Lg P990 VS P920 VS ...

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Lg P990 VS P920 VS ...

Post od ione »

Koliko god bio odusevljen Wave-om njegov OS me ""ubija :angry:
Odlican hardver koga je softver ugusio, ocekivao sam od Bada-e 2.0 stepenik vise a krajnji rezultat je bio troskok u nazad.

Posto "nemam vremena" :) da cesto menjam telefone zeleo bih da moj sledeci telefon budeo zaokruzen proizvod do 250 eura(samo nov uredjaj).

Sve sto me je odusevljavalo na Wave-u zeleo bih da ima i moj sledeci telefon:
- Kompaktan uredjaj (da nista ne skripi, krcka i sl.)
- Fluidnost u radu (bez kocenja, usporavanja, restartovanja i sl.)
- Da baterija moze da izdrzi bar 2 dana (mislim samo na rezim razgovora od ~ 2h.)
- Odlicna kamera (pikseli mi nisu bitni, sa kamerom Wave-a sam prezadovoljan)
- Audio ugodjaj da bude dobar (znam da sam dosadan ali na Talasu je zvuk ubica :) )
- Ekran minimun 4" (do petice lagano)
- WiFi ,da ima ok domet i da ne puca konekcija
- GPS (autonavigacija i trening aplikacija)
- Sto se tice izlaza sto vise to bolje ali 3,5mm je obavezno
- Sto se tice surfa, da otvara lako stranice i flash sadrzaje
- Android obavezno (trenutno ne vidim alternativu)
- Brend nije bitan (kada Nokia nije u konkurenciji :) )
- Voleo bih Amoled sa majmunom (nije pod "mora")
- Upotrebljiv spikerfon
- Zvuk u slusalici i pri reprodukciji muzike da bude glasan i bez distorzija a vibracija bar da se oseti
- FM radio (bilo bi lepo ali nije presudno)
- Ako se setim jos nekih smernica postovacu...

Sta mislite o dva predlozena Lg modela?
Da li ima nekih bitnijih razlika izmedju P990 i P920 a da to nije kamera i velicina ekrana?

ZTE Skate kao budzet resenje? Malo sam se igrao i za to "malo" je ostavio ok utisak, kakav je u realnoj eksploataciji?

Koji je vas predlog(i zasto)?

Hvala svima unapred na pomoci.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Re: Lg P990 VS P920 VS ...

Post od hirurg »

Hm u tu kombinaciju spada galaxy s vrlo gotivan tel, xperia arc, optimus 2x,desire s i desire hd,
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Pa baš Desire HD i ne jer je uspeh ako sastavi jedan dan sa jednim punjenjem baterije.Teško da bilo koji android može da izgura dva dana, takođe i uslov u pogledu kamere je diskutabilan.Galaxy S ima dobru 5MPx kameru, ali nedostaje blic i kvalitet izrade nije ni približan Wave-u.
Dobra kamera+kvalitetna izrada+odličan zvuk+cena do 250evra = Nokia N8 :D
No ako android baš mora onda moraš da napraviš neki komprosmis ili mali više para ili neki kriterijum da sniziš.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ione »

SGS otpada samo zbog blica :smutny:
N8 mi je bio prvi pik ali sam razmislio i shvatio da posle Bada-e ne zelim mrtav OS.

Za vise novca bih pazario SGS II :) ali napisah vec da "nemam vremena" :)

Gde predlozeni Lg telefoni odstupaju od mojih zelja?

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Мислим да твом избору ништа не фали сем што ЛГ муку мучи (или ЛГ-јеви корисници) са избацивањем нове верзије Андроида. За дуже стазе бих ти пре препоручио П990 јер овај 3Д је само играчка која брзо досади.

Што се тиче твојих критеријума то нема за те паре, мислим да много хоћеш за "мало" новца. Вејв си могао да добијеш за мање паре али само зато што је Бада у њему па је Самсунг привлачио кориснике квалитетним хардвером. Ни један произвођач осим ХТЦ-а не улаже много у кућиште, све то шкрипи и мрда, поготово после неког времена а и ХТЦ-ова умеју да закажу.

Што се тиче трајања батерије ако телефон пребациш у 2Г мод и користиш га само за разговор и СМС може да изгура и три дана али 3Г и нет поједу батерију за дан.

Мислим да све твоје критеријуме задовољава само један телефон (а да није 500€) Сони Икспериа П али стартна цена је око 350€. Једино да сачекаш мало да видиш да ли ће неки оператер да га набави или пад цене али алуминијум кошта.

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ione »

Nisam mislio na kvalitet materijala, nego kako je telefon sklopljen...neka bude i od plastelina :)

Znam da Lg kaska sa podrskom :angry:

Bas to sam mislio za bateriju(2G i razgovor).

Koje su prednosti P990 u odnosu na 3D?
Vise naginjem ka 3D zbog veceg ekrana a i zasto da ne 3D efekta kamere posto ista i kod P990 nije nesto(to bih najvise voleo da znam, sta je to "nije nesto").

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

ione, osim kamere najbitnija prednost p990 je bolji graficki cip. Takodje, mislim da 3D nema radio.

Procitao sam negde da je 3D na p920 dosta dobar (bolji nego na EVO 3D), tako da ni to nije za zanemarivanje. Sigurno bi kod nekih stvorio :ohmy: :blinky: :o efekat.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Одг: Lg P990 VS P920 VS ...

Post od pelleruma »

Imam 2x,licno sam zadovoljan.Nije mi tragedija sto cu ICS dobiti 5 meseci kasnije od nekog drugog telefona,jer i ovo je sasvim ok.Sve je to uglavnom marketing,kojim nam nabijaju nervozu da sto pre kupimo po visokoj ceni neki proizvod.Ne kazem da ne treba ici napred,poenta je da nikada ta silina iscekivanja nije jednaka silini napretka.Punim ga svaki dan,jer ga mnogo cackam.Malo,malo sam na netu(vesti,ovde,neki meni zanimljivi sajtovi),odgledam film ili neku seriju(koje sam ubacio u telefon),okinem neki snimak ili video...Skoro da i ne palim kompjuter.Znaci generalno mislim da je dobar telefon.Samo sam se zagrejao za jos veci ekran,te se nadam,nekom npr.Samsung P1000 ili slicno u nekoj buducnosti.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Камера је 3Д али, да би добио прави 3Д размак између сучива мора да буде око 10цм, на том телефону је око 2цм.
Постоји веома мали број 3Д апликација а собзиром на интересовање људи скорије се неће нештa битно променити.
3Д екран мораш да гледаш под правим углом у хоризонталном моду и са одређене раздаљине.
Перформансе телефона у 3Д режиму су доста слабе.
Он има систем некаквих баријера које омогућавају (онемогућавају) оку да види само једну половину пиксела па тако свако око види само половину пиксела што и није проблем али...
Нисам се нешто трудио да нађем одговор само се питам, шта се дешава у вертикалном моду, ако телефон не гледамо под 90 да ли видимо само половину пиксела?

Због свега овога није нешто, није лоше имати, верујем да би се сви који би га узелеи одушевили али то је на први поглед. Шта се добија на дуже, да ли ће то остати само за показивање новим пријатељима или има и практичну примену.

Odgovori