iPhone vs N95

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

iPhone vs N95

Post od McLaren F1 »

Poredjenje izmedju ova 2 telefona mozete pogledati OVDE
Na kraju je sto se tice funkcija N95 oduvao iPhone al je iPhone bolji sto se tice muzickih sposobnosti sto je i logicno! ;)
Btw pogledajte sta sve iPhone nema (mrzi me da prevodim,al razumecete):

• Songs as Ringtones
• Games
• Any flash support
• Instant Messaging
• Picture messages (MMS)
• Video recording
• Voice recognition or voice dialing
• Wireless Bluetooth Stereo Streaming (A2DP)
• One-size-fits-all headset jack (May have to buy an adapter for certain headphones)
• 3G (EV-DO/HSDPA)
• GPS
• A real keyboard
• Removable battery
• Expandable Storage
• Direct iTunes Music Store Access (Over Wi-Fi or EDGE)
• No ability to cut, copy or paste text
• Excel, PDF and Word files are read only, there is no editing support
• There is no Adobe flash support or support for any other type of embedded video
• Contact lists can't be e-mailed as contact groups.
• No flash for camera
• Decent camera quality
• EMS not supported
• Video MMS not possible
• Voice memo??
• Stereo speakers

Strasno! :roll: ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pa meni je od pocetka bilo jasno da je taj Iphone nista drugo nego igrackica...ipod na koji su nakacili funkciju telefona....nikad o njemu nisam drugacije ni razmisljao...neznam kojoj budali je palo na pamet da ozbiljno pravi to poredjenje.Da razmisljam o kupovini telefona i ulazem te pare,bez razmisljanja bih otisao i pazario 95icu :D ovaj Iphone ne bih ni pogledao :dry:

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

ovo je sramota,iphone nema funkcije koje su postale standard pre par godina,koce ovo kupiti kad je tako osakacen,smesno je,a i nisam siguran da ima najbolji kvalitet zvuka,tako da je promasaj,ali ameri ce ga kupovati ko ludi zato sto su tupavi,i nemaju pojma sta ima zaista treba
nokia c7

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

I pored svih ovih stvari mislim da ce iPhone biti dosta prodavan,samo ne vidim zasto se digla tolika prasina oko ovog telefona,verovatno samo zato sto ga pravi "Apple"! :roll:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ma jasno je da ce svaka dzudza koja ima Ipod kupiti ovaj fon,da bi imala sve u jednom...to je veciti Ipodovski san :lol:

Znam gomilu ljudi koji ponosno shetaju svoje Ipode iako su krajnje zajebane spravice i nezgodne za koriscenje,i na sav glas vicu kako ce njihov sledeci fon biti iphone,samo kad se pojavi u prodaji....izem ti ja to :P

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Jer je cool... stvarno je cool... i izgleda vrhunski... stvarno... digla se prašina jer je prvi proizvod proizvodjača koji je cool... koji ima horde poklonika koji su obično jako lojalni brendu... :)

Ono što je fascinantno je browser i neki detalji... gašenje backlighta prilikom približavanja glavi telefona, album arts, jednostavnost menija, ogroman, vrhunski multitouch displey... kako je cool zumiranje slika... visual voicemail...

ali u svakom slučaju mnogo je mana... c/p i nemogućnost postavljanja zvona ne mogu oprostiti... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ima nekih stvarno extra stvari na ovom telefonu, ali i takvih promasaja da je to tesko i zamisliti. U svakom slucaju fancy telefoncic koji ce mnogi da kupe jer IZGLEDA, a ne zato da RADI nesto. Moje misljenje, kao i o svim ovakvim fonovima, zaobici u sirokom luku.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Prodaja zvanično počinje sutra (USA), primetan je porast količine turista iz Evrope ka USA za ovaj vikend, spajaju ljudi lepo i korisno (čitaj popularno)
iPhone sa svojim nedostacima nije ni bitan, bitno je što će "poterati" ostale proizvođače (nešto kao VIP) :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ma kao sto rece llulle sramota neke osnovne su stvari izostavljene,jeste da on lepo izgleda al' dzaba mu,pa jos poredjenje sa N95 :wacko: :wacko: ,al jedno je sigurno prodavace se dobro.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ovo je najobicniji sminkerski, tj. fancy telefon, koji ce najvecu prodaju zabeleziti medju svetom koji pada na marketinska pro_eravanja tvoraca istog. :angry: Ovo ne da ne moze da se poredi sa n95, nego pada u poredjenju sa P990, W950, N91 itd. Ovi telefoni mogu sve ono sto ovaj "piece of shit" ne ume! :P Mislim da ce ga kupovati ista klijentela koja koristi i Vertu, 8800, LG Chocolate i slicna s_anja...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

