Gde kupiti ovakav adapter?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Gde kupiti ovakav adapter?

Post od Grandpa »

Dakle, interesuje me da li negde u Beogradu moze da se nadje ovakav ili slican adapter: http://www.showmecables.com/viewItem.asp?idProduct=8183
Ovo je konverter koji razdvaja cetvoropolni 3.5mm jack (kao na iPhoneu, Blackberry aparatima i valjda novijim Nokiama) na dva standardna 3.5mm - jedan za slusalice i jedan za mikrofon. Prakticno omogucava da se headsetovi sa ovih telefona koriste na kompu (takodje kao headset).

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne znam gde bi moglo da se kupi. Verovatno po prodavnicama periferija i kablova tehnomaxovi, elektronikiji i takvi, ali što je problem to napraviti i u kućnoj radinosti? Osim ako po mikroprincovim i radioklubovima nema da se nađe ženski četvoropolni džek (što nisam proveravao ali bi me čudilo da nema), ili ako ni mlao nisi vešt s lemilicom (a za ovo ne treba mnogo). Vrh, odnosno dno konektora je masa, a suprotni kontakt - drugi pol mikrofona (+). Srednja dva su levi i desni plus za slušalice.

Mada po meni mnogo truda ni oko čega. Odnosno za pare koliko bi koštao adapter mogu da se uzmu klasične kompjuterske (no name) slušalice s mikrofonom - 300tinak din.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Grandpa
Погледај у продавници која се налази на Карабурми код стадиона ОФК-а.
Значи друга станица 27цом од кружног тока и бићеш испред продавнице.

Заборавио сам како се зову, ако неко зна нек напише њено име.Ја не могу да се сетим па да ме убијеш. :)
Слобода или смрт

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

gargamel4, ima cetvoropolnih, ali sam ja veoma nesposoban, pa mi je to last resort. Inace je veoma zgodno za koriscenje uz netbook, jer pored slusalica koje smotam u dzep treba samo ovo da ponesem. A i ove iFrogz sluske su mi prirasle za srce (usi :D).

bestboy, znam na sta mislis, ne znam da li smem da reklamiram. Ziveo u tom kraju do skoro. Ortak mi rece da je video u nekoj radnjici na Bulevaru, a njih sam odmah eliminisao jer nisu radnjica (a bili su do skoro tamo).

Hvala puno obojici!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Ja mislim da takav adapter ima u Rodicu, ili Tempu. Cini mi se u Rodicu u ulici Omladinskih brigada, na NBG-u.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Odgovori