Android od 200eur
Android od 200eur
Dakle koji bi vi Android telefon predlozili za oko 200eur (samo nov).
Kamera nije toliko bitna, ekran je bitniji i brzina donekle.
Tattoo ima dosta mana, wildfire nizu rezoluciju, ja sam razmisljao o xperia x8. Da cujem predloge?
Kamera nije toliko bitna, ekran je bitniji i brzina donekle.
Tattoo ima dosta mana, wildfire nizu rezoluciju, ja sam razmisljao o xperia x8. Da cujem predloge?
n1tr0,ne znam da li mozes da je nabavis da bude do 200e nova (mislim da moze),definitivno bih ti predlozio da uzmes Samsung I5700 Spica-u.
Ista rezolucija kao kod X8 a ima 3,2" ekran,oficijalna nadogradnja na Android v2.1(kuvanih ROM-ova koliko hoces),procesor na 800MHz,... .
Ista rezolucija kao kod X8 a ima 3,2" ekran,oficijalna nadogradnja na Android v2.1(kuvanih ROM-ova koliko hoces),procesor na 800MHz,... .

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Tesko, ali X8 mi je mnogo lepsi od Spice sto isto uzimam u razmatranje. Takodje cuo sam i da ce X8 dobiti update uskoro, tj. svuda se prica o tome. Sto se tice 3" i 3,2" nije mi neka velika razlika - rezolucija je ista i dimenzije priblizno iste tako da svejedno je. E sad... SE ima custom SE ROM, ima vise RAM-a ako se ne varam(Spica ima 128), ali Spica ima bolji procesor.
- Evil_Zo
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
- Kontakt:
Ja sam juce kupio Spica-u, a moj drugar prije neki dan X8. Cackali smo ih do besvjesti i moje neko vidjenje je ovako:
X8 je prilicno manji, laksi i moglo bi se reci ljepsi. Spica je onako sirova muska cigla (meni se licno to dopada
). Spica je sa Androidom 1.5 tuzna ali kada smo mu ubacili oficijalni 2.1, telefon je zablistao! Spica trenutno ima mnogo vise prostora i mogucnosti za personalizaciju, uzasno me nervira kod X8-ice sto na jednoj strani mozes postaviti samo jedan widget ili shortcut dok na Spica-i mozes sve skoro kao na HTC-ovima. Ne znam da li ce SE to ispraviti u 2.x verzijama jer bi u suprotnom to bila katastrofa... Ako hoces lijep solidan Android - onda X8, ako hoces ruzan i "gadget-astiji" uredjaj - definitivno Spica (to je kod mene prelomilo).
X8 je prilicno manji, laksi i moglo bi se reci ljepsi. Spica je onako sirova muska cigla (meni se licno to dopada

- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Ma dzabe... Bio sam juce u handy-u. Pise ovde da je X8 235, a 250 je i imaju jos samo 1. Takodje stoji im na sajtu da ga ima uz mts pakete za 10 000, ja dosao tamo i prodavci mi tvrde - nikada to nije postojalo uz pakete...
Ja se nasmejem, odem im tamo sa kompa na sajt, oni kao "mora da je neka greska". E pa cisto da znate 90% sto je na sajtu uz mts pakete ustvari nema uz mts pakete vec je samo mamac...
Sto se tice 1 widget, kaze covek ima programcic, a i ne bi mi smetalo mnogo, ali spica ima manje rama, a i vise mi se svidja SE-ov custom ROM. Takodje nesto mi je lepsi(na zalost manji ekran), ali je i manji sto mi ipak nije zanemarljivo.

Ja se nasmejem, odem im tamo sa kompa na sajt, oni kao "mora da je neka greska". E pa cisto da znate 90% sto je na sajtu uz mts pakete ustvari nema uz mts pakete vec je samo mamac...

