pomoc za brata!! Neobicna dilema n8 ili Lg l7
pomoc za brata!! Neobicna dilema n8 ili Lg l7
Drugari pokusavam da pomognem burazeru danas treba da kupi tel i n8 polowan star ko zna koliko za 130e i Lg L7 beli star pola godine super stanje za 110e e sad ovako mene zanima koji od ova dva ima lepsi ekran kakwa su oba modela po pitanju koriscenja intrerneta,jednostavno me zanima koji model je jaci? Cekamo vase predloge
Re: pomoc za brata!! Neobicna dilema n8 ili Lg l7
N8 ima bolju kameru, sve ostalo je na strani L7.
Veći lepši ekran komotniji za rad, dileme bez
.
?
Veći lepši ekran komotniji za rad, dileme bez

Zašto bi kupovao ovako neštoMiloske83 napisao:n8 polowan star ko zna koliko

bravo ti ga bate!:) ja sam upravo isto rekao bratu da n8 ima samo kameru bruka a sve ostalo pocevsi od izgleda je na strani Lg-a 

Ma to je telefon star 3 godine(N8), gdje ce to kupovati . Kao drugo, ekran je puno veci u L7 sto je po meni najbitnija stavka. Da ne govorim o tehnologijama (2 godine razlike) ....
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
Na strani nokia telefona je i trajanje baterije sto danas mnogi ljudi prate i zele da bude sto duze...lg ima veci ekran ali jako je lijen u radu...jer ima malo tezi softver nego sto masina moze da gura...a ako se nevaram u lg je takodje stara tehnologija jer je u rangu sa galaxy s i9000 a to ie model star koliko i nokia...moj glas ide za nokiu ako je u perfektnom stanju slikama i fluidnoscu ce sahraniti lg..
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Korištenjem interneta ni jedan ni drugi model se ne mogu pohvaliti trajanjem baterije jer sam imao N8 i znam kakva je situacija. Realno samo je kamera konkretno na strani N8 dok softver nije toliko možda ni sporiji u odnosu na N8 ali svakako ima više mogućnosti.
PedjaBL, za početak pročitaj šta je Miloske83 napisao da traži od uređaja
I nije L7 lenj, koristim ga duže vremena, za te pare korektan mobilni

Za ovo je bolji veći ekran.Miloske83 napisao:koji od ova dva ima lepsi ekran kakwa su oba modela po pitanju koriscenja intrerneta
I nije L7 lenj, koristim ga duže vremena, za te pare korektan mobilni

N8 je stvarno perfektan telefon,utegnut je maksimalno,i sve prednosti su na njemu sto se tice kucista,oblika(barem meni),kamere.Ali postoji jedan problem taj telefon je izasao odavno,znaci vec je po-dosta star,a samim tim na njemu se nalazi OS koji je proglasen mrtvim,tako da tu nema vise nikakvih azuriranja na njemu,i polako nam jednu po jednu stvar gase.Tako da ipak bih ti preporucio ako hoce zbog surfa,aplikacija da koristi telefon,onda lepo L7 i neka uziva..
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Nokia N-osam sad vec moze polako u peMziji. 
Jedino jos moze da parira sa kamerom, a ostalo zaostaje vec dobrano. L7 odradjuje posao nezahtevnim korisnicima i zbog velicine ekrana je super za surf i sl.

Jedino jos moze da parira sa kamerom, a ostalo zaostaje vec dobrano. L7 odradjuje posao nezahtevnim korisnicima i zbog velicine ekrana je super za surf i sl.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Slažem se da je N8 poprilično star, ali nije tačno da taj model ima samo kameru i ništa više. Pored i dalje najbolje kamere (na drugom mestu je iza PV808), ima jako dobar kvalitet izrade, sjajna zvuk kako na slušalicama tako i na zvučniku (lično nisam čuo glasniji i bolji zvuk na slušalicama od N8), odličnu autonomiju jer može bez problem i sa intenzivnijim korišćenjem da sastavi dva dana, ekran iako je samo 3.5 inča izrađen je u AMOLED tehnologiji i ima jako dobru vidljivost na suncu. E sada što se interneta tiče tu je lošiji i to poprilično u odnosu na Android, međutim i L7 ima zastareo hardver tako da ni sa tim modelom surfovanje neće biti neko uživanje.
Moj savet je, ako je internet primaran stvar, da pogleda Alcatel OT-997 koji košta polovan oko 150 evra, a ipak je dosta jači u odnosu na L7, međutim i sa LG-ijem i Alcatel-om neka se oprosti od iole dobre kamere jer su blago rečeno loše, tu je N8 apsulutni šampion.
Moj savet je, ako je internet primaran stvar, da pogleda Alcatel OT-997 koji košta polovan oko 150 evra, a ipak je dosta jači u odnosu na L7, međutim i sa LG-ijem i Alcatel-om neka se oprosti od iole dobre kamere jer su blago rečeno loše, tu je N8 apsulutni šampion.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 21:34
- :: S3 Neo duos
Taman hoću da se začudim kako niko nije preporučio 997.
Ja ne bih uzeo nijedan, a ako baš moram, onda L7. N8 je svojevremeno bio perjanica nokije, ali je softver pregazilo vrijeme i vjerovatno bi se brzo desilo da se isfuraš, recimo kad ti neko kaže: "Ajd da te okrenem na Viber".

