n6630 vs se k750i... Pomazite!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

n6630 vs se k750i... Pomazite!

Post od vlaki »

Pomozite... Koji je bolji phone? Znam da je n symbian i mnogo mi se svidja oblik, ali i se ima mnogo jachu kameru, vecu memoriju... Koji biste uzeli da ste na mom mestu? :unsure: :unsure: :unsure:
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

vlaki, nemoj mnogo da razmisljas,definitivno K750. Imao sam oba,ako ces da instaliras 2 programa i 2 igrice na taj symbian ne razmisljaj o 6630,k750 je ekstra za lovu koju kosta.

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/671/ ... sson/K750i

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

slazem se sa 6630 app i moj glas za k750 samo zbog memorije i bolje kamere a za ovo ostalo (gabariti,dizajn) neka ukus odredi :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Ako se lozish na symbian uzmi 6630 ali k750 je po "specifikacijama" a i u praksi mnoooogo bolji telefon. Ja sam isto imao oba telefona i skonatao sam da bash koristan program za symbian (s60) i ne postoji (cast izuzetcima), symbian je just for fun ali je pritom telefon sporiji, veci i mnogo krace mu traje baterija.

Tako da ako ti je do igranja uzmi 6630 u suprotnom uzmi k750 jer je bolji telefon (extra kamera i dobar mp3, sa obzirom da telefon nosish uvek za sobom (za razliku od digitalca) uvek se nadje neka prilika za slikanje i vredi uzeti k750)

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

ajoooooj.... :shock: Pa daj,ovo je milionita tema u kojoj se porede ova dva fona,i sad opet nova tema... :uhuh:

Shto se tiche,kod SE si istekao samo kameru poshto si i na Nokiji memorija lako proshiruje tako da SE nema vecu memoriju....Ako ti samo kamera vuche ka SE-u onda definitivno 6630...

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Slazem se sa Dexter, om memorija vise uopste nije neko merilo jer postoje mem. kartice, ja imam 6630 i ne bih je menjao za SE, navukao sa se na Symbian :roll:
HOX Titanium gray

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Ako zelis telefon koji podrzava mnogo formata,velike mogucnosti dodavanja aplikacija,igara,koji nece brzo da ti dosadi,definitivno 6630,a ako nisi vican sa kompjuterima,nemas vremena,strpljenja, da ides po netu trazeci nove programe uzmi jedan od najboljih obicnih telefona SE-k750.6630 ima skoro sve sto i K-750 a k-750 nema ono glavno sto ima 6630-SIMBIAN O.S
Imao sam prilike da koristim oba telefona i da se dvoumim oko kupovine i uvek bi se odlucio za 6630.Pored navedenog simbiana(mnogo programa,igara,podrzanih formata,neogranicena mogucnost prosirenja) vise mi se svidja i ekran,zamenjive maske,dzoistik...
Tacno je da k-750 ima nesto bolju kameru(ipak je to pre svega telefon i daleko je to od kvaliteta digitalca a za zezanje valja i kamera od 6630),i tacno je da je i ton nesto bolji(ali samo na slusalicama,jer je to soni),manji je(ali zato mora imati sve ostalo manje,ekran,tastatura,pa nokia bolje lezi u ruci i ima sve vece)..Razmisli pa odluci

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Roy Fokker, kako bre nosis uvek digitalac sa sobom?? To je nemoguce! Imam i ja digitalac i nosim ga samo kad idem na neku zurku ili sl. Ovako na faxu,do prodavnice,po devojku... bas cu tad poneti dig. :uhuh:

Inace,sto te tice famoznog zvuka na k750i mozete samo zahvaliti kvalitetnim slusalicama koje idu uz tel. Uz ad-15 i slusalice koje ja imam, (naravno i min 256mb) 6630 se moze porediti sa i-pod-om!!! Pogledajte ko pravi dobre slusalice www.koss.com i konkretan model koji ja imam

http://www.easyipod.co.uk/shopimages/pr ... ug-big.jpg

:D :D

A to sto Nokia daje sklj sluske uz telefone to je njihov problem!