Vlada Zem dzaba evropljanima da idu tamo, kad mora da se potpishe ugovor sa AT&T (bivshi cingular) na dve godine.

pre svega bih napomenuo shta AT&T nudi kupcima iPhone-a:

besplatan internet

besplatne razgovore ka korisnicima AT&T

napomenuo bih josh jednu veliku greshku iPhone-a -

kada nisi u hot spot-u WiFi-ja, iPhone te automatski prebacuje na EDGE, i samim tim, DL je sporiji od 56k modema. za telefon koji treba realno da simulira internet, ovo je jako kretenski, iz razloga shto je ovo pre svega internet telefon. ko ce da ceka da mu bez cache-a otvara google 15 sekundi ?

dalje, napomenuo bih da je Steve Jobs ipak potvrdio da ce biti opcija za 3rd party aplikacije, shto je i logicno, jer da su napravili non smartphone od ovog, ja ga ne bih uzeo ni za 100 evra.

napravljen je specijalni codec, koji ce bez obzira na nedostatak jave da cita klipove sa youtube-a, a to je uradjeno u saradnji sa njima.

David Pogue, novinar wall street Journal-a ga je dobio kao ekskluzivu na dve nedelje, da ga koristi, i prva zamerka mu je nedostatak keyboard-a i veoma teshko unoshenje teksta. napomena je sledeca - kada je hladno, iPhone ne reaguje na rukavice, vec samo na toplu ljudsku kozu, a i kada se koriste ruke za tipkanje, dolazi do povremenog preskakanja teksta.

jedna od najgorih prognoza je bila vezana za HDD i non removeable bateriju, shto je u najavi katastrofa! apple je objavio da ce biti moguce zameniti bateriju, ali uz novcanu nadoknadu, tek nakon dve godine koriscenja aparata. nadam se da je 2000 mAmpH baterija minimum.

moj komentar je sledeci - ili CEO apple-a Steve Jobs igra igru sa zivcima korisnika, u cilju da hoce da ljudi iz ruke vide fenomenalnu spravu, pa da prolongira prodaju na neverovatno dug period, sve do pojave iPhone 2nd Gen, ili je firma uradila sledece -

pompezno ushla u svet mobilnih telefona, i zarad imidza i brenda prodali dushu djavolu i izdali sav kvalitet u koji sam se ja licno kleo (posedujem powerbook, dodushe zastareo), i celom ovom trkom upropastili sve shto je stojalo kao epitet Apple firme, i najgore od svega - izdali snove svih ljudi, Linux korisnika, open minded ljubitelja mobilnih telefona koji su verovali u njih.

i jedna i druga varijanta su katastrofalne. Apple sram vas bilo, ili zbog varanja ljudi zarad para, ili zbog losheg kvaliteta necega shto bi ste mogli da napravite skoro savrsheno ...
There is no knowledge that is not power

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Igoritza, si siguran 100% da je samo na ugovor? Jedini uslov za koji znam je 2 kom.po čoveku, zbog preprodaje. ''Kampuju'' ispred stora i ljudi iz Evrope...
Mnogo se pljuje po iPhonu (tipa, 10 razloga zašto NE kupiti), to je normalno, novi krokodil u bari, nikome to ne odgovara. Ima do bola nedostataka (još ako cepidlačimo :lol: ) ali i prednosti.
Fensi, fensi... :dry:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

100% sam siguran da je moguce kupiti samo uz AT&T ugovor. cuo sam da bleje evropljani u americi da bi ga kupili, al mi nije jasno zashto. nisu li valjda toliko ludi, da ga kupuju samo da bi im bio u rukama ?
There is no knowledge that is not power

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa i oni su culi za rec dekodiranje verovatno. Nije to skroz srpski izum. Nemoj da mislimo da smo mi otkrili i toplu vodu i rupu na saksiji istovremeno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Igoritza, kupuju ga zato sto je to apple, zato sto je ekstremno kvalitetan, i sto je rekao Akki, on je cool,cool i cool. Ne moze mu ni jedan telefon prici u toj oblasti (coolnes :lol: )

Tp je nesto kao mustang u autima, ima neke mane, ali je jednostavno cool.

I, veruj mi da bih ga sad uzeo pre nego bilo koji telefon :wink: (iako obozavam i k850 i w960)...
iPhone + CX300

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Ima još jedna vrhunska fora - SIM kartica je unutra, i ne može se vaditi sem u servisu, kao i baterija. :D

Ali moram da napomenem jednu stvar koju mnogi zaboravljaju: Apple je pokušao da "ponovo izmisli" telefon. Dakle, nisu išli od suvih funkcija (kao što mi to ovdje najčešće posmatramo), već od ukupnog iskustva korišćenja i uklapanja svih funkcija telefona u jednu cjelinu. Zbog toga se ne mogu porediti baš tako suvoparno s ostalima, jer, koliko god da volimo da pljujemo po stvarima, iPhone je ipak nešto drugo... Naravno, ne branim neke stvari koje nikako ne volim kod Apple, kao to eliminisanje kontrole mnogih stvari od strane vlasnika uređaja (SIM, baterija, nema card slot, nema mp3 melodije), ali pogledajmo uređaj kao cjelinu...