Ja ne bih uzeo nijedan, a ako baš moram, onda L7. N8 je svojevremeno bio perjanica nokije, ali je softver pregazilo vrijeme i vjerovatno bi se brzo desilo da se isfuraš, recimo kad ti neko kaže: "Ajd da te okrenem na Viber".
- znemanja
- Moderator
OdličanJeMemo, OT-997 preporučujem zato što je ubedljivo najbolji odnos uloženog-dobijenog, ako znaš neki bolji NOV telefon za 150-170 evra, slobodno ga preporuči.
Btw, Viber postoji i za Belle OS
Btw, Viber postoji i za Belle OS

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Viber postoji i za Belle,ali bez mogucstva video call-a...
Samo kuckanje je omoguceno..
Samo kuckanje je omoguceno..
-
- Redovni učesnik
Одг: pomoc za brata!! Neobicna dilema n8 ili Lg l7
znemanja, ja na svakoj temi znam šta ćete ti i psyhound preporučiti, on 997D, a ti ćeš ga podržati i eventualno pomenuti kako imaš neko vrijeme 992D i kako si vrlo zadovoljan kako radi. 
Mi ovdje govorimo o budžetu od 110-130 evra.
Znam da postoji, ali opet imamo lingvističke barijere na forumu. Okrenuti znači nazvati, a to ne može na N8.

Mi ovdje govorimo o budžetu od 110-130 evra.
Znam da postoji, ali opet imamo lingvističke barijere na forumu. Okrenuti znači nazvati, a to ne može na N8.
- znemanja
- Moderator
OdličanJeMemo, Opet ponavljam ako znaš neki bolji telefon za te pare slobodno ga preporuči, nisam ja uticao na to da se OT-997 kotira jako dobro i da ima više nego prihvatljivu cenu za to što nudi. Kada se pojavi neki drugi model koji ima tako dobre preformanse i dobru cenu kao OT-997, bez obzira kog je proizvođača, rado ću njega prporučiti.
Slažem se da je budžet oko 130 evra, ali ne kupuje se telefon svaki dan, većina ljudi ne menja telefon duže od godinu dana i zato kažem da je daleko isplativije dodati još tih 30 evra i kupiti dosta bolji uređaj koji će bolje da služi na duže staze.
Slažem se da je budžet oko 130 evra, ali ne kupuje se telefon svaki dan, većina ljudi ne menja telefon duže od godinu dana i zato kažem da je daleko isplativije dodati još tih 30 evra i kupiti dosta bolji uređaj koji će bolje da služi na duže staze.
Drugari forum je mesto gde mozemo iznositi svoje misljenje,koje naravno treba samo da bude u skladu sa temom,i zdravim razumom(to se podrazumeva,ali ono cisto da kazem..).Tako da nema tu nista lose sto je znemanja, preporucio 997,jer stvarno taj telefon je najbolje za ulozeno dobijeno,tako da jeste budzet ogranicen,ali ne kupuje se telefon svaki dan,zato je bolje da se i saceka skupe malo para i onda da se kupi.Tako barem ja radim...
Naravno, ne mora biti savrsen telefon da bi opravdao ulozeno u njega. MOzda se nekad nadje neki koji za 50e daje kao sto neki daju za 150e , u tome je poenta. Mozda se nekome ne svidja 997, ali ce ga kupiti jer uopste nije skup, a dosta nudi .
90% nas bi ovdje prije uzelo galaxy s II ili III umjesto 997 ... ali koliko kostaju ...
90% nas bi ovdje prije uzelo galaxy s II ili III umjesto 997 ... ali koliko kostaju ...
-
- Redovni učesnik
Одг: pomoc za brata!! Neobicna dilema n8 ili Lg l7
Dobro, znemanja, pa ne napadam ja tebe, samo mi je smiješno to sam pročitao naslov, vidim dilema je između 2 telefona, alke ni u najavi, a znam da će nekako biti preporučena, ne bi forum Mobilnogsveta bio što jeste da ne preporuči 997. 
997 jeste dobar telefon za pare za koje ga prodaje Logic shop sa garancijom od 1 godinu (170 evra) ili 2 godine (183 evra), ali on ima par ozbiljnih mana, kao što su loša kamera i signal WiFi mreže koji se prepolovi kad mu rukom pokriješ zadnji dio, negdje na sredini. Tako da, ko hvata signal u kafiću malo dalje od rutera, ili mu je kućni ruter malo dalje, nerviranje je neizbježno.
Takođe, tipka za pojačavanje je na svakom drugom koji sam imao u rukama neprecizno nalijegala. Na svakom drugom je i svjetlost blago izbijala sa strana, u donjoj polovini. To mi se dešavalo i sa 6030D.
Da ne budem ters, složiću se s tobom i da je uvijek bolje odreći se jednog ili dva izlaska, par kafa ili nečega sličnog i dodati par desetina evra za bolji telefon.

997 jeste dobar telefon za pare za koje ga prodaje Logic shop sa garancijom od 1 godinu (170 evra) ili 2 godine (183 evra), ali on ima par ozbiljnih mana, kao što su loša kamera i signal WiFi mreže koji se prepolovi kad mu rukom pokriješ zadnji dio, negdje na sredini. Tako da, ko hvata signal u kafiću malo dalje od rutera, ili mu je kućni ruter malo dalje, nerviranje je neizbježno.
Takođe, tipka za pojačavanje je na svakom drugom koji sam imao u rukama neprecizno nalijegala. Na svakom drugom je i svjetlost blago izbijala sa strana, u donjoj polovini. To mi se dešavalo i sa 6030D.
Da ne budem ters, složiću se s tobom i da je uvijek bolje odreći se jednog ili dva izlaska, par kafa ili nečega sličnog i dodati par desetina evra za bolji telefon.
Re: Одг: pomoc za brata!! Neobicna dilema n8 ili Lg l7
A L9?OdličanJeMemo napisao:ne bi forum Mobilnogsveta bio što jeste da ne preporuči 997