Android od 200eur

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Android od 200eur

Post od n1tr0 »

Dakle koji bi vi Android telefon predlozili za oko 200eur (samo nov).
Kamera nije toliko bitna, ekran je bitniji i brzina donekle.
Tattoo ima dosta mana, wildfire nizu rezoluciju, ja sam razmisljao o xperia x8. Da cujem predloge?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

n1tr0,ne znam da li mozes da je nabavis da bude do 200e nova (mislim da moze),definitivno bih ti predlozio da uzmes Samsung I5700 Spica-u.
Ista rezolucija kao kod X8 a ima 3,2" ekran,oficijalna nadogradnja na Android v2.1(kuvanih ROM-ova koliko hoces),procesor na 800MHz,... . 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Tesko, ali X8 mi je mnogo lepsi od Spice sto isto uzimam u razmatranje. Takodje cuo sam i da ce X8 dobiti update uskoro, tj. svuda se prica o tome. Sto se tice 3" i 3,2" nije mi neka velika razlika - rezolucija je ista i dimenzije priblizno iste tako da svejedno je. E sad... SE ima custom SE ROM, ima vise RAM-a ako se ne varam(Spica ima 128), ali Spica ima bolji procesor.

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Ja sam juce kupio Spica-u, a moj drugar prije neki dan X8. Cackali smo ih do besvjesti i moje neko vidjenje je ovako:

X8 je prilicno manji, laksi i moglo bi se reci ljepsi. Spica je onako sirova muska cigla (meni se licno to dopada :)). Spica je sa Androidom 1.5 tuzna ali kada smo mu ubacili oficijalni 2.1, telefon je zablistao! Spica trenutno ima mnogo vise prostora i mogucnosti za personalizaciju, uzasno me nervira kod X8-ice sto na jednoj strani mozes postaviti samo jedan widget ili shortcut dok na Spica-i mozes sve skoro kao na HTC-ovima. Ne znam da li ce SE to ispraviti u 2.x verzijama jer bi u suprotnom to bila katastrofa... Ako hoces lijep solidan Android - onda X8, ako hoces ruzan i "gadget-astiji" uredjaj - definitivno Spica (to je kod mene prelomilo).

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Evil_Zo napisao:...uzasno me nervira kod X8-ice sto na jednoj strani mozes postaviti samo jedan widget ili shortcut...
То се среди са једним програмчићем ;)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

n1tr0 napisao:Sto se tice 3" i 3,2" nije mi neka velika razlika
Veruj mi da jeste velika razlika kad uzmes u ruke i krenes da kuckas poruke, mail ili citas sta vec na netu...

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Moje neko mishljenje je da bilo koji telefon sa touch screen ne vredi uzimati sa manjim display-om od 3,2, jedino ako ima hardversku tastaturu. kao shto kaze Azimuth namuchicesh se kuckajuci sms ili mail na malom display-u

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Ma dzabe... Bio sam juce u handy-u. Pise ovde da je X8 235, a 250 je i imaju jos samo 1. Takodje stoji im na sajtu da ga ima uz mts pakete za 10 000, ja dosao tamo i prodavci mi tvrde - nikada to nije postojalo uz pakete... :oops:
Ja se nasmejem, odem im tamo sa kompa na sajt, oni kao "mora da je neka greska". E pa cisto da znate 90% sto je na sajtu uz mts pakete ustvari nema uz mts pakete vec je samo mamac... 8)
Sto se tice 1 widget, kaze covek ima programcic, a i ne bi mi smetalo mnogo, ali spica ima manje rama, a i vise mi se svidja SE-ov custom ROM. Takodje nesto mi je lepsi(na zalost manji ekran), ali je i manji sto mi ipak nije zanemarljivo.

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Uzeo sam i5700 u mts i iznenadio sam se koliko je dobar telefon. Cak ga je i brat uzeo. E sada, deluje mi da sve radi brzo, ali gledao sam na 2.1 na youtube mi deluje kao da malo secka pa ne znam da li da update. Takodje rexe mi "teta" u mts da oni tamo ne rade update i da ce se telefon sam update. Kolika je opasnost da se prilikom update-a telefon brickuje? Takodje telefon ima plasticnu folijicu na ekranu-valjda zastitna. Koliko ona smeta obzirom da je ekran kapacitivni?

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

n1tr0, mislim da se nemoze brickovati spica. negde na forumu sam procitao da se moze oziveti jer ima recoveri. proguglaj malo i naces objasnjenje. :wink:
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

n1tr0, ja sam sam instalirao onaj zvanicni 2.1 update preko New PC Studio-a i upravo mi se desilo da je na pola zabo i tako stajao pola sata. Iznervirao sam se i otkacio telefon i komp mi je odmah napisao da postoji proces koji nije zavrsen i da hitno spojim uredjaj. Ja ga spoio, on uradio prvo recovery pa opet pokrenuo proces i sve radi savrseno ;) Neces prepoznati telefon kada upalis 2.1, neuporedivo je ;)

P.S. I dalje ne kapiram kakvo je to "programce" za X8 koje mu mijenja onaj interfejs...

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Ok, mada mozda sutra vracam telefon u mts. Bratov je ok, ali moja maskica od baterije tamo sa leve strane na dnu ima malo zazora - tj. ne prijanja totalno - 1 milimetar otprilike fali do totalnog prijanjanja. Nazalost nije do poklopca za bateriju nego do telefona - ne znam da li je iskrivljen jednostavno ili taj kraj malo izdignuti - sta mislite vredi li reklamirati to uopste?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Naravno da vredi, trazi odmah drugi primerak. Imas pravo da zamenis telefon u roku 7 dana od dana kupovine ukoliko uocis bilo kakvu anomaliju, hardversku ili softversku.
Sto se 2.1 tice, vredi update i telefon se ne moze brikovati u klasicnom smislu te reci. Moze samo da se zaglavi tj da ostane, uslovno receno, bez softvera ali se to sredi za 5 min. Imas uputstvo na netu. Mada, ako ispratis proceduru od pocetka do kraja, stavljanje 2.1, rutovanje i eventualno da ubacis neki Mod ce ti oduzeti celih 15 minuta. Posle toga ces dobiti sasvim drugaciji telefon, daleko bolji, a 2.1 prosto klizi. O tome u temi za Spicu... Pitaj tamo sta god da te interesuje pa cemo pomoci :wink:
P.S. Samo da dodam za foliju, apsolutno ne smeta i sluzi upravo da zastiti displej od eventualnog grebanja.

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Elem bio sam u mts-u, rekli su mi da kao da maska nije dobro stavljena prednja strana, dali su mi drugi primerak odmah, samo sto sam zaboravio garanciju(posto je zajedno bila sa papirima za ugovor o paketu a ne u kutiji od telefona), pa im to sutra nosim. Pitam za foliju jer na bratovom, tom sto sam vratio i ovom novom je zalepljena ukrivo, pa ruzno izgleda... -.-

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Meni je sa tom folijom ekran bio bas lose osjetljiv, morao sam je skinuti, skrolovanje je bilo prakticno nemoguce.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

n1tr0, pa ti je skini ako ti smeta. Imas da kupis te zastitne folije, mislim da su oko 200 din.
Garanciju pokupi, sta drugo da ti kazem...

Odgovori