Planiram kupovinu SE p910i

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Planiram kupovinu SE p910i

Post od VeNoM »

dakle ovako kao što piše planiram kupovinu naravno polovnog modela jer finansija za novi nemam. interesuje me na šta trebam obratiti pažnju kada ga budem uzimao i koja je realna cena polovnjaka što se ovog modela tiče.

napomena - nikada nisam video uživo ovaj mob samo sa slike i mnogo mi se svideo. p900 jesam video ali po slikama ovako iz daleka oni se malo razlikuju ono malo predja maska i tastatura.

unapred hvala na informacijama
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

VeNoM, videla sam ga uzivo i stvarno vredi imati ga...:D ...ogroman displej i Touch Screen...treba isprobati... :wink: ...a za cenu...hmm...pa ne bi trebalo da das za polovan vise od 180-200 eura...msilim da je to neka realna cena...Moze da se desi da naletis i na jeftinije, sad je to vec pitanje srece... 8)
Jos isplatljivije je kupiti P900 pa ga fleshovati na P910...Sir_Oliver je tako uradio i dobio je mnogo dobar telefon...a P900 mozes i jeftinije da nadjes...otprilike za 150 eura... :D
Posebno obrati paznju na displej, pri kupovini...jer ako je ostecen to je toliko skupo za zamenu, da se ne isplati trud oko njega... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2004. 22:49
Kontakt:

Post od Mikele »

prvo - odlican izbor si napravio, p910i je extra telefon!

drugo - kad ga budes kupovao, gledaj da bude u sto boljem stanju i da sto vise opreme ide uz njega, npr. USB ili ono postolje, punjac, slusalice, olovcica, memorijska kartica od 32mb, cd i jedan poklopcic koji se stavlja kad se skine tastatura... to ti je full pack!

trece - sto se tice cene polovnog p910i, ne bi trebala da predje nekih 220 evra za telefon koji je dosta dobro ocuvan i uz koji ide vecina stvari koje sam naveo!

cetvrto - jos bolja opcija, koju sam ja uradio, kao sto je ninolina vec rekla, kupis lepo dobro ocuvan p900 i onda ga flashujes u p910i i za manje pare imas p910i!

pitaj slobodno sta te zanima jos!

razlike izmedju P900 i P910i:
p910i ima vise boja na display-u, vise RAM memorije, qwerty tastaturu sa unutrasnje strane tastature (jbg, ne znam kako drugacije da objasnim), mogucnost koriscenja memorijskih kartica vecih od 128 mb...
fleshovanjem p900 u p910i ne dobijes vise boja, ni vise RAM memorije, ni tu qwerty tastatury :wink: ali dobijes mogucnost koriscenja memorijskih kartica vecih od 128 mb, do 2 GB!

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

ninolina napisao: Posebno obrati paznju na displej, pri kupovini...jer ako je ostecen to je toliko skupo za zamenu, da se ne isplati trud oko njega... :)
ne izgrebe se display, nego maska.. kao na tvom fonu, ne izgrebes display telefona nego display maske....
moze sve to da se zameni zamenom maske, ako je izgreban ekran....

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mikele, nisam ja ni mislila na male ogrebotine na displeju, vec na to da li je napukao negde...to onda predstavlja problem... 8) :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

ih, pa naravno, ako je display napukao, ne treba ni da uzima taj telefon makar mu ga neko davao za dz....
znam da je moj drug odavno hteo da zameni ceo display za p800 i da su mu rekli da se ne isplati....
nego, odosmo u off topic....
Ex Sir_Oliver

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mikele, pa nije off topic...to je sve u cilju da covek zna na sta da obrati paznju...A veruj mi neko bi ga mozda i ubedio da to sto je malo napuklo nije nista strasno...zato treba da zna sve varijante na koje moze da naleti... 8) :P 8)

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

VeNoM, znaci, ako je ekran napukao, ne uzimaj ga nikako, makar ti ga prodavao i za 50 evra! a ako je izgreban, to nije nista strasno, i moj ekran je izgreban jer sam i ja uzeo polovan telefon....
Ex Sir_Oliver

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Eto...VeNoM, sta god ti treba...bilo koji info...a ti se obrati Mikeleu...on ti je expert za UIQ...a i skoro sve postojece OS-ove je isprobao... 8) :wink: :D ...svaka cast Mikele, na avanturizmu... :D :wink:

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

hehe, pa dobro, ostao mi je jos S80, Linux i tako, ali ostajem na UIQ-u..... samo sto cu uskoro, nadam se, preci na UIQ 3....
elem, VeNoM, ako treba neki savet, pitaj, tu smo!
Ex Sir_Oliver

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

hvala za sada
dalje što me zanima jeste koliko baterija traje ali realno a ne neki testovi. i mislim da se uz njega isporučuje 64mb. ekran da li može da se briše sa magičnom krpom i koliko je teško nabavljati software za njega?
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

VeNoM, baterija traje oko 1,5-2 dana...ipak zavisi od koriscenja...kartica uz P900 je 32MB... uz P910 je 64MB...A za software neces imati problema ima ga bas puno... :wink: :D

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

nova baterija bi trebala da ti traje oko 2 dana a ako je polovan telefon, polovna je i baterija!
softvera za njega imas puno a ekran mozes da brises magicnom krpom.....
ja sam pogresio, uz p900 ide kartica od 32 a uz p910i 64mb
Ex Sir_Oliver

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ok thx
pratim oglase tj halo i ima zanimljivih predloga. kažu tipa iz ovlašćenog pretstavništva bla bla bla 230e. mislim da je 210 normalna cena a?

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

200 je normalna cena, moze on da trazi i 300 ali ko ce dati? 8)
Samo ti njemu ponudi 200e i ima da prihvati oberucke :wink:
5130+Koss the plug....

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

meni je baterija trajala i do 4dana ali nisam se nesto izivljavao na njemu :wink: znaci preporuka za fon...sve naj,naj...za godinu dana svakodnevnog koriscenja i na poslu i nonstop nije ni jednom zakazao :uhuh:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

e sada još pitanja naravno a tiče se inboxa tj mesta za sms poruke
koliko može da primi i da li ima neki program koji može da prebacuje sa fona na komp i da snima npr u exel formatu ili slično?
ovo pitam jer imam winmobile OS 2003 i sms cool koji mi završava posao na sadašnjem phonu

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

moze da ti stane poruka onoliko koliko imas mesta na memoriji telefona (posto ne moze da cuva poruke na memoriju kartice) a sto se tice programa, ja koristim Message Storer i pomocu njega cuvam poruke na kompu u .txt formatu
Ex Sir_Oliver

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

evo da se i ja javim!oko baterije je poenta u tome da skinesh osvetljenost ekrana na jedno 30% jer ti vishe i ne treba i trajace ti znatno duze,takodje bluetooth gasi kad ti ne treba,ja tako radim i uz jedno 15-20 minuta razgovora po danu,sat-dva aktivnog bluetootha,ukljuchujuci tu i malo price preko BT slushke,neshto excela,worda i pokoja igrica traje baterija 3 dana bez problema!

dalje,ako uzimash polovan p910 a ne p900 pa flesh,onda obrati paznju na unutrashnju qwerty tastaturu,jer ako je dosta korishcena ume da popuca plastika izmedju tastera,jedva da se i vidi,ali jednog dana ce samo pocheti da ispadaju delici,veruj mi video sam ovo svojim ochima!

telefon je genijalan i sigurno neces zazaliti!za sms nebrini,ja imam mali milion smsova na memoriji fona,nisam brisao nijedan vec 8 meseci otkako sam dobio fon,i interna memorija mi je i dalje 80% prazna,a imam tu i neke slichice i par bitnih aplikacija.Imas par programchica koji ti omogucavaju da chuvash sms na kompu u razlichitim formatima,kad nabavish fon javi pa cemo neshto iskombinovati :D bez frke!

i naravno gledaj da u paketu bude sledece:telefon,baterija,2 olovke,kartica,punjach,usb postolje,futrola,krpica za ekran,mali shrafciger,dva rezervna shrafcica i poklopac za donji deo fona koji stavljash ako skidash preklop,zatim 2 diska od kojih jedan sadrzi pc suite,update service i josh kojeshta,futrolu,stereo slushalice-mislim da je to ceo paket

i ako ga kupish sa iole ochuvanim ekranom,predlazem da nadjesh negde one nalepnice za zashtitu ekrana jer se od konstantne upotrebe olovke bash grebe,ne smeta u radu ali jako ruzno izgleda,meni je krivo shto nisam nalepio jedan u startu!

I NI PO KOJU CENU NE INSTALIRAJ NA NJEGA XP IKONICE! :wink: :wacko:

Mikele
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Mikele »

araphel napisao: i naravno gledaj da u paketu bude sledece:telefon,baterija,2 olovke,kartica,punjach,usb postolje,futrola,krpica za ekran,mali shrafciger,dva rezervna shrafcica i poklopac za donji deo fona koji stavljash ako skidash preklop,zatim 2 diska od kojih jedan sadrzi pc suite,update service i josh kojeshta,futrolu,stereo slushalice-mislim da je to ceo paket
nema sanse da ce naci polovan telefon sa full pakovanjem, cak i kad bi kupovao nov, tesko da bi u nekoj prodavnici dobio bas full pack....
nego, ja jurim taj poklopac koji se stavlja kad se skine tastatura, zna li neko gde to da nadjem?

Odgovori