(nisam pricao o zvucniku,namerno jer nema smisla porediti,to je cinjenica i ne moze se demantovati,zna se koji je bolji i nema tu nikakvih komentara)

Ali zato kamera!!! Ufff. Bruka je optika na k750i. Sestra je kupila taj fon,i sa exkurzije su joj slike FANTASTICNE!! Odusevio sam se. Moze se komotno koristiti kao zamena za digitalni,pod uslovom da nemate neke posebne prohteve tipa BLIC, OPTICKI zoom i tako to...

8) 8)
...shit happens... keep d smile!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@blade_bre: a si ti cuo iPod nekada u zivotu ? (ili pak iRiver). Sve je to ok, ali ne mozesh da ih poredish (za ipod ne znam) ali moj iRiver ima 3Dsound, mozesh da pojacash sound da ti "trese mozaK" koliko je jako, zvuk je FENOMENALAN a ni 6630 ni k750 ne moze ni da prdne pored iRivera (sa istim sluskama).

Mozesh da poredish sound sa raznoraznim MSI, MS, ACER, KANYON i raznoraznim kung fu firmama koji prave sve moguce proizvode pocev od misha i tastature pa sve do mp3playera i nijedan proizvod im ne valja za razliku od iRivera koji vec 6-7godina pravi samo Mp3Playere pa vi vidite.

U principu nisu loshi ni 6630 ni k750 kao mp3player-i ali ne za tako siroku upotrebu (po gradu, u skoli itd...) kao sto kamera od k750 je dobra ali nije zamena za digitalac (kao prvo, nema opticki zoom)

@NIKOLA VAPA/CA: Ti sada imas 6630 pa je on bolji, ocigledno. Symban? -Nema ni jedan koristan program pored toga sto se boot-uje 1,5 minuta, baterija ne drzi nikako vishe od 3 dana, veci od obicnih telefona, ruzan, spor. Sa druge strane ima i dobrih svari kod symbian-a, kada ga kupish srecan si ko pas i mislish da je najbolji telefon na svetu, mozesh da izgubish dane i dane instalirajuci beskoristne programe (dok te ne smori to) itd.. itd.. a kada te smori onda skontash "koji ce mi symbian", bolje obican telefon (za sms, call) sa dobrim mp3 player-om i nekom dobrom kamerom jer uvek se nadje prilika za slikanje a digitalac nije pri ruci pa kada se prebacuju slike na komp, da lice na nesto.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

ovo je samo dio ovakvih istih tema , mislim da ih ima jos 2x ovoliko , i mislim da stvarno nema vise smisla otvarati iste teme svake sedmice :uhuh: :o :disgust:
Poslednja izmena od Del Boy u Ned, 21. Maj 2006. 17:00, izmenjeno 1 put ukupno.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Jao jao jao jao jao jao NEMOJ DA MI PRICAS PRICE. Stavim u usi sluske koje sam gore opisao,povezane na 6630, pa zatim sluske od ipod-nano i razlika je minijaturna !!!!! Nemoj dami pricas price ni ti ni vecina vas koji ste videli 5, a probali 2 mp3playera u zivotu !!!!!!!!! :angry: Nisam toliko gluv da ne primetim razliku. A nisam jedini to rekao. Dao Bog doci ce dan da te sretnem pa cu ti dati da cujes i slobodno uporedjuj sa cim hoces pa ces videti!!!! Jedina,ali jedina razlika je u JACINI zvuka. Vise moze da se pojaca na ipodu,ALI to NIKAD neces tako slusati jer je preglesno,ni ovako ja ne slusam do daske nikad!!!
Ako ti nemas pojma da koristi s Symbian ne znaci da niko ne zna !!!!! Nije to samo instaliras 2 igre i to je to !!!

"U principu nisu loshi ni 6630 ni k750 kao mp3player-i ali ne za tako siroku upotrebu (po gradu, u skoli itd...) kao sto kamera od k750 je dobra ali nije zamena za digitalac (kao prvo, nema opticki zoom)" --- jesi SLEP ?! Pogledaj poslednji red mog poslednjeg posta. Ne ponavljaj!!
:x :x

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@blade_bre: smanji dozivljaj, rekao sam da ima ogromne razlike (naravno i ja kada sam stavio sennheiser sluske na moj k750 bilo je mnogo bolje) ali ne mozesh da poredish sa vrhom nad vrhovima u proizvodnji mp3 player-a (ipod, iriver) a od tih kanyon,ms,acer je GARANTNO bolji.

Nisam nigde napisao da je razlika miniaturna, cuo sam 7 mp3player-a, 6630 i k750 kako zvuci. Sto se tice jacine, potrebno je da se cuje malo jace, sa symbian-om sam se dosta igrao, imam oko 1gb na hardu i dan danas i vishe od pola sam probao, razumem se u IT, znam kako to funkcionishe ... itd...

A zadnji red ne kontam sta ponavljam :unsure: , ja sam samo rekao mp3player od tih telefona nije zamena za mp3player kao sto kamera od k750 nije zamena za digitalac sa optickim zoom-om.

@vlaki: kupi sta hocesh, ne zanima me ova tema vishe, samo ja ti lepo kazem da ti k750 bar dve klase iznad 6630 ali nema symbian. Ti se odluci, uglavnom bicesh presrecan sa oba telefona kada ih budesh uzeo (6630 zbog sybmian-a, k750 zbog kamere) ali sve ce to da te smori jednog dana a ja mislim da je bolje na kraju ostati sa dobrom kamerom i dobrom baterijom (koja ce dobro da ti posluzi u nekim trenucima) nego sa symbian-om.

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Nije bitno da li se razumes ili ne u bilo sta. Nego ja sam probao te stvari o kojima sam pisao i izneo svoje misljenje! Kad (ako) budes probao Koss slusalice,onda napisi svoj komentar i uvazicu ga,a ovako... :uhuh:
I nije bitno sta imas,vec kako to koristis.

P.S. Planuo sam samo zbog jedne stvari koju si napisao - "a si ti cuo iPod nekada u zivotu ? (ili pak iRiver)". Nemoj vise tako prozivati ikoga,nikad ne znas na koga ces da naletis.

poz

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@blade_bre: jeste, u pravu si, malo je gruba recenica, ali kako drugacije da napishem ? Ja sam mislio ovako: :wink: a ne :x .

Btw verujem da Koss sluske jedu malu decu, ja imam senncheiser koji takodje jedu malu decu i vidi se velika razlika kada se nataknu dobre slusalice na telefon, ali ne mozesh da ih poredish sa iPod-om ili iRiver-om.

Evo da napisem komenta, nemam Koss ali imam Senncheiser sluske (sto se dobijaju uz iRiver, koje su isto jako dobre) i zvuk je mnogo bolji, tj. izuzetno dobar ali je slab output i ne moze da se poredi sa ipod-om i iriverom ali zato moze msi, acer, kanyon gde pobedjuje bez problema.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan

Post od Nikola Vapa/CA »

Dario,naravno da je bolji bez obzira da li ga imam ili ne.Naravno da je to samo moje misljenje,imam vremena,znanja i nije me smorio simbian(Ne smaram se tako brzo i ne treba mi telefon samo za sms i razgovor) i ne pomisljam da kupim telefon bez njega da bi se slikao.Koliko su aplikacije korisne ili ne,da li je ruzan ili ne to je stvar ukusa i potreba.Ako malo procitas svoje postove videces ko je subjektivan i ko pise navijacki.Izneo sam svoje misljenje da pomognem novom clanu a ne da otvaram stare beskorisne rasprave.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@nikola: To je zato sto kada sam za presao sa 6630 na k750 kao da sam sa magarca presao u ferrari. Odusevio me SE, kamera, zvuk. I kontam, bolje da lepo kazem coveku ako je za skoro iste pare, nek uzme k750. Ne znam da li si imao k750, ali ja sam imao oba telefona i znam sta je.

Da li je ruzan ili ne to je stvar ukusa, tacno, ali aplikacije koje su nekome potrebne ?!?!?!? Dajte mi jedan primer :D (office, acrobat reader... itd.... sve je to fino na papiru, ali je beskorisno na tavkom malom display-u).

