Motorola V3x

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Jun 2006. 08:35
Kontakt:

Motorola V3x

Post od juke »

Pregledavajuci forum vidim da gameforce ima mnogo iskustva sa ovim motorolama, pa evo registrirao sam se samo da ostavim ovaj post...

Gameforce, zanima me vise stvari, ja cu pitati a ti ako imas vremena odgovori, ako nemas, nikom nista. Vidio sam da si raji odgovarao na slicna pitanja ali evo ja cu ponovo :)

Kupio sam prije tri dana motorolu v3x, masno sam je platio, 350 eura, pa me sve strah 'igrat' se s njom. Prvo te zelim pitati oko flashiranja mobitela. Sta dobivam s tim, kakva su uopce poboljsanja? Da li u novom monsterpacku dobijem nove stvari ili sve isto... Ako bi to radio da li bi mogao u bilo kojem slucaju zeznut mobitel, odnosno riskiram li ista...

Softver koji je sada u mojoj motoroli je neki talijanski, no ima hrvatski/srpski prevod. Volio bi da mogu maknuti 'tv' sa desnog brzog izbornika, pokusavao sam takodjer staviti neke teme/predloske, no bez uspjeha, instaliram drivere za p2k, upalim u service mode, pristupim uredjaju, ali nema nigdje a:/... samo vidim neke njegove sistemske gluposti...

Ako smatras da ubacivanje novog monsterpack-a nije opasno za mobitel, zamolit cu te da objasnis kako, korak po korak i sto detaljnije, i da me upozoris sta ce sve otic na overwrite da arhiviram... I naravno, ponavljam, sta dobivam sa tim monsterpackom, da bezveze ne fleshiram mobitel...

Na kraju ako mozes reci sta je tebi bilo najzanimljivije dodati/promjeniti na ovaj mobitel, postoji li jos kojih zanimljivih sitnica za ovaj mob...

Zahvaljujem se unaprijed

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Bas si je masno platio
Ali ako je sa "3" mreze sasvim su OK

Sta dobijas:
Dobijas noviji software,produzeno trajanje baterije(poradili su i na tome),12to ikoni meni,oslobadjanje svih tastera za pre-definiciju(pa i taj desni),vise mogucnosti za manual podesavanja mreze i mms,u ovom packu koji ja koristim i novi moto media player i 2 dodatna skina(silver i techno)
Dodatnim upgrade-om i pojacanje zvuka,obeymoto,snimanje videa bez ogranicenja i...........

E sad prilikom flesa gubis sve u tel imeniku! Pa napravi back-up obavezno imenika i kalendara.

Objasnjenje za flash i pojacanje zvuka sam dao ovde na viewtopic.php?t=6151 sasvim detaljno.

Hrvatski jeziki paket (nazalost jos nije nigde izasao Srpski) postoji i ovde na forumu je link viewtopic.php?t=5968

Meni zanimljive stvari nisu mozda zanimljive i drugima :)
Meni je bitno da imam odlican zvuk prilikom razgovora i da mogu da biram glasmo broj po broj a ne samo po imenima koje snimis(obeymoto),puno memorije za mp3(slusam dnevno oko 4h)

Objasnjenje za dodavanje skinova cu napraviti uskoro jer sam obecao jos nekima pa... sacekaj koji dan(sad sam u fazi skupljanja linkova za skinove koji odgovaraju v3x).
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od juke »

Evo uspio sam flashirati motorolu, nemam vremena vidjeti promjene, al vidim odmah novi meni, predloske...

Uglavnom, hvala ti puno

Jos bi te zamolio da mi objasnis kako da ubacim hrvatski jezik posto sam ga sad izgubio. Tamo na linku sam skinuo 3 datoteke, sta s njima? koristim li sve ili samo jednu...

Spominjao si obeymoto...??? znam da je povezano sa glasovnim biranjem... ali kako se koristi

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Sve 3 datoteke su ti potrebne za kompletiranje jednog fajla koji ce se zvati R252211LD_U_85.97.80R_lang0037_flash.shx to ce sam rar da uradi
.shx dakle flash opet
ali menja se samo jezicki deo (tako je receno ja nisam stavljao jer sam navikao na Engleski a i cekam Srpski paket)

Obeymoto je funkcija koja omogucava biranje nekih funkcija ili biranja numericki zero-one-one--two-five-six... ili prema imenickom imenu (samo iz phone mem i po Engleskom sistemu citanja)
AKo zelis skini ga na http://rapidshare.de/files/11524458/vst.rar.html
1. raspakuj
2. copy u a/mobile/vst (ako nema takav folder napravi ga)
3. reboot mobilni
Rebel in heart.

vimm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 03:58

Post od vimm »

Izvini što moram da te demantujem :wink: , ali ne trebaju sva tri fajla :uhuh:
Samo prvi sadrži fajl za flešovanje, ostala dva su prazna! Međutim kada sam ubacio hrvatski, koji je prilično korektno odrađen (nadam se da će tako biti i sa srpskim) vratio sam se na engleski, ali sam dobio ono zbog čega sam ubacio hrvatski: tastatura je ostala premapirana tako da sada u imeniku, messengerima, SMS i email porukama mogu da kucam naša slova :D

Da li neko može da mi pomogne i da li je moguće produžiti život java aplikacijama (sa getjar.com). Probao sam dva messengera i oba sjajno rade, ali jedan je trial (5 dana), a drugi može da pošalje kao free samo 50 poruka.

