mt:s Fresh tarifni paket - nedoumice

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

mt:s Fresh tarifni paket - nedoumice

Post od gajic_ivan »

na šta može da se troši minimalni iznos fresh paketa?

evo šta mi se desilo prošli mesec. koristio ja telefon normalno, pratio stanje, uživao u životu i tako to :) 29. aprila stanje na računu mi je bilo nešto manje od 900 din... sledećeg dana *797# vec nije bio dostupan. i posle nekih nedelju dana provedenih "u mraku" meni stiže obaveštenje da mi je račun za prethodni mesec oko 2300 din! :o kako!? malim mozganjem skontam da mi je na min mesečnu pretplatu (1000din) dodato tih 900 i plus pdv i to je to. što bi trebalo da znači da na stanju treba da vidim samo troškove koji mi izlaze iz min mesečne potrošnje, zar ne?

ono što mi nije jasno je sledeće:
dosad sam poslao nekih 200 poruka i imam 30-35min razgovora što je oko 550 din. plus sam prevukao nekih 100kb podataka sa neta i platio parking 3-4 puta. u totalu to nije vise od 700din. znači nisam još spucao propisanih 1000. ali proverom stanja vidim da vec imam zaduženje od 200 din koji će mi se po svoj prilici dodati na 1000. zašto. bre?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I jos da me neko opet pocne ubedjivati da je postpaid bolji... ma idi molim te... E da ovakvih stvari nema, ozbiljno bih razmisljao, ali ja da se grizem pred kraj svakog meseca, pa da moram do poslovnica i sl... ma nema tih para koje mogu da dam za sopstveni mir.
gajic_ivan, sta da ti kazem, pravac poslovnica, da te ubede da si sve potrosio kako pishe :) Ako priznaju gresku, ja sam avion.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Daddy Yankee
Banned
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2007. 07:13

Post od Daddy Yankee »

u freshu se računaju razgovori 30+30s + uspostavljanje. možda sui se tu preračunao... 8)

@ miodrage :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Daddy Yankee, evo računice :)
sms: 200 x 1.7 = 340.00
pozivi: 35 x (1.3x4.2) = 191.10 > x1.3 je zbog zaokruživanja na 30s (otprilike se na realno potrošene minute doda još 30%, bar mi je tako bilo na prethodnom računu); 4.2 je prosečna cena minuta
uspostava veze: 15 x 1.9 = 28.50
internet: 100kb x 0.04 = 4.00
parking: 2 x 60 + 2 x 20 = 160.00
ukupno: 723.60
eto, na sve je obraćena pažnja :)
sad mi palo na pamet... možda je taj višak za parking? možda je tih obaveznih 1000 din odvojeno samo za pozive i poruke? :? Ako je tako, onda je to skroz.. :dry:

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

Meni na VIP postpaidu odvojeno naplacuju parking, pise nesto ispod JKP Parking Servis usluge itd, I zona toliko, II i III takodje... oko 26 dinara je jedna poruka. Ne znam, verovatno te potkradaju, sto nije tako cudno, jer zivis u Srbiji "braLe".

Ja koristim ovde neki 150 "paket", sa 150 minuta i 150 sms-a, odvojeno se naplacuje GPRS i ostale "usluge na zahtev", kosta me 600 dinara mesecno(500+PDV), ne pricam puno preko mobilnog, tako da mi je ovo taman sto se tice vremena, a sto se tice naplacivanja, zaista imam utisak da pricam bukvalno dzabe, jer koliko se secam da sam u pre-paidu uplacivao u proseku 2.5-3 puta vise mesecno za skoro identicnu potrosnju, a mislim da mi 600 dinara ispadne iz dzepa u toku dana, tako da se bukvalno uopste ne opterecujem tim racunanjima, iako sam matematiku ja ucio profesora u sredjnoj skoli koji jedno te isto radi 30 godina :)

Za sada sam zadovoljan, na primer ako sam pricao sa 063 mrezom 1 sat i 15 minuta oni mi zaokruze na otprilike 50 minuta, evo vec treci racun zaredom. Ako me budu u nekoj buducnosti krali, a nisam jos ni od koga cuo da ga na VIP-u kradu toliko drasticno kao na 063 ili 062, khm...khm... i 064, zapalicu im onaj "centar" u kome sam kupio karticu, bez zezancije, a posle ko zna... :lol:

gajic_ivan, Sve su to goveda, tako da nemoj ni ti da se opterecujes ako te kradu u granicama koje si u mogucnosti da "trpis", jer njihovo govedanje nema granice, pa tako ni kradja. Ali nemoj ni da dozvolis da te neki polupismeni pripravnik pravi budalom, zato sto nema pametnija posla.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

To se kod m:ts-a zove MIX500 (ne kažem da nisu iskopirali), i ista je fora. I zaista pored takvog paketa (mrzi me da citiram detalje - ko hoće naći će ga) ne vidim poentu BELova a posebno FRESHova. Koja je poenta da sa 1000 din. mesečno platiš pravo da pričaš po "povoljinijim cenama" od "samo" 2,8din/min u lokalu i 6,8 van mreže? Sa ovim paketom stvarno nisu normalni, mada nemam reči hvale ni za korisnike istog.

gajic_ivan, idi objasni se s njima, vrdi pokušati ali mislim da ćeš pak morati da platiš.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori