Evropa pocinje da testira upotrebu telefona u avionima!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Evropa pocinje da testira upotrebu telefona u avionima!

Post od McLaren F1 »

Znaci kao sto naslov govori,pocela su testiranja o upotrebi mobilnih telefona u avionima sto do sada nije bilo moguce (citaj zabranjeno)! ;)
Vise o tome >>OVDE<<
Malo je veci tekst pa nemam bas vremena da prevodim! :roll:

Slika

Test je vec izveden prvi put 2. Aprila u specijalno opremljenom Airbus A318.
Putnici nisu samo slali poruke i mail-ove vec su i obavljali pozive,i to sve na 9000m (30000 ft)! :)
Od 2. Aprila "Air France" i "OnAir" pocinju sa drugom fazom tromesecnog probnog testiranja koje je zapoceto u Decembru 2007.

Evo i nastavka teksta:

How does it work?

* Passengers must have a cell phone providing access to international calls covered by a roaming agreement
* Simply dial the international prefix (+) or 00 + country code + number (without the 0),
* 12 simultaneous calls are possible per picocell network, as well as unlimited text messages and emails
* the costs for using this service are invoiced by their operator in the usual way

When and where?

* this trial service is being conducted over six months (voice calls during the last three months) on a number of Air France European routes served by the specially equipped A318.

And after the trial ?

During the six-month trial, customers can provide feedback and comments on this new service. Depending on the feedback received, Air France will then decide whether to launch this service on all its flights.

Originalan tekst mozete naci >>OVDE<<
Slikovito i lepo objasnjeno kako sve to radi mozete pogledati >>OVDE<<

Slucajno sam naleteo pa reko da vam pokazem,ionako nema bas nesto puno novih i zanimljivih tema u poslednje vreme! :roll: ;)
Poslednja izmena od McLaren F1 u Sre, 30. Apr 2008. 21:34, izmenjeno 2 puta ukupno.

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

Ovo moze biti zanimljivo, a i pitanje je koliko su mobilni telefoni ometali avionske instrumente.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Cini mi se da sam negde gledao jednu emisiju o tome i receno je da mobilni ne ometaju instrumente ,ali da postoje jaaako jako male sanse da ipak ometaju navigaciju aviona i druge instrumente i zato je zabranjeno njihovo koriscenje u avionima!
Idu onom logikom "Bolje spreciti nego leciti" :roll:
Sve u svemu i sad su sanse da mobilni telefon uzrokuje pad aviona gotovo nemoguce,al propisi su propisi! :roll: :wink:
Cak su i "Myth Busters-i" napravili emisjiu o tom mitu! :D

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

ne ometaju uopshte a i mob je zabranjen samo u toku poletanja a imam jednog ortaka koji uvek snima poletanje lroz prozor i josh se nijednom nije srushio :D
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Prema novoj odluci Evropske komisije, mobilni telefon se moze koristiti nakon sto avion dostigne visinu od (najmanje) 3.000m. U teoriji, avion bi funkcionisao kao mini bazna stanica, ali ce cene biti ogromne u poredjenju sa "zemaljskim" roamingom.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

totalna glupost, kao sto McLaren F1, rece mobilni telefoni ne ometaju avionske instrumente ali postoje jako male sanse da uticu na GPS uredjaj

bolje da se avio-industrija bavi nekim bitnijim stvarima koje ce poboljsati bezbednost i kvalitet usluge nego da pronalazi rupe na saksiji i prodaje ih jako skupo :disgust:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

darkado napisao:imam jednog ortaka koji uvek snima poletanje lroz prozor i josh se nijednom nije srushio :D
...zato što je on mudar, koristi "Flight" profil pri poletanju, inače bi se bar par puta srušio.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

нисам толико упућен а јесу ли до сада кориштени мобилни у авионима?
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Njegovan, korisceni su samo u istrazivacke tj. experimentalne svrhe. Obicnim smrtnicima, kao sto smo ti, ja i sve ostale musterije, bilo je zabranjeno. Niko ti ne konfiskuje telefon pri ulasku u avion ali opomenu da je zabranjeno koriscenje telefona od momenta ulaska u avion do momenta izlaska iz istog a na tebi je da li ces se otga pridrzavati ili ces ipak da rizikujes ili da se avion srusi ( posto si cuo gomilu prica da ce pasti ako pricas telefonom ) ili da ces dobiti batine i unistenog ljubimca od isprepadanih saputnika ( koji su culi iste te price kao i ti ) :lol:

Negde sam citao da sam telefon tj. signal ne ometa nista osim osim sto zbuni ponekad gps u avionu ali zato u velikom procentu slucajeva ometa komunikaciju i instrumente u kontroli letenja tj. u onom tornju odakle komuniciraju sa avionom pa kao to prouzrokuje najveci broj nesreca.

Odgovori