Koliko MB uzeti u okviru paketa?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
loki77
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 04. Jul 2011. 21:39

Koliko MB uzeti u okviru paketa?

Post od loki77 »

Planiram da uzmem neki windows ili android tel. ali imam jednu dilemu koliko MB da uzmem u okviru paketa, dali mi možete reći koju potrosnju imate u mb ili neki mesečni prosek.

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

ja potrosim oko 350 mb mesecno ako nekoristim tether. imam mix net m paket i dobio sam 3gb na poklon od mts-a kad sam potpisao ugovor na 2 god.

puno sam na internetu preko telefona. ukljucen je sync, gtalk, nimbuzz i stalno nesto skidam sa raznih foruma.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

loki77
Novajlija
Novajlija

Post od loki77 »

I meni je taj paket zapao za oko ali neznam ti mb dali je 600 dovoljno za mesec dana, ili da idem na veći paket, šta se dešava kad ih potrošiš kako ti naplaćuju? Kad si potpisao ugovor kad si dobio te GB besplatno?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ja ne vredi mnogo da ti govorim oko toga jer potrosim i do 750 MB samo preko telefona (imam 1GB u paketu), ali mislim da bi sa normalnom potrosnjom (ne manijacki kao sto je slucaj kod mene) VIP paket 325 bio sasvim dovoljan. Spomenuo sam VIP jer ne znam kako idu paketi kod drugih. :)

mironiko
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2011. 12:21
:: ASUS ZenFone 2 Laser

Post od mironiko »

Ja otkako ima Optimus One, mnogo vise sam na netu na telefonu nego na racunaru. Jedino filmove jos ovde ne skidam... :D Sve moguce sinhronizacije su mi on, a WiFi koristim bukvalno pola sata dnevno. Ovaj mesec sam napravio nekih 400+ MB, i to bukvalno stalno koristeci net (tel sam kupio prvog, dakle bilo je tu i skidanja aplikacija i svega, slusanja online radia...) a isto imam taj paket. Pa ti sam izvedi zakljucke... ;)
ASUS ZenFone 2 Laser

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

loki77, sto se tice potrosnje neta tubas ne mogu da ti pomognem jer uglavnom koristim wifi, ali u telenotu imas pakete sa neogranicenim internetom tj odredjeni broj mb punom brzinom a ostatak vrlo sporo ali besplatno

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... -i-Surfuj/

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ja sam trosio po 50-100Mb mesecno, ali od kako sam dobio ADSL, ne potrosim ni po 10-15Mb. :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja imam ukljuceno u pretplatu 500MB ali koristim 300-400MB a nekad i ne predjem 200MB. Uglavnom je sve u granicama bonusa. Kad sam kod kuce koristim wifi tako da mi to dosta smanjuje protok a posto koristim whatsapp internet mi je non stop ukljucen. Za svaki predjeni MB preko 500MB naplacuju 0.02KM+PDV sto i nije tako strasno. :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Trenutno 325 ili koliko vec ima na onom Vipovom paketu. U sustini potrosio bih sve koji god paket da imam jer uvek trazim neku zanimaciju na netu kad mi je dosadno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam do sada trosio do 50 MB mesecno, sad sam presao na Vip, pa cu da vidim kolika ce da mi bude potrosnja (u Smartovima) :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Mesečno u proseku potrošin oko 500-600 MB ali mi se desilo da potrošim 1.2 GB pre par meseci. Koristim telenorov prenesi 2 GB :)

miodrage, prešao si kod VIPa? Kakav im je net? Jel brži nego kod MTSa?
and justice for all...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Dream Weaver, za sada nemam zalbi, i mogu ti reci da mi se cini da je brzi.
Konkretno na mt:s 3G sam jednom samo testirao preko speedtesta, lokacija BG - i dobio 1,02 Mbps down i 0.2 Mbps upload. Vip testiran juce, ista aplikacija, isti telefon, lokacija Subotica, 1.94 Mbps down i 2.12 Mbps upload.
Jedino malo vise srce ove Smartove nego sto sam ja inicijalno pretpostavio, ali videcemo.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Za sada mi telenor klik obavlja posao, ali mi brzina nije nešto preterana, razmišljam da pređem na VIP, privukli su me smartovi :lol: , ali nisam siguran koliko to dobro funkcioniše u praksi.
miodrage, Ako nije tajna, na kom paketu si kod VIP-a?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Док сам користио фон као модем, трошио бих све из пакета тј. 1,5гб.
Овако само за фон 700-800мб због скидања нове музике, док се сад свело на пар мб јер све иде преко кућног варјлеса. :)
Слобода или смрт

loki77
Novajlija
Novajlija

Post od loki77 »

Odlicno, ako ostanem u MTS uzimam Mix Net M, mislim da ce mi 600MB biti dovoljno, hvala svima na pomoci prilikom odlucivanja. A posle javljam koja mi je potrosnja u MB :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, tarifa je Smart 550x2 :D Za 2 dana sam potrosio 60 i neki Smart, izracunao sam da mi treba 30-ak Smartova dnevno, pa da mi ostane nesto za ne-daj-Boze, mada i sa 35 Smartova dnevno jos uvek mogu da isplivam.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Znači imaš 1100 smartova na mesečnom nivou, to je oko 1500rsd, ako je tako to onda nije loše, samo mi reci, kada se šalju duge sms poruke, to se računa kao nekoliko smartova (recimo ako poruka obuhvata 4 poruke to je 4smarta)?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, naravno da se racuna kao vise smartova. Sa druge strane, ozbiljno pocinjem da zloupotrebljavam Mondovih 10 besplatnih poruka kad god mogu... Dobro dodje.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Hm mnogo su me privukli ti smatrovi, ali vodim se računicom da trošim najviše SMS poruka oko 500-600 mesečno, razgovori jako malo, ali samo zato što nemam minute i oko 200-300 MB mesečno negde manje, nekada više.Kada bih prešao na taj paket svakao da bih više trošio, onda bi mi po toj računici(600 SMS 300MB) ostalo malo za razgovor oko 200smartova tj. 200minuta, a možda i manje.........još ću razmisliti.......U svakom slučaju hvala ti na informaciji u vezi paketa.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Ја у претплати имам само 66МБ али не потрошим више од 20-30, где се ја крећем има вајрлес тако да се мегабајти користе само у изузетним приликама.

Odgovori