficijalni FBlite. Od kraja juna odlaze "Here" mape, što je šamar samo takav. Alternativa IE/Edge pregledačima je polujadna ("Opera beta" je beta na kub verzija, Maxthon iako uglavnom stabilan, pukne u nekom trenutku, drugi pregledači su samo tu da plasiraju reklame).

Uostalom, šta reći o sistemu za koji je njegov proizvođač u jednom trenutku imao tri verzije jedne aplikacije (čuvena priča sa "Lumia camera" aplikacijom). Šteta, jer Lumijine kamere su odlične za snimanje video klipova, pošto je zvuk koji njen kamkoder usnimi bolji nego kod mnogih skupljih Androida (L630 snima bolji i jasniji zvuk nego LG G2, kvalitet video snimka je druga stvar).

I onda vidiš karakteristike Lumije 930 i pomisliš koliko bi ovakav model rasturao da su se jenkiji zaista pozabavili sistemom.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Standardno za WP/WM fanbojeve. Npr. na Bench forumu napišem da mi ne radi to i to ili me zeza to i to, a odmah za tim ide nečiji post sa kratkim: "Meni radi." ili "Kod mene je dobro."
Ok, super što tebi sve super radi, ali daj onda ti jedan kome radi objasni nama trojici koji smo se požalili na taj problem kako da ga rešimo.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Meni radi. Osim kad ne radi. :P :lol: :lol: :lol:
Poslednja izmena od Evindzer u Ned, 08. Maj 2016. 01:19, izmenjeno 1 put ukupno.

MilanNBA23
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od MilanNBA23 »

ciklon, sugarcoated_ass, To vam pričam momci. Ok je što nekome radi, ajde da vidimo zašto ne radi. Mnogo mi je krivo što denekle proveren OS se gasi. Bar da su uradili glavne aplikacije perfektno, pa kada čovek kupi uređaj da mu bude pouzdan. Dakle, WA, Viber, Office, Skype, FB, Messenger, Mail i itd... Prvi bih svima predlagao Lumiju.
- Kevin Durant

Odgovori