Multi-funkcionalnost

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Multi-funkcionalnost

Post od kefalo »

Slika

SAN FRANCISCO - Maleni zasloni do sada su kočili širu upotrebu mobitela za čitanje elektronske pošte, surfanje internetom ili gledanje filmova ali američki proizvođač displaya i vizualnih sustava Microvision predstavio je uređaj koji će korisnicima omogućiti da mobitelima projiciraju slike na bilo kojoj ravnoj površini.

"Kontaktirali su nas neki od najvećih prodavača mobitela a s njima smo ostvarili i suradnju, te očekujemo da bismo mobitel s projektorom na tržište mogli lansirati u razdoblju između travnja i lipnja 2009.", najavljuje Matt Nichols, direktor Microvision-a čije je sjedište u Washingtonu.

Kompanija je zamislila integraciju tankog modula u mobitel koji će tako funkcionirati kao display projektora.

"Ne prijeti nam gotovo nikakva konkurencija jer nitko nije u stanju proizvesti tako tanak modul s tako malom potrošnjom energije", ističe Nichols. Njihov projektor trošit će samo 1,5 wata.

Protokol za "PicoP display" predstavljen je na višednevnom Elektronskom samitu 2008. koji je početkom travnja održan u San Franciscu.

Nichols ističe kako će prodavači mobitela plaćati oko 100 američkih dolara po uređaju koji će se proizvoditi u njihovim tvornicama.

U međuvremenu, Microvision priprema lansiranje samostalne verzije toga projektora koji će se kombinirati s mobilnim uređajima, među kojima su i ipod i iphone. Za razliku od projektora koji se ugrađuje u mobitel, samostalni projektor s uređajima je spojen pomoću kabla.

Direktor Microvison-a naglašava kako bi uređaj trebao biti lansiran na tržište do kraja godine. (H)

Tekst je na hrvatskom ali se nadam da nije problem ;)
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Pa znas sta... zanimljiva ideja :D mislim,zabodem se negde izvadim tel i uzivam :D:D:D ne stvarno,vrlo zanimljiva ideja.. .e sad koliko je korisna.. nemam pojma :|
Nokia E71... Elegant, but deadly

steffa54
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 01. Mar 2008. 23:04

Post od steffa54 »

Kad bi napravili neki usb dodatak za mobilni telefon!Tada bih ga samo prikljucio i gootovo!Inace ste bili na sajt microvisiona?Tamo imate i druge gadgete!
SE K800i,2 gb sony micro m2,hpm-70
Ko hoce da igra kanter 1.6 bek mi se javo na hotmail koji sam ostavio u profilu:D

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Video sam ovo pre nekog vremena (par meseci? pola godine?), i kao stvarno radi... interesantno zaista. Gledas film kad si na letovanju ko chovek... :D
...shit happens... keep d smile!

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Ova slika iz naslova postoji vec vishe od 3 godine. Cak sam i slike prototipa gledao, dodushe nedavno.
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Cool! :)
Iako se o ovome jos davno spekulisalo, cini mi se da je ovo vec sad malo ozbiljnije, cim najavljuju njihovu upotrebu u mobilnim telefonima vec od sredine 2009.! :) ;)

Odgovori