Na sta treba najvise obratiti paznju prilikom kupovine mob-a

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Na sta treba najvise obratiti paznju prilikom kupovine mob-a

Post od annaBG »

Cesto se desava da kupim nov mob i kada dodjem kuci,koriscenjem shvatim da ima neku manu :chytry:
Zanima me na sta obarcate najvise paznju kada kupujte mobili?
Sta je ono sto prvo gledate?
Pogotovu,danas ima veliki broj prodavnica gde nije moguce upaliti telefon i prosto je nemoguce uvideti mu svaku slabost. :x

npr.koristila sam Samsung D520,bila odusevljenja njime,cak sam ga i u prodavnici upalila,cackala,ali zato tek kada sam dosla kuci,pa onako na tenane ga "ispitivala",shvatila sam da na njemu ne mogu da postavim neku mp3 melodiju za alarm ili za poruku(a Samsung ima uzas melodije).
Toliko me je nerviralo da sam prilikom svake naredne kupovine bila iskljucivo skoncentrisana da proverim da li moze da se promeni melodija i izbegavala Samsung modele :lol: :D

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Vec ima jedna slicna tema sa istim naslovom na ovom forumu. Trazi malo .
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Što se ovog pitanja tiče,mislim da je postavljeno X puta.
Da se nebi natezali postoji već "razrađena" tema.
A u vezi Samsung-a,uzmi OMNIU,nećeš imati problema,ponajmanje sa melodijama :D
8)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Zar je moguce da se samsung tek kod najnovijeg modela OMNI-e setio da omoguci da moze da se menjaju melodije za poruke , po zelji ? Malo mnogo im je trebalo . :o

Inace , annaBG, i ja sam ranije imao velike probleme sa kupovinom telefona , najvishe zbog nemogucnosti da se telefon upozna skroz pre kupovine . Morao si na brzaka da procackash telefon , ako ti prodavac dozvoli naravno :P , i da sa svojim kakvim takvim znanjem , procenish da li ima sve sto trazis od telefona ili ne . Pa onda ako kod kuce provalish da nema nesto , sto si zaboravio da pitash ili si prevideo da proverish , onda dolazi prodavanje telefona preko oglasa , kupovanje novog itd, itd, itd.

Od kad je internet ushao u mnogo domova kod nas , i od kad mozes kompletne infomacije da dobijesh preko neta , mnogo je lakshe . Pre kupovine pokushash sto vise da saznas na forumima , raznim review sajtovima itd. , pa onda maltene i ne mora prodavac i njegovo "vrhunsko znanje" :lol: da se stavljaju na test :lol:

Sve znash sam i znash tacno sta kupujesh .
Zanima me na sta obarcate najvise paznju kada kupujte mobili?
Sta je ono sto prvo gledate?
Pa , ako sam se ranije preko neta raspitao dovoljno sta ima telefon koji kupujem , onda mi preostaje jedino da vidim neku falinku doticnog komada . Fizicko , ne daj Boze , ostecenje itd. I obavezno ukljucujem telefon u radnji pre kupovine , i malo procackam po meny-ju da vidim kako radi .

Inace da imam para "mis'im ono da ne gledam" :oops: , uzimao bih obavezno neki najnoviji smart telefon , jer kod njega bi trebalo sve sitnice a i mnogo vishe , da budu prisutne i najverovatnije nista od stvari koje meni trebaju ne bi bile izuzete . 8)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

vlada1970, može još od U600 :wink:
Nokia C6

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

potpuno neshvatam svrhu ovakvih tema, ako vec ides da kupis tel , valjda onda znas sta hoces da kupis.

Mislim uopste kod vas devojaka je problenm sto previse u svakom smislu i u svemu gledate ono sto je spolhja , pa se polsle razocarate, spolja gladac iznutra jadac, neki primeri takvih telefona koja imaju jake cene i dan danas je i 7370 tel nista posebno 10mb memorije bez prosirenja, ali zato izgled ( bar za devojke da se padne na noge i da se kupi bez razmisljanja)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

annaBG, Ovako,pre nego sto i uopste odlucis da krenes u kupovinu,odredi sta je prioritet sto bi tvoj telefon trebalo da ima.Znaci kriterijume baci na papir i polako kreni u potragu.Kao sto vec rece vlada1970, internet ti danas pruza zaista mnogo informacija o bilo cemu pa tako i o telefonima.Imas gomile sajtova,foruma sa iskustvima clanova kako pozitivnih tako negativnih,imas na you tube takodje prikaze modela.Evo ovde imas odlicne komentare clanova i iskustva pa kada se zainteresujes za neki model ti u temi za taj model i postavis pitanje.
Kada si donela konkretnu odluku po pitanju sta kupiti onda kreni u izbor prodavnice gde ces kupiti telefon.Aki imas novca najbolje je da kupis kod ovlastenih distributera date marke,ako ne onda gledaj shopove na dobrom glasu,proveri kolika je garancija,sta se dobija od opreme itd.
Eto to su neke osnovne stvari koje bi trebalo da uradis ako mislis da budes zadovolja svojom kupovinom i da ti taj telefon posluzi jedno duze vreme.
Nadam se da sam bar malo pomogao. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

annaBG, Kompletne testove telefona imas na vise sajtova. Neki od njih, koje i ja pratim su:

http://www.mobile-review.com/review-en.shtml
http://www.mobile-review.com/review.shtml (Isti sajt, samo na ruskom jeziku, ali je veci broj testova, pa ako ne znas ruski, opet mozes videti slike, a i da razaznas nesto
:D )
http://www.gsmarena.com/

Vidi, raspitaj se o zeljenom telefonu i preko Googla. Tebi je najvaznije da vidis pri kupovini telefona da li ima nekih vidljivih fizickih ostecenja, da li je brojac sati na 0 (na ovom forumu ima clanova koji su imali neprijatnih iskustava sa prodavnicama koje su prodavale telefone sa vise minuta razgovora (to znaci da vise nisu novi)), da li uz telefon ide odgovarajuca oprema.

Odgovori