Sto se tice 1 widget, kaze covek ima programcic, a i ne bi mi smetalo mnogo, ali spica ima manje rama, a i vise mi se svidja SE-ov custom ROM. Takodje nesto mi je lepsi(na zalost manji ekran), ali je i manji sto mi ipak nije zanemarljivo.
Uzeo sam i5700 u mts i iznenadio sam se koliko je dobar telefon. Cak ga je i brat uzeo. E sada, deluje mi da sve radi brzo, ali gledao sam na 2.1 na youtube mi deluje kao da malo secka pa ne znam da li da update. Takodje rexe mi "teta" u mts da oni tamo ne rade update i da ce se telefon sam update. Kolika je opasnost da se prilikom update-a telefon brickuje? Takodje telefon ima plasticnu folijicu na ekranu-valjda zastitna. Koliko ona smeta obzirom da je ekran kapacitivni?
- Evil_Zo
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
- Kontakt:
n1tr0, ja sam sam instalirao onaj zvanicni 2.1 update preko New PC Studio-a i upravo mi se desilo da je na pola zabo i tako stajao pola sata. Iznervirao sam se i otkacio telefon i komp mi je odmah napisao da postoji proces koji nije zavrsen i da hitno spojim uredjaj. Ja ga spoio, on uradio prvo recovery pa opet pokrenuo proces i sve radi savrseno
Neces prepoznati telefon kada upalis 2.1, neuporedivo je 
P.S. I dalje ne kapiram kakvo je to "programce" za X8 koje mu mijenja onaj interfejs...

P.S. I dalje ne kapiram kakvo je to "programce" za X8 koje mu mijenja onaj interfejs...
Ok, mada mozda sutra vracam telefon u mts. Bratov je ok, ali moja maskica od baterije tamo sa leve strane na dnu ima malo zazora - tj. ne prijanja totalno - 1 milimetar otprilike fali do totalnog prijanjanja. Nazalost nije do poklopca za bateriju nego do telefona - ne znam da li je iskrivljen jednostavno ili taj kraj malo izdignuti - sta mislite vredi li reklamirati to uopste?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Naravno da vredi, trazi odmah drugi primerak. Imas pravo da zamenis telefon u roku 7 dana od dana kupovine ukoliko uocis bilo kakvu anomaliju, hardversku ili softversku.
Sto se 2.1 tice, vredi update i telefon se ne moze brikovati u klasicnom smislu te reci. Moze samo da se zaglavi tj da ostane, uslovno receno, bez softvera ali se to sredi za 5 min. Imas uputstvo na netu. Mada, ako ispratis proceduru od pocetka do kraja, stavljanje 2.1, rutovanje i eventualno da ubacis neki Mod ce ti oduzeti celih 15 minuta. Posle toga ces dobiti sasvim drugaciji telefon, daleko bolji, a 2.1 prosto klizi. O tome u temi za Spicu... Pitaj tamo sta god da te interesuje pa cemo pomoci
P.S. Samo da dodam za foliju, apsolutno ne smeta i sluzi upravo da zastiti displej od eventualnog grebanja.
Sto se 2.1 tice, vredi update i telefon se ne moze brikovati u klasicnom smislu te reci. Moze samo da se zaglavi tj da ostane, uslovno receno, bez softvera ali se to sredi za 5 min. Imas uputstvo na netu. Mada, ako ispratis proceduru od pocetka do kraja, stavljanje 2.1, rutovanje i eventualno da ubacis neki Mod ce ti oduzeti celih 15 minuta. Posle toga ces dobiti sasvim drugaciji telefon, daleko bolji, a 2.1 prosto klizi. O tome u temi za Spicu... Pitaj tamo sta god da te interesuje pa cemo pomoci

P.S. Samo da dodam za foliju, apsolutno ne smeta i sluzi upravo da zastiti displej od eventualnog grebanja.
Elem bio sam u mts-u, rekli su mi da kao da maska nije dobro stavljena prednja strana, dali su mi drugi primerak odmah, samo sto sam zaboravio garanciju(posto je zajedno bila sa papirima za ugovor o paketu a ne u kutiji od telefona), pa im to sutra nosim. Pitam za foliju jer na bratovom, tom sto sam vratio i ovom novom je zalepljena ukrivo, pa ruzno izgleda... -.-