N78 ili N82

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

N78 ili N82

Post od Sale_M »

Za dvadesetak dana uzimam novi telefon i izbor mi sveo na ova dva.Za koji bi ste se vi odlucili i zasto?Jel ima nekog ko je imao prilike da se poigra sa N78 posto mi je on veca nepoznanica?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

Ima ovde ista dilema, mozda ti pomogne viewtopic.php?t=15219 ,

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

N82. I rest my case. Imas sve sto i N78, pa cak i vise, za manje para. :) Dovoljno receno. Osim mozda fp2,mada ne verujem da je to tolika prednost... :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

N82 naravno...N78 uzmi jedino ako ti smeta da imas isti telefon kao i vise od pola foruma :D :D :D
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

N82 i pridruzi sa najpopularnijem klanu na forumu ! :):):)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Vidis Sensei, malo mi je stvarno to bedak,sto ga svi kupuju :dry: sad mi i N95 deluje neobicnije od N82 :wacko: .Nije mi presudna kamera.Sensei, kakav je zvuk plejera na slusalicama,jel bolji od N73?Kako si zadovoljan slajderom posle nekog vremena koriscenja?

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Sale_M, POTPUNO te razumijem! I meni je isto sad totalno glupo da uzimam N82 kad ga svako zivi ima! Cak i moj N95 je naspram njega rijetko vidjen telefon :D
Kamera ti nije presudna ali na N95 je ista totalno kao na N82, znaci vrhunska!
Zvuk plejera na slusalicama je po meni perverzija! Vidim da neki pisu da mu i nije nesto zvuk ali kladim se niko od njih nije probao N95 sa dobrim slusalicama, znaci razvaljuje kako je dobro!
Ja sam imao N73me, kao sto vjerovatno znas, i on je imao solidan zvuk sa dobrim slusalicama, ali po meni N95 ima dosta bolji, kad sam to primjetio ja koji i nisam neki sluhista onda mora da je bolji :lol:
Sa slajderom sam generalno zadovoljan, kakve sam sve price cuo po forumu ja sam mislio da je to uzas zivi, da mozes da ga setas lijevo-desno po pola metra :wacko: medjutim uopste nije tako! ja ga koristim nekih 3-4 mjeseca i ima taj neki minimalni luft ali brate to primjetis samo ako si picajzla ko ja :lol:
Napominjem da nikad nisam dotezao slajder!
I da, jos jedna stvar koja me odvraca od kupovine N82 je to sto mi N95 savrseno dobro lezi u futroli za kais! Znaci totalno sam se odvikao od nosenja telefona po dzepovima, i mislim da vise nikad necu moci da se vratim na tako nesto... Ima vjerovatno i futrola za N82, ali to nije to kad nosis toliko veliki telefon za pojas :disgust:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Sensei, hvala za ovaj mini review 95-ice :wink: Iskreno sam i ja sumnjao u to sto ga toliko pljuju.Od tebe je otpriluike dobio 10-ku :D .
Ne znam i dalje sta cu,mada ima jos vremena,ali obzirom na to kako sam ja neodlucan verujem da cu odluciti u poslednji cas.
Po dizajnu najvise mi se svidja N78,ali ono sto me najvise brine kod njega je krajnje neobicna tastatura.Mnogo mi je gotivna stvar FM predajnik i koristio bih ga cesto ukoliko ga kupim.Isto tako i kamera mi je zadovoljavajuca.
Najbolje bi bilo kad bi se javio neki korisnik N78,ovako mi samo ostaje da jos razmisljam

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Sale_M, vidim u komentarima za N78 da si se ipak odlucio za taj telefon, ako si ti salle :)
Dobar izbor, mada nisam siguran da li bih ga ja uzeo prije nego N82, da je jeftiniji od njega sigurno bih, a ovako...
Inace ja sam dobio ponudu da prodam N95 za sasvim dobre pare, ako bih prihvatio mogao bih isti dan da kupim novi N82 black, ali ponovo se razmisljam i razmisljam i razmisljam....

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sale_M, sacekaj jos malo da padne cena N78 ako si se vec odlucio za njega!

