nesto sam razmisljao, pa rekoh da podjelim sa vama.
Naime, zapitao sam se da li netko ima iskustva sa tim kako izgleda unutrasnjost telefona, tj. njegov hardverski dio, npr. procesor,ploca, RAM.
Interesuje me da li su to fizicki odvojene komponente, ili je recimo sve u jednom, npr u nekoj kutijici

Sve ovo pisem iz razloga sto su smartovi, sve vise kao mali racunari.
Pa me interesuju vasa razmisljanja u pogledu mogucnosti budzenja jacim komponentama, kao kod racunar, sto bi bilo ekstra super.

Takodje, sobzirom da su najavljeni aparati za kraj ljeta, kao xperia, opremljene procesorom sa taktom od cak 500 i nesto mhz, interesuje me kako ce se to odraziti na grijanje aparata, sobzirom da je to ipak pristojna brzina.
Da li ce se u buducnosti, morati ugradjivati neka vrsta kulera, dali vazduznih, vodenih ili vec neceg treceg.
A druga stvar koja me interesuje je kako to kod Nokie, nije omoguceno da se njen procesor klokuje na neki visi takt rada, za razliku od nekih windows uredjaja kod kojih je to moguce.
Ovo pitam jer su u sustini smartovi, mali racunari, pa me interesuje sta je tu problem i ogranicenje kod nokije, da li je softver ili hardver u pitanju.
Sta to npr. sprecava da se E61 podigne takt rada procesora.