Trilema,pomoc 6630/m600/w810

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Trilema,pomoc 6630/m600/w810

Post od Jones »

Znam da je malo glupo poredjenje ali treba da se odlucim za neki od ta tri a stvarno vise ne znam sta da mislim
Sta je meni bitno...da ima sto veci i kvalitetniji ekran,mada velicina i nije toliko bitna vazno je da je prikaz dobar,2 dana baterija,sto bolji mp3(znam da w810 razbija ali...),dobar video...
na 250e sam tacno...
sa kojim telefonom cu biti najzadovoljniji...
moja neka razmisljanja
6630---symbian,mnogo programa,ali mator,kakav mu je mp3? u odnosu na walkman seriju(znam da je losiji dosta ali koliko) kvalitet ekrana mi je sumnjiv po slikama sa sajta...jako lose izgleda
m600---super display,ok mp3,lepo izgleda ali da li vredi tolike pare...slaba oprema kao i kod 6630 zahteva dodatna ulaganja
w810---sve mi je super al nije smartfone pa me interesuje da li ce me smoriti brzo...
znaci imamo fonove iz 3 klase
molim za pomoc i skustva...najvise me interesuje kvalitet mp3 na 6630 u odnosu na walkman seriju i da li se moze poboljsati boljim sluskama ili tako necim

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Jones, imao sam k750i i prodao ga i uzeo 6630,ja kad sam uzeo 6630 i probao nisam video neku veliku razliku cak i sad ne osecam,mozda sa nekim drugim sluskama bi osetio.Sto se tice 6630 mp3 je prosecan,ekran je jako dobar i pregledan.M600i pa ne znam nije neki walkman telefon,mislim da je m600i vise nekako poslovan telefon,nema ni kameru(ne znam koliko ti to odgovara) w810i sam znas najbolje imao si w300i pa vidi da li te je smorio,ja da ti kazem mene je smorio i symbian,zeljan sam malog telefona,dobre kamere,malo jace baterije,blica,i radija.Sto nisi umesto 6630 stavio n70 pa ajde onda da vidimo,jer ipak n70 ima malo bolju kameru i radiom,inace mp3 je ostao isti.Ja bih uzeo w810i a ti vidi,ma 6630 nije nista u odnosu na w810i sa onim sluskama,mozda bi mogao dobiti malo bolji zvuk ako uzmes neke bolje sluske ali i za to treba dati pare.Jedan veliki plus za 6630 i n70 su mem.kartice koje su jako jeftine,ali za w810i su jako skupe,isto tako i za m600i
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Post od Ville Valo »

Ja bi uzeo n70.On ti je manje od 250 evra taman imas mozda za neku karticu taman.Ja imam 6630 i ekran mu je dosta pregledan za mp3 na sluske je solidan ali ovako bez sluske je slab sko uopste da se ne cuje bass a da ti dosad ne moze nikad!!!Svi symbian telfoni nikad nemogu da ti dosade!!
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

milan91,znaci mp3 na 6630 je ok...samo kad bi ga cuo to bi mi resilo sve nedoumice...svidja mi se telefon na izgled...Ville Valo, n70 pa ne znam bas...mnogo mi je para to a dobijam skoro isti fon kao i 6630...a da kamera mi ne igra nkikakvu ulogu...
milan91, eee w300 je meni bio super al sam ga prodao plaseci se riknjavanja flat kabela u skorijoj buducnosti...eto to mu je samo bila mana...sto je na preklop...znaci telefon kao w300 samo da je monoblok...to bi mi bilo super...
uzima mi drug 6630 u ponedeljak pa cu videti od njega kvalitet mp3...ali znate kako je kad cujete walkman sve ostalo vam je shit...
sacekacu cu ako bude jos nekih pametnih komentara ovi su za sada ok...
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Jones, ne znam koliko ti treba symbian,da li si imao nekad symbian fon,meni je prvih 3 mesec evo i sad zabavan ali zna da smori,nije to nesto posebno.Osim sto mozes da instaliras gomilu programa koji su jako jako korisni,onda ima dosta dobrih igrica.Ima i za w810i,ja sam na k750i imao oko 50 igrica,imao sam i 10 programa.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Post od Ville Valo »