- kamera nema video iz istog razloga zbog kojeg melodije nisu mp3: Apple DRM, autorska prava, kodeci, zaštićen materijal... Apple NIKAD neće staviti funkciju snimanja videa u format koji nije njihov, a izgleda da nisu napravili zadovoljavajuće riješenje s svojim h.264 kodekom, pa je to otpalo... isto tako, pošto se muzika ubacuje na njega kao na iPod, preko iTunes, vjerovatno su se potrudili da taj dio bude odvojen od telefonskog...

Ali pogledajmo realno: onaj koji kupi iPhone sigurno nema potrebe da njega koristi za video, ionako jadnog kvaliteta. Mislim da su i kameru stavili "preko volje" i potpuno razumijem takav odnos - kamera na iPhone je maksimum koji bih ja lično platio na telefonu, sve preko toga je pros**avanje. Melodije su "dobra fora" ali su daleko od suštinskog životnog pitanja - stavljao sam ih i probao sve, ali se UVIJEK vratim na standardno zvonjenje jer me užasno iritiraju pjesme... kad mom drugaru zapjevaju Beastie Boys kad ga neko zove, poželim da ga netjeram da proguta telefon... UŽAS.

- EDGE umjesto 3G je kompromis, i vjerovatno će to biti prvi "upgrade" na drugoj generaciji telefona... jednostavno zbog inicijalne odluke da idu s jednim providerom "zaglavili" su s njihovim tehničkim mogućnostima. Uz to, koliko god da je spor, EDGE još uvijek ima bolju "pokrivenost" u USA od 3G mreža, a to su u Apple procijenili kao bitnije.

- MMS, voice dialing, voice memo... super stvari za imati, ali kunem se da sve to zajedno nisam upotrijebio ukupno 20 puta u životu... nevjerovatno ali istiniti - isto važi za bluetooth. Iako imam dongle za PC, nisam ukupno pet puta prebacio nešto s i na PC, a skoro nisam ni imao prilike da komuniciram na taj način s drugim telefonima! Mislim, sebe smatram techno-geekom, i mene je sve ovo najviše začudilo ali je tako.

Pričao sam s mnogo stranaca koji razmišljaju o iPhone i njima je (osim cijene i forsiranja mreže) jako interesantan jer ispunjava njihove želje i potrebe do u detalje, a ne zato što je "fancy, cool and sexy"... u jednom uređaju video iPod i dobar dio funkcionalnosti PDA za svakodnevnu upotrebu onih koji imaju već velike kolekcije kupljene muzike preko iTunes...

Ali (veliko ALI) - najveći adut iPhone kao uređaja su performanse... NIKAD nisam vidio mobilni uređaj s onako glatkim radom, prosto te tjera da sve mane zaboraviš i prilagodiš SEBE njegovim mogućnostima, a to je ono što je i bio plan Apple od prvog dana.
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Danas prodaja iPhone-a počinje u USA
Bez ugovorne obaveze može da se kupe samo 2 komada po kupcu.
Model od 2Gb je 500$ a model od 4Gb je 600$
Po meni čisto bacanje para. :uhuh:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

gameforce napisao:Danas prodaja iPhone-a počinje u USA
Juče.
gameforce napisao:Model od 2Gb je 500$ a model od 4Gb je 600$
To će prije biti 4 i 8GB.
gameforce napisao:Po meni čisto bacanje para. :uhuh:
To ja kažem za pola telefona popisanih na ovom sajtu, ali se niko ne buni za njih.
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

I po meni je bacanje para...Ja bih svakako pre uzela N95...o iPhone-u ne bih ni razmišljala...Iako mu je dizajn super... :D :) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Dobro ja ne kazem da je n95 duplo bolji fon,ali je ako se ne varam i skoro duplo skuplji 550e-n95 iPhone -500$~300e,a uzeo bih ga definitivno pre n73 ne samo zbog izgleda,vec sto me nesto kopka da vidim i da imam taj iPhone,(za sada najvise zbog ekrana).P.S. ako ostavi takav utisak kao kad sam prvi put video iPod ja cu ga kupiti,ali cisto da se ogradim ne u skorijoj buducnosti. :P E sad sam gledao dnevnik 1 i ona spikerka cita bla,bla pocela prodaja bla bla ima ne verovatnih 4gb :lol: oi jos je nesto lupala revolucionarno i tako nesto.

pozz Nina,ako se ne varam nije te dugo bilo 8)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Odgovori