Drasticno redukovanje potrosnje energije novim antenama!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Drasticno redukovanje potrosnje energije novim antenama!

Post od McLaren F1 »

Za novu tehnologiju bezicnih antena, koja je izum Atifa Shamima, studenta kanadskog Carleton univerziteta, se tvrdi da omogucava ustedu u potrosnji energije u mobilnom telefonu za cak 92%. Glavna "caka" je u tome sto je omoguceno da se antena odovoji od ostalih elektronskih komponenti na uredjaju i samim tim drasticno smanji njegovu potrosnju energije.
Vise o ovome mozete procitati >>OVDE<<
(PS: Ne obazirite se na slicicu u linku!) :D

Kada bi ovo zazivelo, mislim da vise ne bi bilo zalbi na kratka trajanja baterije! :D
Salu na stranu, ovako nesto bi omogucilo ubacivanje jos vise funkcija u telefone, ne povecavajuci njihovu fizicku velicinu, sta vise, pretpostavljam da bi mogli da budu cak i manji! :) ;)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

To je lepo, samo treba naglasiti na koji segment potrošnje se odnosi tih "92%" uštede, verovatno na deo energije koji inače samo antena troši... :wink:

ThunderBird
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
:: Galaxy S8

Post od ThunderBird »

Vjerovatno, znači kome je baterija trajala 3 dana, sada če mu trajati 3 dana i 5 sati :lol: :lol: :lol:

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Xtra, al sad kolko se to redukuje baterija, sad pojma nemam jer tu su i drugi delovi, čipovi i te gluposti, jbg... :D
Nokia Lumia 630

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Nisam ni ja siguran na koji segment potrosnje se odnosi tih 92%, moguce da je samo na antenu! :roll:
Ali ipak, mislim da antena (posle display-a) crpi najvise energije iz telefona, odnosno baterije, tako da bi ukupno trajanje baterije svakako bilo vece od tih 5 sati! :roll: :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...recimo da bi se ukidanjem ekrana na mobilnim postigli odlični rezultati :D Šalu na stranu, već sad se mob mislim može "naterati" na brži rad, u "kućnoj radinosti", što se opet odražava na trajanje baterije. Optimizacija je uvek najbitnija. Ovo je inovacija&dobra vest :)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Samo hvatanje prijema na telefonu preko antene, trosi baterije srazmjerno jacini signala, sto znaci da u podrucjima sa slabom pokrivenoscu signalom, proporcionalno raste i potrosnja energije...
U svakom slucaju jacanje autonomije i za 10-15% je nesto..
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Odgovori