Neznam meni se ti walkman mobilni ne svidjaju najvise zbog nedostatka simbiana kad bi napravili walkman tel sa symbianom bio bi opasan.Milan91 ja mislim da nisi u pravu.simbian nece da ti dosadi dok dog ima programa i igrica.Sa programima za simbian mozes od tvog telefona da napravis masinu!!!Bas zbog tih programa mozes jer mogu da ti ubace koju god opciju oces!!!Meni se ne svidja kod n70 njegov port za punjac jer moze lagano da se polomi.Za mene je n70 logican izbor ali mi ti ne kupujemo mob nego samo pomazemo u izboru ti ces da odlucis koj ces mob da kupis ne mi!!! :D :D :D :wink: :wink: :wink:
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

milan91, nikad nisam imao symbijan i zato reko da probam da vidim kako bi bilo...ali opet mnogo mi je vazan mp3 ili video...neka vrsta zabave dok putujem busom... :roll:
Ville Valo, ha pa sad n70 nije losa ali opet kazu da je sporija od 6630...koliko sam cuo...e da sad cuo sam da mogu igrice od NGAGE na 6630(izvinite ako je neka vrsta piraterije)
imam polovan w810 sa 1gb karticom za 210e...star 2 meseca...sad koliko je to povoljno ne znam...al imam svu opremu...

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ja imam i k750 i 6630,uporedjivao sam i razlika je veeeeeelika u korist k750!!!!Jednostavno,cak i sa powermp3,oseca se siromastvo zvuka u odnosu na k750(u pitanju je jedna ista pesma,prebacena bluetooth-om sa k750 na 6630).Pesme su inace prvo obradjene na kompu,pojacan im je zvuk,pa su tek onda zavrsile na telefonima.Jednostavno,k750 ti je mp3 player(sa 1 gb ms duo pro),a 6630 ti je (uz 1 gb mmc mobile) samo zamena za mp3 player.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

pilgrim, hvala sto si mi razresio sumnje oko 6630 i mp3 kvaliteta...ne zelim da bacam pare a mp3 kvalitet mi je vazan....puno hvala...
znaci ostaju samo w810 i m6oo i dilema...
m600 je smartfone,veliki display,mp3 kvalitet k750 ja mislim,M2 kartice,uz aparat 64mb i obicne sluske
w810,je obican fon,mali display,mp3 kvalitet walkman,512mb u paketu i najbolje sluske,a da i najbolja kamera od 2mpx
znaci w810 kosta 220 a da bi ga m610 dostigao trebami na 300e plus 50e+30e za sluske i karticu sto rezultira cenom w950....
saveti molim vas...interesuje me zato sto sad kupujem fon i ko zna kad jer me smara vise da ih trazim i menjam...jos jedan i gotovo

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Ja sam zaljubljen u m600 :wink: !Siguran sam da ces biti zadovoljan sa mp3 zvukom,a tek video - taj telefon ima 2.6 inch-a ekran!Oba telefona su odlicna,ali za m600 ce stalno izlaziti neke nove,zanimljive aplikacije,a za w810 ne...Sigurno ce ti w810 brze dosaditi,iako je u startu u prednosti,tj. ima 512 mb i dobre sluske.Ja bih ti preporucio m600 i gladovanje u narednom periodu,kako bi isplatio dodatne izdatke(pre svega karticu,sluske mozes i kasnije,verujem da su i fabricke dobre) :lol: !!!!Da,m600 ima jednu manu koja me sprecava da ga uzmem,iako imam para - nema profile...Veliki propust!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ville Valo napisao:Neznam meni se ti walkman mobilni ne svidjaju najvise zbog nedostatka simbiana kad bi napravili walkman tel sa symbianom bio bi opasan.
A sta je W950??? :roll:

Jones,to "ovaj mi je zadnji","jos jedan i gotovo","na ovom ostajem",cini mi se da si rekao i kad si uzeo W300! :lol:
Sto se tice izbora izmedju ova dva (W810 vs M600),ne znam sta da ti kazem,da sam na tvom mestu uzeo bih najverovatnije M600 jer bih voleo da isprobam nesto novo,npr. Symbian,pa onda ima veliki i kvalitetan display,lep dizajn,touch screen...... 8)
E sad da li si spreman da das toliko kesa? :roll: :wink:
A i upravu si za ovo,kad bi mu uzeo i karticu i sluske,dodje ti cena kao za W950,sto je i najbolje resenje,al opet,cena,koliko si spreman da das? :wink:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@jones: ako sad jedan i gotovo onda W810. Evo ja imam w810 i prosto nemam vishe zelju ni za jednim drugim telefonom. Ne znam sta bolje od njega moze da bude! Meni je on trenutno najbolji telefon za evropsko trziste! Pre bih njega uzeo nego bilo koji telefon iz N serije ili bilo koju nokiju (nevazno koliko kosta)! Telefon je stvarno PERFEKTAN (mali, lep, ultra mp3, super kamera, lampica (blic), izvanredna tastatura, super display, super sluske, super baterija (po 4-5 dana traje) ... itd...). A mane prosto NEMA! >>> I sve to za 230evra. Ama ne moze bolje da bude!