Pozdrav!

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

:)
probaj sledece
part02 i part03 premesti u neki drugi folder pa onda klikom na part01 pokusaj da raspakujes arhivu
:)
prijavice ti gresku da mu fali nastavak

to ti i ne primetis jer winrar sam potrazi i spoji sve sto mu treba.

ovde je pravilo foruma da se warez ne postuje tako da ce odgovor na to pitanje oko crack-a msn , ako ti neko i posalje , biti obrisan od admina

pozdrav
Rebel in heart.

vimm
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 03:58

Post od vimm »

OK, verujem, meni su bile sve tri arhive u istom direktorijumu i rar je to odradio, kasnije sam pogledao arhive i video da su druga i treća prazne, nisam znao za ovo :oops:

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od juke »

Lafe, instalirao sam Obeymoto, uspjesno dodao hrvatski language pack, skuzio teme kako se dodaju, sve je super, hvala sto si to tako sve dobro objasnio...

No sad imam jedan cudan problem, nemogu vjerovat koje se sve gluposti meni na fonu desavaju. Nakon sto sam ubacio language pack, pristupio kasnije na telefon preko p2k commander, nesto gledo, uzmem mobitel, stisnem glavni izbornik i primjetim da je u listing modu, nije ono sa ikonama. Hocu to da promjenim i vidim da uopce nema vise opcije 'personalizacije', nestala iz izbornika. Sad nemogu ni to promjeniti, ni home tipke, ni teme, nista...

please pomozi

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od juke »

Jos nesto, kako se koristi obeymoto?
Dobio sam nove opcije flesovanjem u alatima: kratice, aktivacijski popis. Nemogu da skuzim cemu sluze.

Nasao sam worms.jad, dugo sam to trazio, ali nepase rezolucija, mala slika, da li je moguce naci java worms a da bude full screen.

Nadam se da necu morat opet flesovat mob radi gore navedenog problema. Da li smijem uopce ponoviti to? A opet sve i da ponovim opet mi treba HR language pack, i opet ce mi nestat iz menija... Neznam... Probaj nesto pametno odgovorit, evo ja odo na put, valjda ce me cekat odgovor kad se vratim.

Pozdrav

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

juke,
, pristupio kasnije na telefon preko p2k commander, nesto gledo,
Nadam se da si stvarno samo gledao a ne i nesto obrisao :?
Nigde nisam nasao da je neko prijavio slican problem sa LP0037

Sad da te pitam jos nesto(nemoj da se ljutis)
1)jesi probao da restart tel posle tog igranja u p2kcommanderu?
ili jednostavno izvadi bateriju pa vrati i upali tel.
2)jesi probao i na engleskom i hrvatskom(nema personalise)
Ako nisi probaj obavezno prvo to.
Ako jesi..
Moraces da ponovis flesovanje
sa LP0037
restart
ako situacija ostane ista(nema personalize)
a mislim (70%) da hoce jer je presonalize deo s/w a ne LP (mada ako ga nema kao prevod i ne vidi ga i ne prikazuje ga u meniju)
moraces da ponovis s/w flash sa monster packom

Sta bi ja posle pokusao (posle ovog gore navedenog)
pokusao bi da ubacim reflash_mlp
http://www.planetmotox.net/razr_v3x/reflash_mlp.php
to je samo s/w bez jezickog paketa a onda bi ubacio LP0037

e sad...
probaj

Mozda se javi jos neko ko ima LP0037 u v3x pa ti kaze da li je kod njega sve ok.
Rebel in heart.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Eh da... ako si ubacivao obeymoto probaj prvo da obrises te fajlove koje si ubacio(samo te) restart telefona pa vidi sta se desava sa personalise.
Ne bi trebalo da ima veze ali kod mene je recimo ruski paket VST zaglavio kompletan telefon kada sam pokusao da ga ubacim na LP0039 dok engleski radi ok (vstoooc).
Obeymoto dobijas kada pritisnes desno donje dugme sa strane.Izadje mali meni u kome pisu komande koje mozes da pozoves glasom.Npr number dial.To izgovoris na engleskom i zenski glas ti kaze "say number" pa izgovoris sve brojeve telefona koji pozivas onda ti on ponudi ako nije dobro razumeo 2-3 broja i ti glasom opet kazes yes(ako je to taj) ili no(ako nije).Moras malo da probas.Ja sam se navikao i dok vozim kola ta funkcija mi je nezamenjiva.
Java igrice ne koristim :(
sorry
Rebel in heart.

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od juke »

Samo cu na brzinu napisati odgovor

Skuzio sam do cega je, sjetio sam se kada sam loadirao LP, RSD je uspjesno loadirao file, restartirao je uredjaj ali nije pisalo da je zavrsio proces.

