Kupujem telefon sa dobrom kamerom, koji da izaberem?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Vanja_sinalco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 14:52

Kupujem telefon sa dobrom kamerom, koji da izaberem?

Post od Vanja_sinalco »

:D Zelim da kupim telefon sa dobrom kamerom koji moze da mi bar u nekoj meri zameni fotoaparat, problem je cena koja mi ne odgovara ako je iznad 200 evra...
Dvoumim se da li da uzmem Samsung M8800 Pixon od 8MP ali nisam zadovoljna komentarima njegovih korisnika.
Kupila bih ja fotoaparat ali mi je mobilni telefon neophodan s tim da je moj trenutni u losem stanju, a zelim dobru kameru zato sto idem u italiju i spaniju pa mi trebaju dobre fotke :)

Molim vas pomozite :))) :)

gaston
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2010. 10:39

Post od gaston »

Ja po obicaju predlazem SE c901i :P Renoar bi bio ok (8MP ), zatim LG KU990... 6220 moze doci u obzir... Bilo koji sa ksenonskim blicem zbog slika sa zurki i nocnih setnji.... Po danu su svi ekstra i imaces dobre slike koji god da uzmes.. :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Vanja_sinalco, Kupi telefon za oko 70-100 evra i za ostatak do 200 evra (100-130 evra) mozes da kupis jeftinu digitalnu kameru koja ce biti bolja od najbolje kamere bilo kog mobilnog telefona. Najbolje kamere mobilnih telefona su u rangu najgorih kamera jeftinih digitalnih fotoaparata.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Meni je N82 bio najbolji kamera telefon - sada imam Samsung Spica i vidi se razlika u kvalitetu fotke i po danu(samsung spica ima 3mpx, a n82 5mpx, ali nije bitno samo koliko mpx vec i kvalitet optike i samog senzora). Jos N82 ima jak Xenon blic i AF assist lampu koji ce ti posluziti u apsolutno mrklom mraku ili pri slabom svetlu. Dakle ako hoces dobar kamera telefon preporuka ti je neki sa Xenon blicem. Malo i procackaj tu test-ove nekih mobilnih i uporedi kvalitet fotografija. I da - sto kaze tomas - svaki digitalac od tipa 100 eura ce da oduva svaki telefon k'o od sale - zato razmisli da li ti bas treba takav telefon? :wink:

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Vanja_sinalco, До 11 000дин имаш велики избор фотоапарата, 10-12МРх у разним бојама кућиштима (метал, пластика)... Нема тог телефона који може да им парира а за десетак хиљада имаш доста лепих телефона 8)
Ако си баш решила телефон онда SE C901i, SE C902, SE C905, Nokia 6220. LG KU990 доста стар модел са лошијим одзивом екрана... N82 више нема да се купи нова (мада има добру камеру).

Vanja_sinalco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 14:52

Post od Vanja_sinalco »

Hvala vam svima puno :) Danas sam gledala nake fotoaparate i nasla sam dosta jeftine a sa dobrim brojem megapiksela...:D
Jos cu razmisliti jer imam skoro 4 meseca do putovanja pa ce do tad neki dobri telefoni da pojeftine a mocicu i digitalac da kupim :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Vanja_sinalco, nemoj samo gledati megapiksele. "Megapikselaza" ima smisla samo ako je prati odgovarajuca optika (zato su i svi mobilni telefoni losiji za fotografisanje od fotoaparata). Npr. fotoaparat sa 5 puta optickim zumom i 8 MPix je mnogo bolji izbor od fotoaparata sa 3x optickom zumom i 12 MPix. Fotoaparat sa 3Mpix i dobrom optikom ce napraviti znacajno bolje fotografije od bilo kog mobilnog telefona sa 8 ili 12MPix i fiksnim fokusom. Digitalni zum nemoj ni da gledas - digitalni zum u sustini ne sluzi nicemu - posto se digitalni zum postize na racun gubitka kvaliteta fotografije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Isto tako(pogotovo za nocne fotke tj. sa slabijim svetlom) je bitna velicina senzora(dakle e mpix vec u cm tj. inchima npr. 1/2,5 inch) - sto veci to bolji, kao i kvalitet te optike. Tako npr. ako jeftino nadjes Fuji F30 ili F31 (koji ima "samo" 5mpix) to ti je moja preporuka... :)

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

Ja bih preporucio Samsung Jet, Samsung Innov8 ili bili koju Symbian Nokiju sa 5mp, a najbolje bi bilo n86 8mp, plus najjeftiniji foto aparat, a moze i neki polovni ako je u besprekornom stanju i sa opremom.

Svi telefoni koje sam naveo rade odlicne fotke po lepom vremenu. Velika prednost dobre kamere na telefonu je sto ti je uvek pri ruci, pa ces je koristiti cesto i posle putovanja.

Uz dosta truda na navedenim telefonima mozes da instaliras garmin sa mapama cele Evrope. Ja bih to sigurno uradio.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

Dzeki Cen
Banned
Pridružio se: Čet, 11. Nov 2010. 14:53

Post od Dzeki Cen »

A da posudis kameru i razbijas glavu sa glupostima? :D Imas ,valda,nekoga ko je spreman da ti posudi za desetak dana :wink:

Odgovori