Kloniranje SIM kartice za drugi telefon

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
mr_peja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 25. Dec 2009. 22:25

Kloniranje SIM kartice za drugi telefon

Post od mr_peja »

Pozdrav svima u Kafiću.
Vidim da ima dosta znanja o ovoj temi, ali mi se čini da nisam pronašao ono što meni treba. Evo ovako:
Čuo sam da ako neko klonira (?) moju karticu i stavi je u drugi telefon, da može onda da zeza nekoga da izgleda kao da ja to radim, sa mog broja.
Interesuje me da li je to zaista moguće,
Kako mu je to moguće (da nakratko ili na duže vremena ima moju karticu)
koliko mu vremena treba da to uradi.
Kome zvoni telefon kad neko zove moj broj,
Da li klon vidi kad ja nekog zovem
ko dobije izveštaj ako sam nekom poslao poruku?
Ukratko sve o tome što znate, jer imam uznemiravanje pa pokušavam da otkrijem kako je do toga došlo i kako da se odbranim
:smutny:

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

mr_peja, da bi neko klonirao tvoju SIM karticu treba da ima serijski broj (IMSI) iste, tako da ako nekome nisi davao taj broj nema razloga za brigu (osim ako taj neko nije neki faktor u Telekomu, Telenoru ili Vipu). :wink:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

mr_peja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mr_peja »

Pozdrav Nikola,
Nikad bržeg odgovora :)
Molim te objasni šta je IMSI i gde se nalazi.
A šta ako je neko imao moj telefon u mom odsustvu?
Molim odgovore koje znas na moja gornja pitanja

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

mr_peja, zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju "izmeni". ;)
IMSI. Koliko znam on se ne može videti regularnim putem, već uz pomoć nekih programa, u zavisnosti koji telefon imaš, tako da ako je neko koristio tvoju karticu moguće je da je došlo do zloupotrebe.

mr_peja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mr_peja »

Izvini, nov sam u Kafiću.
A da li znnaš koliko je vremena potrebno da se klonira ili iskopira, već šta je u pitanju?

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

mr_peja, e to ti stvarno ne bih znao reći, pošto nikad nisam dolazio u dodir sa tako nečim. Sačekaj još nekoga da odgovori, verovatno ima odgovor na tvoje pitanje.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

mr_peja, www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217805 ovde se prica o kloniranju, pa mozda nadjes nesto što te zanima.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

mr_peja,
Imao sam prilike da vidim kako se to radi.
Postoji mogucnost da se na blanko karticu upise broj (tvoj ili neki drugi, nije bitno) ili cak i 2 broja na jednu.
Ali tu postoji nekoliko problema.
Prvi jeste IMSI,k oa sto je Nikola031 rekao, a drugi jeste rad te iste kartice.
Elem, kad ti npr operater napravi klon karticu, oni iskljuce staru, dakle ne moze se vise koristiti.
A kad neko drugi pravi klon karticu, dolazi do preklapanja, tj i duplikat i original rade, i u tom slucaju, operater ima pravo da istrazi sta se desava... :)
Tj, da ugasi karticu zbog prevare...
Eh da, za kloniranje ti ne treba vise od jednog popodneva, pod uslovom da imas opremu.
Nokia E71... Elegant, but deadly

mr_peja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mr_peja »

kapoerista90 napisao:A kad neko drugi pravi klon karticu, dolazi do preklapanja, tj i duplikat i original rade, i u tom slucaju, operater ima pravo da istrazi sta se desava...
Bas ovaj detalj me zanima, ako neko zna: kako se ponasaju telefoni u slucaju prreklapanja, Kome zvoni telefon, kome stize izvestaj o poslatoj poruci, da li se cuju medjusobno i slicno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mr_peja, ponasa se potpuno stohasticki. Moze da zazvoni jedan, a moze i drugi itd. A da se cuju medjusobno je nemoguce.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mr_peja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mr_peja »

tomas.hokenberi, da li to znaci da i izvestaj o poslatoj i predatoj posiljci stize stohasticki, kako kad?

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš poruku koja je odmah iznad tvoje. Pretpostavlja se da na nju odgovaraš. Pročitaj pravila foruma.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Nikola031 »

mr_peja, ukratko poruke i pozive prima kartica koja je poslednja imala kontakt sa mrezom .

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Koliko se sećam razgovora na ovu temu, trebalo bi da je aktivna ona kartica koja se prva prijavila na mrežu i da na nju stižu poruke i pozivi jer mreža ne može da prepozna obe (ili barem ne bi trebalo da može). Kao kad bi na desktopu bio logovan na neki nalog, a onda probao i sa laptopa istu stvar. U kućnoj radinosti je moguće to uraditi jer oprema nije skupa, ali se ne isplati baš za 1-2 komada, a praktično je da bi imali isti broj u više telefona bez da stalno otvaratš telefon (telefon za pecanje, telefon u kolima.....), ili da bi na istoj kartici bilo više brojeva. Operater inače ovo zabranjuje ali otvara mogućnost kad se zatraže 2 ili više brojeva na istoj kartici (naravno pod uslovom da su svi brojevi sa iste mreže).

U praksi najčešće bi ovakvu stvar mogli da odrade nesavesni serviseri, a u cilju telefoniranja na tuđ račun, ili kao u tvom slučaju uznemiravanja, što kod tebe svakako znači posao za operatera a možda i policiju.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

blitva
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Nov 2009. 14:52

Post od blitva »

ej, to je super ako mogu 2 broja na jednu karticu da se iskloniraju.
dal neko zna nesto vise o tome? gde i kako se to moze uraditi, i eventualno koliko okvirno moze kostati?
ps. dosadi coveku uvek dva 3 telefona vuglit svaki put kad napusta kucu...

ovako 1 fontel, 2 broja. ne znam jel pisano nesto o ovome na forumu vec i koja su iskustva?
najlepsa hvala, b

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Ako si na mt:s-u imas Duo-sim karticu, ali 1 broj mora da bude postpejd. kosta 1500+pdv

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mezzano, sem sto prvi broj mora da bude postpejd i drugi broj mora da bude sa mts mreze tako da je onima koji zele da koriste kartice vise operatera neupotrebljivo.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Naravno da oba moraju da budu mt:s broja. To se podrazumeva. Tacno je to, ali ima i ljudi koji koriste 2 kartice istog operatera.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da, to su ograničenja koja je nametnuo operater (može mu se), a niste spomenuli tehnička, tj. da ne mogu oba, tj. više brojeva u isto vreme da rade.

A druga stvar, retko ko ima više brojeva kod istog operatera pa da mu ova varijanta odgovara. Češće je slučaj da ljudi (npr ja) imaju postpaid broj kod jednog oepratera i prepaid kod drugog, osim ako im npr. i privatni i službeni nisu na istoj mreži (npr. Araphel).

U prevodu na srpski: pojedini servisi rade ovu ilegalnu uslugu za 20ak-30 evra (blanko kartica zavisno od tipa košta oko 10ak), ali ako nisi potpuno siguran u dotični servis može se dogoditi da iskopiraju koji primerak i sebi. Jbg. ostane se bez kredita ponekad :D
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori