problem sa MMS!

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
hejter
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 12. Sep 2006. 14:49

problem sa MMS!

Post od hejter »

k750i je u pitanju... naime, ne mogu da primim svaki mms, neke primi normalno a neke primi, pokaze sta je nakaceno u poruci ali ne moze nista da prikaze iako su jpeg ili 3gp formati napravljeni drugim k750i. u informacijama o poruci stoji da je velicina u bajtima! kao da je prazna! sta moze da bude? napominjem da to nije slucaj sa svakom mms, i da normalno mogu da saljem.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Nisam baš najbolje razumeo, ali mislim da ti je taj neko posalao mms samo sa nazivima fajlova... zbog toga je toliko mali mms... ;)
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

hejter
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od hejter »

kazem, cesto bude tako, ali ne uvek (devojka mi salje svasta) neki put stigne normalno a neki put kao sto sam gore opisao.
sve sam probao, podesavanja su nam ista... kod nje pokazuje da je poslata slika ili klip u punoj velicini, a meni, rekoh, pokazuje neku nebulozu velicine manje o 1 kb.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ne znam stvarno u čemu je problem... prvi put i čujem da neko ima takav problem... pogledaću malo kasnije da li je još neko imao sličan problem i koje je rešenje pa javljam ako nadjem nešto... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

a da slucajno nije problem u velicini podataka, mislim iskreno neznam sta je tacno prob al recimo ako ti neko posalje lupam, neki klip sa 10 mb on ce ti mozda opet pisati u bajtima al koliko sad to iznosi 1000.... nebitno, da ti nije malo u toj kolicini primanja memorije pa mozes primit ono koliko ti dozvoljava, a preko te recimo granice od lupam nek bude 5mb, ono ti nece doc a kad primis nesto sto nemozes otvorit i kazes da iznosi neki 1kb ja mislim da je to samo koliko zauzima ta informacija sto je stigla a opcenito nisi nista ni dobio
jedino i ako bi bio taj perob stio sam reko, nekontam kako nemozes dobit svaku sliku :disgust:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

napalm death, ne kontam tvoj post uopste :disgust: trenutno kod nas oba operatera ne podrzavaju vecu vekicinu od preko 100kb per MMS !a ovo za internu mem. nema nikakve veze sa temom
hejter, vidi ako njen fon podrzava mail opciju jer tvoj podrzava sigurno i mislim da je jeftinije i bolje resenje za slanje podataka tj slika,klipova itd. :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

hejter
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od hejter »

Oboje imamo k750i i kreirane e-mail naloge, ali jbg. serveri su ocajni - neki put tek iz x puta pronadje server, mail-ove moras manuelno download-ovati (znam da se moze podesiti automatski interval provere) tako da se gubi poenta... MMS je MMS ... Ljubav, znate kako je...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

@ fain2daniel - ispravka:mts064 podrzava max do 200 kb po mms-u.@ hejter: Ono sto se verovatno desava jeste da mms koji ti je poslat ne mozes da primis jer velicina prelazi 200 kb,druga mogucnost je da je jednostavno mms server trenutno otkacio i nije ti na pravi nacin isporucio poruku(sto je VEOMA cest slucaj,provereno).
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

fain2daniel, evo rekao je ukratko pilgrim, ocito da on dobija veci fajl nego sto moze primit, recimo da moze primit max 100 kb a on hoce da primi recimo 300kb.. zato sam i napiso:
..da ti nije malo u toj kolicini primanja memorije pa mozes primit onoliko koliko ti dozvoljava...
jer neznam dal moze primat do 100 ili 200 kb, al opet, kako bi mu prijatelj mogo to da posalje ako nemoze primit, ako su na istoj mrezi :dry:

P.S. neznam ko je spominjo internu memoriju..

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

hejter, i ja mislim da je najverovatnije u pitanju ovo što je pilgrim naveo - greška na serveru prilikom prosleđivanja poruke. Jeste li oboje na istoj mreži?

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Mozda nisu na istoj mrezi...U pravu si,mislim da na k750 ne mozes ni poslati mms ako je veci od 200 kb,tako da ostaje ona varijanta "poludelog" servera za mms,tj. slika se "zagubi" negde na putu ka tebi...
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

hejter
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od hejter »

izbrisan mi je post u kome sam rekao da smo oboje na 064 i da imamo k750i. Znam da je mms ogranicenje 200kb tako da su uvek u pitanju (mnogo) manji fajlovi. I meni deluje da je do servera na mrezi, jer ne vidim ni jedan drugi pametan razlog. probao sam razne kombinacije parametara (http, wap protokol) i nista...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

znaci nemoguce je poslati mms vece velicine od 100 ili 200kb jer ima limit i ne mozes ga ni poslati a kamo li primiti :uhuh:
nisam dovoljno informisan za telekom jer koristim telenor :wink:

hejter
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od hejter »

sve je to tacno, ali u pitanju su fajlovi od 50-ak kb. ( i manji) i to je ono sto se nikako ne uklapa. poruka se posalje, ja je primim, otvorim je a ono nista - samo informacija fajlu. To je ono sto je meni neshvatljivo.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

hejter, meni se više puta desilo da mms (od par kB) ni ne stigne iako znam da onaj kome šaljem poruku ima dovoljno memorije i sve podešeno .... naravno, kredit mi skinu... :dry:

pozdrav...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

kako kome ali ja nikad nisam video prednost u mms'u :disgust: uzasno skup i ne dobijas nista time ocigledno dok ovakvih gluposti nema sa mailom koji meni a i ostalima koje znam da ga koriste bilo gmail ili klasicni funkcionise savrseno i koristim ga godinama kao vid slanja fajlova,gomilu teksta i sl.

hejter
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od hejter »

OK. Hvala svima. Ocigledno je problem do mreze, pa bi ova tema mogla da se brise... ili sta vec... Pozdrav.

Odgovori