Sensei, Ma dodji u klan N82! :):):)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Sensei »

Evo jednog citata sa gsm arene iz testa N78 koji mi se uopste ne svidja:
We are really displeased with the battery cover. It does wobble big time and annoying creaks are heard all the time when handling the phone. We are guessing it's the lock mechanism, which is far from perfectly designed. Other than the wobble, the all-plastic lock and side hinges do feel quite fragile and are likely to play up with use
A evo i jednog citata iz istog testa koji mi se jako svidja:
Like the two N95 editions and the N82, Nokia N78 has a built-in GPS receiver. Having tested all of them it's safe to conclude that Nokia N78 is by far the best performer in the lot. Its receiver is way more sensitive and the slow initial satellite lock problem is completely solved. Only about 30 sec are needed for the N78 to achieve lock upon cold start
IDzO, nemam pojma, mozda i dodjem u klan ali za sad mi se cini da ipak necu...mozda bi trebalo da se strpim dok ne izadje N96 (i padne mu cijena)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Sensei, N96 :D Ne znam i dalje sta cu.Na trenutak pomislim sigurno uzimam N78 ali potom opet dilema da li N82 ili N95 :? A i taj citat se ni meni ni malo ne svidja i ne svidja mi se sto nema poklopac sociva.Citao sam danas neki review na kome pise da tastatura i nije tako losa i da je sve stvar navike-ma ko ce ga znati.Najbolje da odem licno i da se poigram malo sa oba pa cu valjda odluciti.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Cekaj, aj leeeeeeeeeepo razmisli. N78 ti donosi mozda neki vid individualnosti jer ih malo ima. Al dajes vece pare ya fon koji je po mnogo cemu gori od N82 i N95. Sumnjam da si u tolikoj zurbi da nemas vremena da sacekas, iliti minut koliko treba da se uhvati satelit, pa mora ovaj od 30 sec... :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

glasam za n82.koristio sam n95,n95 8gb-na po nedelju dana a sad imam n82-bas svoj i nisam se dvoumio ni sekund da li da uzmem n95- ili n82,n82 black ili n95 8gb-tu sam bio u nevolji
taj slajd moze da izdrzi,ali mene ne,pokvario sam sestrin samsung slajder za 4 dana a n95 bi rastavio na 2 ploce,ima lufta i svako ga primecje,cak i zvecka kada se trese-kako ploce udaraju jedna o drugu
i tastatura je malo klimava,a ja volim da je sve kvalitetno uradjeno,moze biti 10mpx i 200gb sa quad core procesorom kad je ko igracka
ali n95 8gb je malo bolje uradjen koliko mi se cini,ali opet slajder nije moj stili,tj. mrzim ih
ni d520 ne volim i menjacu ga ipak
n82 je n95 u boljem, ne slajd pakovanju i to sa xenonskim(upotrebljivim blicom),a to da li je nekom jedan smekerskiji od drugog,to i sam vidis da zavisi od osobe,po meni n95 nije smekerskiji od n82,a tek od crne n82 da ne govorim,n95 imas u sljiva+siva boji i nekoj krem+siva boji,ja imam crnu n82-izgleda bezobrazno :D ,dok n95 8gb izgleda bas bas super i tu sam se dvoumio
nokia c7

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Bez ikakvog ubedjivanja,da ne trosim prostor.Mnogo je receno o ovom telefonu.
Definitivno N82 8)

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

n82 je audi a6 ili bmw serije 5
a n78 je audi a4 ili bmw serije 3

hoces da budes veliki direktor-budza ili pobednik u nagradnoj igri
nokia c7

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Sale_M, glasam za n82 :wink: Nekako mi je bolji od n78... Danas sam video n78, i na prvi pogled ima manji display od n82
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Nisam citao sve postove ali sa n73 preci na n82 mislim da ne ide. Isti djavo (po meni) glavna razliak jeste hardware i GPS... ne znam za tebe ali meni se sa n80 ne isplati preci na n82. Cekam nesto vise ili mozda na neki windows mobile da predjem.

Generalno sto se tice N78 ili N82 naravno glas za n82

Njami
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 23. Feb 2008. 15:59

Post od Njami »

I ja glasam za N82. Ipak je klasa iznad N78, a i dobijas bolju kameru.. Mislim da N78 ne vredi koliko kosta...
Pozdrav :wink:
Linux&Android

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Odlucio sam se skoro 80% za n78 ali citao sam nesto po nekim forumima da n78 nece da radi sa Garminom i to me ubedacilo nevidjeno.Zna li neko nesto o tome?
A interesenantan mi je i SE G900,sta mislite o njemu?

Odgovori