2 sim kartice 1 telefon

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

2 sim kartice 1 telefon

Post od Azimuth »

Negde sam procitao da postoji nesto tog tipa da se stavi 2 sim kartice u 1 aparat a da se pri tom ne kloniraju kartice.. Ako neko zna nesto vise o tome bilo bi lepo da podeli sa nama :roll:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Neverovatno je da imas temu odmah pored ovu pod nazivom "koji je ovo mobitel?".
U njoj imas jedan takav telefon...
iPhone + CX300

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Azimuth , mnogo puta je pricano ovde o tome . a i mene zanima i postavio sam pitanja skoro ali po oglasima nisam nasao nista .

meni konkretno nije bitno mnogo da budu dostupne obe kartice u isto vreme , mada je super ideja . ima neka verzija jeftinijeg kineskog fona , koji ce moguce neko uvesti ovde .

ali i ledja za mobilne koje nisam nasao da se vise prodaju kod nas , bi mi cinilo dobro . samo kad bi imalo da se nadje za Nokiju 6310 .

a inace o kombinaciji sa dve SIM kartice u jednom fonu a da se ne vrsi neka narocita prepravka , jedino ozbiljnije sto sam nasao , pogledaj ovde :

http://mobile.brando.com.hk/DualSimCard.php

i ovde :

http://mobile.brando.com.hk/PowerfulDualCard10.php

ali ovaj mobile brando je u Hong Kongu i kad sam poslao mail coveku , rece mi da mogu da mi isporuce u Srbiju ( nije skupo vidi se ) , ali ne prima visa kartice za placanje preko interneta , nego moram preko banke , a kod nas kad placas preko banke , banka ti uzme proviziju od minimum 1000 dinara a i vise , pa razmisljam jos da li da se cimam .

kad bi neko ovo uvezao , bilo bi sjajno 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

vlada1970, ma to sam negde video u NS-u ali jbg..Sad kad mi treba nigde ne mogu da nadjem a po prodavnicama oni dokoni nista ne znaju..

P.S. vlada1970, jel kontas da tu nisu navedeni svi modeli? To znaci da npr. ako nije navedena Nokia E60 da taj djavo nece moci da sljaka na telefonu? Zar uopste postoje razlike u vratancima na novijim telefonima istog proizvodjaca? :blinky: Nesto tu meni smrdi..

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

ja mislim isto da mobile brando pravi za odredjene vrste telefona ali to treba proveriti .

na primer , pisao sam im i u vezi objektiva za moj samsung P850 da li ce napraviti , jer imaju samo za D600 :

http://mobile.brando.com.hk/MobilePhone ... amsung.php

i jos nista .

pa zato i razmisljam isto kao ti , da prave za posebne telefone a nemaju univerzalni . nova je to tema za mene , pa ne mogu nista vise da kazem .

ali mi se kombinacija sa uglavljivanjem SIM kartice na ovakav nacin , cini najbezbolnijim i zato mi se svidja . jer mozes posle da izvadis tu budzu iz telefona i da koristis normalno telefon sa jednom karticom kao pre .

krivo mi je sto ranije nisam bio uzeo ledja za Nokiju 6310 , bilo je cak i za tri kartice . to bi mi pomoglo mnogo sada . ne bih morao da drzim kartice sa strane nego samo iskljucim fon i ukljucim ponovo sa drugom karticom da obavim razgovor pa nazad na glavnu karticu . ali ledja ne videh odavno da se prodaju 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Malo sam krstario po netu u potrazi za Dual SIM telefonima, i stvarno Kinezi tu dominiraju. Proizvodjaci poput ShenSun-a, SoonLeader-a...
Medjutim, naleteo sam na nesto extra zanimljivo, i to moram da podelim sa vama ljudi:
OBAVEZNO POGLEDATI dno strane

Mene je odusevio telefon, a vas?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

brate minli , e sad kad videh ovo cudo sa dva displeja , konacno mi je jasno da ljuska masta moze svasta :wink:

pa ko se dosetio ovo da napravi ? kako izgleda mocno :wink:

ako dobro kapiram , u stvari covek ima dva telefona sa posebnim displejima , sa ovim telefonom ? znaci dva nezavisna telefona , koja kad okrenes samo , koristis drugi ? ludo . kako dobra fora .

hvala na linku miodrage :wink:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@vlada1970:
A kada hocesh da zovesh nekog sa jedno broja, kako cesh da znash koja je koja strana :D . Oznacish markerom :lol: :lol: . Just kiddin' :wink: :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Srećom, razlikuje se boja "prednje" i "zadnje" strane :wink:

Evo konačno prilike da čovek nazove samog sebe :lol: :lol: :lol:

Malo off-a, al stvarno je originalno rešenje :)

-----------------------------

A evo još dva originalna mutanta iz iste kuhinje:

LINK
LINK

Obratite pažnju na specifikacije! :unsure:
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ovo je bitna i korisna stvar, ne razumem zašto to nisu razvijali, rešenje nije 2 face phone (miodrage link), po meni - 2 slota za kartice i izbor za iste u Meniju bi bilo OK, ništa komplikovano, i vrlo izvodljivo :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@rixxon: onaj telefon sa prvog linka sto si okacio "WND DUO Atom", to nije nimalo zdravo :uhuh: , display ce uvek biti "mastan" :shock: :cry: .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa valjda si otporan na sopstvenu mast i bakterije. Jel iPhone neće biti mastan? Ali ionako se polako ide sve više na TS, a manje na klasične tastature. Jel misliš da ćeš takvim stavom zaustaviti razvoj? Ne, mislim samo da će uskoro uz telefone dolaziti i krpice za brisanje displeja (jednom ortaku je riba dupe pomerila što je uzeo neku božaninu krpicu da briše objektiv fotoaparata :D )

Sviđa mi se i double side telefon, i dupli TS, mada ne verujem da je toliko dobar hardware/software, ali u svakom slučaju simpatična ideja. Samo će malo zbunjujuće biti koja strana zvoni, ili ako čovek ima 2 veze, ali će zato jako zgodno biti za 2 broja na jednoj BT slušalici, što do sada nije moglo.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Da, ideje su COOL, a što se tiče zamašćivanja, mi koji nosimo 8) smo u prednosti - svakako nosimo jelensku kožuru sa sobom :wink:

Slažem se sa Vladom Zem da bi bilo dovoljno ugraditi dva slota i odgovarajuću podršku u HW/SW. WND modeli očito pretenduju da budu ekstravagantni. OK, ne zameram, ima ljudi koji će to voleti sebi da priušte. A pošto su novi u tom poslu (mislim na firmu WND) - to je verovatno njihov način da budu zapaženi i da svojom originalnošću osvoje deo tržišta.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@gargamel4: nisi skontao poentu. Telefon je takav da kucash poruku na prvoj kartici, okrenesh da vidish neki klip na drugoj strani i display mastan (jer si pre toga kucao poruke na toj strani). A za ljude koji svaki dan posalju po 20 sms-a nije bash veselo.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Aha, pa dobro sad, ne može baš i jare i pare. Mada mene je na p910 više nerviralo koliko mi se izmasti displej od razgovora (kao i na svakom drugom telefonu), nego od kucanja poruke po ekranu (jer kako drugačije, jel), ali kontam.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

Kod nas mobilni operater daje na jednoj sim kartici dva borja. Samo sto mras uzeti jedan na pri pejd a jedan na post pejd.
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

To je vrlo lepo ali je jos bolje imati dva broja od razlicitih operatera.Cudi me da niko ne napise svoja iskustva sa dual sim adapterima koji se mogu naci za 25-30 e.Da li ih ko koristi i da li vredi kupiti takav adapter?
LG G2 Black,16GB

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Angel of Love , napisi mi brate gde si video da ima da se nadje taj adapter ? :o i jesi li mislio da ima kod nas vec negde ?

Zasipao sam ovde forum sa linkovima sa dual sim adapterima sa mobile.brando sajta i sve sam mislio i pitao se zasto to jos niko nije poceo da uvozi kad ima legalno gde da se nabavi a jos je covek iz Hong Konga vrlo ljubazan i hoce da posalje koju god hoces kolicinu , samo sto treba da se plati preko banke a to se jedino na vise isplati iz Srbije , ( ne moze visom online placanje ) , kad ti rece da ima da se nabavi . ja se nadam da si mislio da ima kod nas ? a ako si mislio na to preko neta , onda ok , izvinjavam se . 8)

http://mobile.brando.com.hk/DualSimCard.php -- ( cena 15 US $ , pa neka bude kod nas maloprodajna i 20 evrica , pa je dosta da taj sto uveze zaradi veliku lovu , u stvari skoro duplo )

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

На шта личи тај дуал адаптер? Како ради и како се уграђује у телефон? :unsure:
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ovo sam video na jednom hrvatskom forumu ima da se kupi cena je oko 25 eura cini mi se,i mora da se restartuje telefon ne moze u isto vreme neki lik je rekao da je probao na k 750
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Odgovori