Ubacio sam ponovo MonsterPack, Language Pack i sad je sve ok :oops:

Pojacanje zvuka mi se nije svidio, tako da sam vratio originalan file. Muzika je ok kad pojacas na 4, ako pojacas previse muzika se gubi, isto tako sa pozivom, govor postane nerazumljiv i sigurno bolje cujem osobu sa originalnom konfiguracijom...

obeymoto ja ili neznam ilstalirati ili koristiti. Kad stisnem tipku (koja je prije koristila za glasovno pozivanje) ta tipka poziva glasovno pozivanje :) ni slicno onom sta si ti objasnio.

Na a/mobile/ napravim vst folder i uredno kopiram sve datoteke...

Isto tako iskopiram i temu, odvojim usb kablo, idem u teme, nema je...

Nisi mi rekao sta znaci one dvije opcije kratice, aktivacijski popis, ako znas....

Znas li mozda da li se mogu ove ikonice menija mjenjati...

Ako sam postao dosadan s pitanjima slobodno reci

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Meni ikonice se mogu menjati naravno
SKoro svaki bolji skin ima i svoje ikonice
a na rasputin007 sajtu imas mislim i samo ikonice kako se menjaju
malo je zakomplikovano ali moze se
lakse je skinom
napravis skin sa s4m i menjas sam kakve volis
Na a/mobile/ napravim vst folder i uredno kopiram sve datoteke...
Isto tako iskopiram i temu, odvojim usb kablo, idem u teme, nema je...
da ali posle svakog pravljenja mora restart tel
to je obavezno prilikom postavljanja skina!
da bi tel to ucitao u radnu memoriju

drago mi je da si nasao gresku za 0037 :) :) :)

kazem ti VST se ponasa cudno pri drugim jezickim paketima :(
ja sam nasao kombinaciju da kod mene radi 0039(eng) i vst000c (eng)
Rebel in heart.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Shortcuts i Activation list jos nisu u funkciji (ili ja bar nisam nasao primenu) na nekim forumima se pominje da ce biti u novim s/w a negde da je to samo rezidual od nekih starijih modela.E sad ako neko zna rado bi i ja cuo sta moze da te dve stvari aktivira
Rebel in heart.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Pazi dobro neki skinovi umeju da zabrljaju sliku na ekranu do te mere da bude neprepoznatljiva!
Svaki skin za koji pise da je za v3x prvo probam na s4m i pored toga desi se da zabrljose :(
pa sam zapamtio precicu:
crveno dugme 2x , centar dzojstika 3x , na dole 2x , centar dzojstika 1 i izaberem ono sto nije stiklirano :)
to vazi samo ako ti je u glavnom meniju settings na mestu br 5 :)
Igraj se , probaj
Svako dotera na kraju tel kako njemu odgovara :)
Rebel in heart.

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od juke »

nisam te bas razumio sta si govorio za teme, al kad sam prebacio i aktivirao temu sve sam vidio, ha ha, katastrofa. Snasao sam se, uspio sam vratiti prethodnu temu...

Imas mozda koju da si je provjerio da mi posaljes juke@mostar.com

ili ostavis link....

koju sam god probao, napravi nered na mobu

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Mmmmm da zato nerado i dajem savete tipa: "kako ubaciti skin?"
Nisu svi raspolozeni da flesuju tel svaki put kad ne uspeju da ga povrate iz nekog blesavog skina.
Pravo da ti kazem i ja trazim neke skinove koji em izgledaju normalno em nisu problematicni.To zahteva malo vremena(ubaciti,probati malo duze i sl)
Rasputinovi su za sada ok bar kod mene.
Bice , bice , obecao sam ..treba samo malo sacekati
Rebel in heart.

juke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od juke »

Da, vidio sam da je rasputin dobar ima ga svuda po forumima, no nemogu da mu otvorim stranicu, page cannot be displayed... neznam zasto. Al eto, sacekam tebe za teme...

Uzeo sam karticu 512Mb, 25 evra, mislim da nemoze jeftinije :)

Vidio sam maloprije, prijatelj, prekinuo slusalice i spojio na aux od pojacala. Dodjes u auto, kablo kraj mjenjaca, samo prikacis na motorolu i furas muziku, jako dobra stvar...

pozdrav

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Eto jos jednog nacina da se koristi mob. 8)
Mada mi je draze da ga koristim u onom izvornom obliku :)
Da telefoniram :)
Rebel in heart.

dragos
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 30. Jun 2006. 10:07

Post od dragos »

Ja zaista nestrpljivo cekam da vidim ta uputstva za skinove, mada mi nikako nije jasno yasto na mojoj motoroli nema opcije skin u personalise.

"Uspesno" sam flashovao telefon sa ovim fajlom R252211LD_U_85.99.50R ali ja nevidim nikakve promene na mojoj V3x moze li neko da pomogne. Jedina promena koju vidim je da vise nemam sat na spoljnom displeju.

pozdrav svima

Odgovori