Ne kazem, 6630 je dobar telefon, ali ni blizu da bude bolji od k750, jeste da imas symbian, ali to je just for fun (nema neke velike "koristi" od toga, cast izuzecima) a kada te smori symbian onda cesh telefon da koristish normalno za call/sms/mp3 a kada odesh negde na put sta je bolje 6630 ili k750, sta mislish ? I zbog baterije i zbog mp3-a i zbog kamere....

Bash se primecuje razlika u tome sto sony zna bolje na napravi kameru i mp3player (mislim na zvuk) od nokije.

bla bla bla..... k750 >>> 6630. Ako bash, bash, bash te privlaci symbian kupi 6630 u protivnom k750 ti je definitivno mnogo bolji izbor.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

Dario (asdf) napisao: Da li je ruzan ili ne to je stvar ukusa, tacno, ali aplikacije koje su nekome potrebne ?!?!?!? Dajte mi jedan primer :D (office, acrobat reader... itd.... sve je to fino na papiru, ali je beskorisno na tavkom malom display-u).
mislis na monitoru :D :lol:

kako mislis da 6630 nije ni blizu k750i , pa on je bolji samo sto se tice displeja i kamere , ali zato symbian 8) ;) :D

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan

Post od Nikola Vapa/CA »

Ovako bi mogli beskonacno da se prepucavamo bez ikakvog smisla.Kad idem na put ne idem u Afriku,struje ima svugde,postoje i punjaci za auto,kad idem na odmor nosim digitalac,za ostale snimke sasvim mi je dovoljana kamera na 6630.Niti cu ja tebe da ubedim da je magare bilo bolje od ferarija,niti ces ti mene da ubedis da je bolje kupiti SE nego simbian telefon.(Meni k-750 nije odgovarao zbog dzoistika,menia,jave,jednostavno mi nije delovao ozbiljno a trebalo bi da bude mnogo,mnogo bolji da bi se odrekao simbiana).Ne mogu se porediti telefoni sa simbian o.s-om i bez njega.Ako moze simbian telefon da smori koji podrzava ogroman broj razlicitih formata,igara i programa onda mi obican telefon 10 puta pre dosadi.Da sad pisem imena programa koje koristim uzelo bi mi mnogo vremena(verujem da znas veliku vecinu).Postoji mnogo malih lepih programa koji su zanimljivi i ne mogu se programi deliti na beskorisne i korisne.Ono sto je nekome zanimljivo,drugome nije i obrnuto.Nekome je i mp3 beskoristan jer ne voli da koristi slusalice,nekome ne treba ni kamera(navikao je na canon 5-6 mp),neko ne koristi nista osim sms i razgovora pa mu je sve drugo beskorisno.Svi biramo sta zelimo pa neka Vlaki odluci treba li mu nesto bolja kamera i mp3 uz java aplikacije ili simbian telefon.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Hvala momci!!! Nisam hteo da vas zavadim nego jednostavno da vidim koji je bolji... Svi ste se pokazali kao extra poznavaoci mobilnih! Uzivao sam dok sam chitao komentare! :D :wink: :D
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

E zbog vas dvojice nikad necu otici sa ovog foruma (nazalost, a?). That's the spirit, Dario&Blade, bre!!! Bas cenim ovakve komentare, tako treba (nemoj samo da se bijete). Ja sam na jednom WAP sajtu nasao vise od 1.000 totalno free aplikacija, tj. korisnih programa za moj telefon. Bila je zima, sa malo snega, a ja pun vremena i kreditom koji placa firma. Skinuo sam (i isprobao) jedno 200 najzanimljivijih i po vote-u najboljih. Koliko ih je ostalo neizbrisanih - nijedan! Totalno neupotrebljivo. Ne znam za Symbian, ali osecam da je to isto prirodno djubrivo, samo ti dzabe usporava i komplikuje fon. Sad kome treba, World time ili sl. naci ce gde hoce. Barem meni su korisniji WAP links tipa pretrazivaci, vesti, sport.rezult, broj.telefona, TVprogram, vreme, E-mail, HTML - brzo, jednostavno, jeftino i korisno. Igrice? Pa ja se tako napalim ali se posle par dana (nedelja) pitam, ej budalo, koji ti je.

Odgovori