Prloblem sa Plantronics Voyager 815

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Chaos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Avg 2009. 06:26

Prloblem sa Plantronics Voyager 815

Post od Chaos »

Kupio sam BT slusalicu zbog svima dobro poznatog novog Zakona o bezbednosti u saobracaju.Sve sam povezao(prosto kao pasulj) i u principu rade.Problem mi predstavlja sto vec posle par metara udaljenosti od telefona npr.u kuci pocne veza da krci a na manje od 10m(koliko je predvidjeni domet) gube signal.Druga stvar je sto kad ne razgovaram,a tel i sluska su jedno pored drugog non-stop tel izbacuje cas disconected from cas conected to 8xx plantronics i tako u nedogled?!
Moje pitanje je da li je to normalno(u sta sumnjam) i da li je domet od 10m samo prica mada za BT je generalno toliki domet?
Hvala unapred na odgovoru i to ako je moguce brzom kako bih mogao da ih zamenim ako je to potrevno..pozz

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ee zato ja jos nisam uzeo BT slusalicu...
anyway sto se tice krcanja, to je i podnosljivo... iz prostog razloga sto tih 10 metara na papiru znaci rastojanje bez ikakvih prepreka, tako da recimo u koliko ods u drugu sobu, ili ima mnogo nekih prepreka izmedju telefona i slusalice to je normalno
sto se tice diskonektovanjai i konektovanja... ne znam sta da ti kazem... mislim da dok te niko ne zove i dok ne koristis telefon slusalica je diskonektovana, medjutim tog trenutka kad primas poziv, slusalica se povezuje sa telefonom, i par minuta po okoncanju razgovora ona bi opet trebalo da se diskonektuje....
ja sam imao neko mustek sranje, na kome sam po prijemu svakog poziva morao da pritisnem dugme, da bi se konektovala... djubre...
inace vidim da ovaj model nema nista oko uveta... kazi mi jel iams problema sa ispadanjem i sl?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kako to mislis da se diskonektuje par minuta posle svakog razgovora i da se konektujes pre svakog razgovora? Ako je konektovana, a treba da bude, onda je konektovana i nema diskonektovanja osim ukoliko ti to ne odradis rucno ili preko telefona ili preko slusalice.
Nije normalno da krci, uzeo sam prvo neku Manhattan slusalicu koja je sasvim lepo radila ali je nekim cudom napukao taster za javljanje (delovala je prilicno jeftino zbog materijala od kojih je napravljena) pa sam je zamenio za Nojinu BH-104 koja mi ima jos cistiji zvuk.
Koliko sam cuo, dosta ljudi se zali na Platronics BT slusalice, to su mi potvrdili i u prodavnici gde su mi rekli da te slusalice ili rade savrseno od samog pocetka ili jednostavno zezaju pa su vecinu i zamenili. Ne znam sta da ti kazem, pokusaj da je uparis sa drugim telefonom pa vidi, mozda je do toga, a ako ni to ne pomaze onda pravac prodavnica pa je zameni.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Kupio sam bluetooth slusalicu Samsung i imam iste probleme kao i Chaos. Nista ne vredi i izludjuje me. Moram se pomiriti sa tim da se ne javljam na telefon dok vozim.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Chaos, vecina "handsfree" bluetooth slusalica je projektovana tako da dobro rade samo blizu telefona. Domet koji ti je dat u specifikacijama slobodno odmah podeli sa 3 (ako pise 10 metara racunaj 3m). Takodje ne zaboravi da imas dve komponente slusalicu i telefon. Problem moze biti i u BT primopredajniku telefona. Pored toga ako imas u kuci bezicne telefone i drugu opremu oni takodje mogu ometati signal.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

kod mene na onoj mustekovj sto sam imao, ako se recimo par minuta ne koristi, na telefonu cujem onaj zvuk piiiip i onda kaze uredjaj diskonektovan... i bezobzira sto je BT ukljucen sve vreme, kad primam poziv ili sta god da radim, on se ponasa kao da nema BT slusalice, sve dok ja ne pritisnem dugme na slusalici, sacekam par sekundi onda opet cujem piiiip pise uredjaj konektovan i onda telefon vidi slusalicu i sve funkcionise normalno :)

sad mi se svidja ova Nokijina BH-902 ali je stvarno preskupa oko 80eur tako da cu najverovatnije uzeti neki xwave za 2000, buni me samo to sto nema nista sto iede oko uveta, pa se bojim da ne ispada

