meni se svidja ideja . sad da li ce i admin naci za zanimljivo, to ne znam . podrzavam apsolutno.
prvo , mislim da i sa 1,3 Mpix moze i te tako pristojna slika da se dobije , naravno ne tako ostra , jasna i sadrzajna kao sa na primer k800 ali moze ako se covek potrudi . treba za takvu kameru naci idealno svetlo i dobar polozaj i mirnu ruku pa moze i tada da ispadne lepa slika . naravno , cim covek napise da je to slikano sa 1,3 Mpix-elnom kamerom , onda i ocenjivac mora to da ima u obziru i da vise gleda sadrzaj slike , poentu i sklop cele kompozicije . da se tako izrazim .znaci sadrzaj slike je malo vazniji od kvaliteta kamere po meni .pogotovo u slucaju 1,3 Mpix-elne kamere . ako coveku mrdne ruka u slikanju i od odlicne prilike ispadne samo mrlja , onda to treba uzeti u obzir da je covek lose odradio slikanje . e to je vec na njegovu stetu . vecina nas zna kako izgledaju slike sa na primer 1,3 Mpix i vidi se kad je covek iako je slikao sa 1,3 Mpix-elnom kamerom , to svojski uradio . imao sam prilike da maltene, coveku koga ne znam , posaljem sve cestitke za trud za napravljenu sliku sa 1,3 Mpix-elnom kamerom . vidi se da je to takva kamera ali to sto je na primer taj covek iz takve slike izvukao je za svaku pohvalu . a jos kad je slikao nesto lepo i za oko , to je onda definitivno super.
sta mi je poenta ? da ja ,a to sam vec rekao ranije, skoro 100 % znam , da bih sa sada najskupljim Canonom koji kosta oko 5000 ili 6000 evra , napravio losije slike nego vrhunski profesionalac sa obicnim prosumerom a moguce i sa obicnim digitalcem . e zato mislim , da bez obzira sto je neka slika slikana sa 1,3 Mpix-elnom kamerom , treba vise obratiti paznju na strucnost tog fotografa amatera i na njegovo umece baratanja tom kamerom , nego na kvalitet otiska .
tako da i te kamere po meni imaju i te kako sta da traze na ovakvom nekakvom takmicenju .
jer moze neko da ima i k800 , a da zbog neambicioznosti i neumeca , napravi sliku koja ne vredi ni zadnja da bude , a da covek sa 1,3 Mpix napravi cudo od kreativnosti . sigurno jer to moguce .
voleo bih da admin nadje nesto zanimljivo u ovome svemu i podstakne ovakvu neku akciju . stvarno sto kaze Dario , nagrade su manje bitna stvar , nego uzivanje u ovakvom desavanju i takmicenju kreativnosti . na kraju krajeva , nek prva ovakva akcija bude samo i za casu piva sa adminom i ekipom u nekom kaficu ( uz Anu Kokic , heheheheheheeheh , salim se naravno ) , a ko zna kad se nekom sponzoru svide slike i sta smo uradili , moguce da ce i sam hteti da se prikljuci .
opet , nisam cuo kod nas da ovako nesto postoji , pa sto ne bi bili prvi u organizovanju ovakve akcije ? nema razloga da ne budemo .
mislim da ako je u pitanju mobilnisvet koji se vecinom bavi mobilnim telefonima, onda pravi digitalci nemaju sta ovde da traze , jer bi cela akcija izgubila svrhu . zar nije tako ?
Vlada