(sta oni nude, a sta mi za te iste pare; ili koliko kod njih a koliko kod nas kosta odredjena kolicina minuta/poruka/mb),
a onda slobodno i one promotivne 50% jeftinije i opet uporedite sa nasima.
Ponuda hrvatskog Vipa:

A evo i naseg Vipa... Uzeo Vip jer je on nekako najizbalansiraniji.

Slazem se za pricu oko standarda, naseg i njihovog... ali eto mozda neko ima nesto pametno da kaze.

Sve mi se cini da nigde u evropi nisu "galantni" koliko ovi nasi, za iste pare. A opet, zbog standarda, nas najveci paket od 30 evra je ustvari neki tamo njihov prosecan, sto mozda objasnjava zasto su neki bolji telefoni od 1 dinar kod nas misaona imenica.
Jer kada bismo trosili kao zapad imali bismo i cenu telefona kao zapad. Naravno i popuste. Lako ce se hrvatski operateri otvoriti i pustiti promociju 50% na pretplatu, kada im je pretplata tri puta skuplja nego nasa. Zarada tri puta veca nego nasa za istu kolicinu minuta i poruka. Deo te zarade lako moze da odvoji da spusti cenu telefona na famoznih 1kn, plus jos i da mu ostane dodatna zarada na skupocu (na koji nasi operateri ne mogu da racunaju znog "jeftinoce" paketa) A opet, zamislite nas da masovno uzimamo nas najskuplji paket (jer tamo ima finih telefona za dinar, nije da nema), odmah biste rekli da nisam normalan. A zamislite paket od 40, 50, 60 evra?
Cenu, jeste, odredjuje trziste, ali cene telefona u nabavci, kao i oprema su jednake za sve operatere na svetu (uslovno receno).
Da ne ispadne da sam otkrio toplu vodu ovde... evo, osetite se slobodnim da bilo sta kazete na ovu temu

Znam, i ja sam se nadao da ce u srbiji konacno svanuti ove ili bar sledece godine, ali izgleda da za tu nasu sicu (koliko smo ustanju da damo kao gradjani ove nam zemlje) oni cede maksimum- i iz njih, i iz nas.

A sada, ako imate nesto pametno da kazete ili bar kvalitetno popljujte nekog