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ova moja ima, ali može da se skine, a to što mene nervira pa sam skinuo je druga stvar .
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

gargamel4, koji model ti imas? kako si zadovoljan? :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Koliko mi je poznato, na vecini, ako ne i na svima, moze da se skine taj deo oko uha sto ide :unsure:
Ma ovo je inace po meni velika glupost, nuzno zlo, ali kad vec moramo tj kad nam je jeftinije da kupimo slusalicu nego da placamo kazne... Nervira me sto kad god ulazim u kola moram da je stavim na uho jer kad tel zazvoni dok je ne namestim tacno bih mogao da se slupam. A sa slusalicom sam sam sebi smesan :dry:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Citiraću sebe iz slične teme:
ja sam (kao isvaki savestan vozač par dana pred početak kažnjavanja) uzeo neku X-Wave BH08R za 1700. Pouzdano radi, baterija ne znam koliko traje jer jošuvek nisam imao razloga da je punim, s tim da možda malo mulja zvuk na nižim frekvencijama (ili mi je taj jedan put bio loš signal, mada pre mislim da je do slušalice). Inače je plug tipa, koji ne naleže idealno, ali barem može da se skine ona žičica oko uveta, jer iako bez nje manje čvrsto stoji u uvetu, nemam nameru da izgledam ko crnogorski biznismen sa 0/24h time u uvetu, nego kad je baš neophodno.

Chaos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Chaos »

e pa ljudi ovako,sto se tice dometa u kuci ocigledno se gubi zbog prepreka u vidu zidova od 30cm
sto se tice drugog problema resio sam ga iz treceg pokusaja uparivanja tel i sluske i evo vec par dana nemam problema.

tomas.hokenberi, moguce da mi se tel nesto zaglupeo

plantronics sam uzeo zato sto moze da se upari istovremeno sa 2 aparata,u mom slucaju mob i skype(mogu da se zavalim na krevet preko puta kompa i pricam sa kumom koji zivi preko bare)

Mirko BGD, ne ispadaju iz uveta jer imaju 3 gumice razlicite velicine pa izaberes koja ti najbolje fituje,dobro je sto se gumica skida pa moze da se opere,a imaju i 2 dodatka za oko uveta takođe razl.velicina,ali to ne koristim jer kao sto azimuth rece tacno bih se slupao namestajuci je u voznji :)

Chaos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Chaos »

gargamel4, Azimuth, i ja sam sam sebi smesan i isto izgledam sebi kao cg biznismen,ali moram priznati da je korisna stvarcica,ne samo u voznji + sto mislim da manje zraci nego tel tako da je ja koristim i van kola cesto 8) :)

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Nоva iskustva i doživljaji sa X-Wave-om. Znači zvuk sve više počinje da mi ide na ku.... ovaj živce :shock: , a za sada mi se jednom desilo i da se tokom razgovora diskonektuje :wacko: . E sad, pošto se to samo jednom dogodilo ne znam zbog čega je, ali me zanima jedna druga stvar: da li postoji neka zakonska fora na koju mogu da se vadim i tražim da vratim slušku i doplatim za drugu? Ne mogu da im dokažem da mi se to desilo jer se ne dešava svaki čas, ali mogu da kažem da 2-3 puta jeste, i da ih smaram, samo da li će da upali? Da li postoji nešto na foru x dana od kupovine ili kako već? Da li znate nešto o tome?

Da napomenem samo da sa Sony-jevom koju sam ranije imao pa izgubio nikad nikakav problem nisam imao za nekoliko meseci, a ovde već za 3 dana i 10 korišćenja i prvim punjenjem.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

postoji. 7 dana u roku od kupovine ako proizvod ne funkcionise normalno imas prava da ga zamenis za drugi bez cekanja 45 dana :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

gargamel4, ja sam isto tako zamenio bez problema. Jos su mi se devojka i decko koji rade izvinili, pitali da li zelim da mi vrate pare ili da zamenim za isti ili drugi proizvod istog ili drugog proizvodjaca i kad sam pristao da uzmem drugu slusalicu poklonili su mi usb od 2GB :D
Dakle, pravac prodavnica, reci da si bio na putu tra la la pa zbog toga nisi mogao da reklamiras ranije i eto problema. Inace je sve ovako kako ti je Mirko BGD rekao, 7 dana fore imas ali na pricu se mozes izvuci i dobijas novu za 5min :wink:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Thanx guys, odo' da vdim kako ću da prođem pa javljam šta je bilo :)

edit:
'vako: bio sam, požaliio se na diskonektovanje, užasan zvuk, i to da +- dugmići ne daju nikakav efekat, i pošto je prošlo više od 7 dana uputili su me na servis, s tim da kažu da tu nema popravke i da će servis da mi da ili neki papr s kojim mogu da uzmem nešto slično od njih ili pare nazad. Tako da biće cimanje otići do NBGDa po ovoj bljuzgavici, ali važno da izvučem pare.

eeeee......... sad tek vidim šta je ona SE sluška bila, a ja kreten je izgubio :cry:

Odgovori