Pozdrav svima novi sam ovde na forumu i nadam se da sam pogodio dobru sekciju za postovanje teme.Ahem treba mi mala pomoc jer sa prilicno neiskusan sta treba da prverim kada kupujem polovan smartphone?
Konkretno treba dvojici drugara da kupim SE XPERIA X1 i HTC Touch Diamond.Ima dosta privatnih oglasa i zanimljvih cena ali ne znma sta prvo treba proveriti onako na 5 minuta sto bi se reklo kada se uzme mob u ruke.Npr. na netu sam video da neka serija XPERIE ima fizicka ostecenja a ko zna sta li tek softwaresko moze da iskoci?Dakle sta proveriti i pitati prodavce pre svega vezano za ova 2 modela?
Pozdrav i hvala
Na sta obratiti paznju prilikom kupovine polovnog smartphone
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Za pocetak ces pogledati da li je i koliko telefon ocuvan onako spolja. Posle toga ces naravno otvoriti poklopac sa zadnje strane i tu ces pogledati da li su sve nalepnice na broju i citave tj. da li je telefon otvaran. Naravno, i bateriju ces pogledati da li je ok u smislu da se nije naduvala, procurila i sl. Ako je sve kako treba tj zadovoljavajuce onda ces upaliti telefon i videti da li je softver ok u smislu da ce ti se pojaviti ona pocetna slika kao kod svakog kad ga palis, svakako, ako imas malo vise vremena za zagledanje da ces i sa SIM karticom probati cisto zbog zvucnika. Takodje ces isprobati i TS da vidis da li je ok. I ako je sa samim aparatom bas sve ok tj zadovoljavajuce za tebe onda ces preci na statak opreme. Zna se sta sve trebas da dobijes u pakovanju sa ili bez kutije. Od toga i varira cena naravno. I onda ako ti se bas sve svidi kako izgleda trazices LK od prodavca cisto da ne ispadne da je telefon kraden pa da posle imas problema. To je ono sto bih ti ja savetovao i sve to mozes da uradis bukvalno u 5 minuta. Osim ukoliko, naravno, imas neko poverenje u coveka od koga uzimas telefon. Za neko detaljije proveravanje ti treba malo vise vremena a sumnjam da ce bilo koji prodavac imati toliko razumevanja da ti da da se igras sa telefonom pola sata ili sat. Svakako da gedas da se nadjete npr negde u kaficu pa taman dok popijete to pice da mozes da njakas telefone a i sa druge strane znas da neces imati problema u smislu da ce te isprepadati i maznuti ti lovu i sl.
Sto se tice onoga sta trebas da pitas prodvca... Sta god da ga pitas nece biti iskren jer mu svakako ide u korist da nahvali telefon koji prodaje. To je sasvim prirodno. Tako da ipak sve se svodi na to da ti proveris telefone, da nadjes ako postoje neki fizicki nedostatci ili sta vec.
Srecno!
Sto se tice onoga sta trebas da pitas prodvca... Sta god da ga pitas nece biti iskren jer mu svakako ide u korist da nahvali telefon koji prodaje. To je sasvim prirodno. Tako da ipak sve se svodi na to da ti proveris telefone, da nadjes ako postoje neki fizicki nedostatci ili sta vec.
Srecno!