M600 je isto ok, ali kad ga uzmesh polako ce da ti se javlja potreba i za karticom i za sluskama itd... A sve to pored ultra jeftinog w810 nema smisla.

Veruj mi, posle w810 necesh imati zelju ni za jednim drugim telefonom (oslim ako te lupi neka glupost u glavu pa pocnesh da jurish symbian telefone).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Jones, pa odluči se, čoveče :wink: ..... ako budeš testirao zvuk na 6630 sa onim hds-3 sluškama koje stižu sa njim, razočaraćeš se mnogo ..... sa dobrim slušalicama i ad-15 kvalitet je zadovoljavajući za slušanje muzike dok se voziš basom, šetaš ili voziš bajs ..... ako želiš da uživaš u muzici izolovan od drugih zvukova, zaboravi na 6630 i n70 - ima primetnog šuma, i pri glasnijoj reprodukciji zna da dođe do kvarenja zvuka .... takođe nekada zvuk pokvare i ekvilajzeri... mada i pored toga meni je ok :wink:

pozdrav...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Jones, brate ja sam ti rekao vec 6630 je majka, provereno, potvrdjeno 1000 puta koga god da sam pitao kakav je telefon svi ga hvale, od ljudi koji znaju sta je symbian do nobova koji su ga kupili zato sto im se svideo oblik ili slicno, po popularnosti je presisao 6600 i bice aktuelan jos dugo...dugo.
Ima mnogo, stvarno mnogo programa za njega, sam si spomenuo igre za n-gage mogu da se igraju, mislim ono sto sam ja video je da sve rade ali s tim da neke imaju problem sa bojama, dalje imas emulator za Game Boy, SNES, Sega MD II i jos puno platformi. Stabilan razradjen i proveren softver ovog telefona je extra. Pitaj b_udder, sta misli o 6630? Vidim nije menjao za n70...
Ma extra telefon sa gomilom razvijenog softvera i mmc karticama koje su pored SD(koje samo sto ne dele u Meku uz Happy Meal)najjeftinija memorija na trzistu.
E da i moze polovan u extra stanju da se uzme za 130e, jer nema smisla kupovati nov s obzirom da znamo koliko je model star. Po meni jako dobra kupovina, ali dobro ja gajim simpatije prema ovom modelu jos od njegovog pojavljivanja na trzistu i neverovatne prve cene od 400e.
E da moram dodati da ne bude sad da sam navalio na Nokia-u, da mi je jako ma najjace dobra stvar kod SE telefona jednostavna i dobra izrada tema za sve SE telefone, dok kod nokia-e nije to bas najsrecnije uradjeno i zahteva dosta detalja i podesavanja izgleda vase buduce teme, da ne pominjem koliko vremena to ume da oduzme.
Znaci kamera znam da nije prioritet pa sa SE dobijas extra W zvuk i to je kraj, emulacije i slicno zaboravi, a u ostalom vec si se skinuo s W telefona di ces o5 na isti vrag. Sa m600 dobijas poslovni telefon i za sada to je to bez odredjenih programa nema prihvatljive video reprodukcije a i ti programi kad se pojave bice oho cena pa dok ih mi ne nabavimo na nacin koji nam odgovara :D proce jos vremena, a i touch screen ti je ono mac sa 2 ostrice koliko dobra toliko i zla, mislim ono zamrzavanje na hladnoci i koriscenje obe ruke(jos je m600 i resen srecno). Necemo pominjati kartice za m600 i tvoj budzet i onu mudru recenicu da se ne daju sve pare na telefon, a desavalo ti se to i znas koliko je Z...
Trebao bi uzeti 6630 ali polovan dobro ocuvan i karticu 512mb, to ti je laka roba za prodati kad ti dosadi, znaci kad finansijski ojacas prodas ga i uzmes sebi lepo neki bolji fon do proleca njima pada cena garant.
Za razliku u zvuku izmedju SE i Nokia sam se uverio kad sam presao sa p910 na 7710 i prvih par sati slusanja je bilo u fazonu "sta je ovo? Da nisu sluske riknule... :D " vec sutradan otupis i naviknes sebe na taj zvuk, glasne su sluske, cuju se u autobusu ali oni sundjeri na njima su obavezni i bez njih je zvuk toliko shit da je strasno, jace je krcanje i sum.
Ja sam svoje rekao sa svih tacki gledista i mislim da je ovo ono pravo, po meni bar, cena -kvalitet.
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@masterokrata: sta se trudish, 6630 nikako ne ulazi u kombinaciju, pored symbiana nema nista (apsolutno nista!). To je telefon za one koje hoce smartphone i nista vishe. Njemu ekstra mp3, baterija, display, sve to ide u korist w810, covek kaze da ima 250evra, ne vidim koji je problem?
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

McLaren, znam da sam rekao za w300(svaka cast za pamcenje) e bas nisam spreman da dajem puno para jer i brzo pada cena telefonima...b_udder, svaka cast covece na samo kriticnosti...stvarno si objektivan i ok iako imas taj telefon...
Dario, znam znam navulao sam se na walkman...proklinjem dan kada sam i cuo taj zvuk :lol: :lol: ....znam da bi mi resio problem i da je super fon ali sto Masterokrata, rece opet na walkman....
Masterokrata, de si covece...hvala na super review-u
Ljudi ovako iskreno...mene najvise privlaci 6630 zbog sve te emulacije i puno programa...a i cene polovnog modela...i to sto se lako posle prodaje....
e sad sto se tice mp3 i toga imam jedno razmisljanje...sta mislite o 6630+iPod Shuffle od 512mb...on je nekih 65-70e...e sad da li neko zna da li je zvuk na Shuffle barem istog kvaliteta kao na Walkman seriji????

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

od ova tri moja preporuka bi ti bila m600. možda zahteva dodatnu mem kard i slično ali ipak vredi možeš da uživaš u svemu.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Jones, da ne ispadne da samo kritikujem 6630 - meni je to odličan telefon i, bez obzira šta Dario i drugi kažu, ja ga ne bih menjao za w810 :D .... međutim to sa igrama je diskutabilno; jeste, može da pokrene ngage igre, razne emulatore i slično, ali tastatura mu nije prilagođena za igranje jer je teško igrati jednom rukom, a ako igraš sa dve, prsti ti se sudaraju i prepliću :wink: ...... recimo želiš da stigneš u nekoj igri u gornji desni ugao: ne možeš da ideš po dijagonali već moraš da pritiskaš desno pa gore, desno pa gore..... ako razumeš šta pokušavam da kažem :D .... šta bi sa onim PSP-om koji si pominjao :wink: ..... e, da! pitao si za ekran - na 6630 je za ocenu 3 od 5 ..... ako te interesuje još nešto (prednosti i mane) ovog telefona, pošalji mi pp...

pozdrav...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Ja sam imao i 6630 i k750 i w810 i preporucujem ti da se opredelish za w810. Svi telefoni valjaju od tih, ali w810 je prosto naj naj! Ne kazem ja da 6630 ne valja, bash naprotiv, ali je w810 perfekcija i ne zahteva ikakvo dodatno "cimanje" sa telefonom (tipa: kupovanje memorije/sluske, instaliranje nekih programa/brisanje, formatiranje, pa posle nesto ne radi, pa ponovo podesavanje iz pocetka, ili nekih problema tipa "not enough memory, plz close some applications" ili kako vec, sto se i meni desavao" itd... Kupish w810 i sve ti odmah sve valja, od svih pomenutih sa liste on najbolje izvrshava osnovnu ulogu telefona i upravo zato ja mislim da je on najbolji izbor. :wink:

Ti biraj, koji god telefon od ovih da uzmesh neces se prevariti svaki telefon je vrh na nekim poljima, ali moze da se desi da pogresno izaberesh. Tako da, razmisli dobro, sta hocesh, sta ti treba, koliko para imas i sta te zanima pa vidi.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dario, pa taj problem sa malo memorije se desava na svim smartphone aparatima, ja na to gledam kao kad mi na kompu iskoci ono cuveno bla bla cant perform i tako dalje nije mi odavno se pojavljivalo pa sam zaboravio :D
W810 je puno para za mp3 player. Igrao sam igre od n-gage i na 6600 i na 6630 i tacno je da je nezgodno ali kod emulacije recimo moze da se predefinise raspored tastera(na SNES emulatoru moze 100%) i uzmes Mario Bros ili Final Fantasy 4 i zabavi nikad kraja... baterija nije toliko losa a i ako bas cepamo na bateriju uzmes za 500 din jos jednu i nosis u torbi posto najvise se trosi dok putujes a dok putujes nosis torbu zar ne? E pa extra 20gr u torbi neces ni osetiti. Zato nije dobar recimo PSP... to je kao beba moras s njim nezno i uvek u nekim folijama kutijama futrolama, a torba je obavezna za nosanje.
Dario, evo i ja bi uzeo w810 da ga nadjem za 150e polovnog, dobar je on ali drzi cenu zbog kamere, da ima 1.3mpx kostao bi nov 180e kao i 6630.
Ja i dalje glasam za 6630 cena kvalitet cista petica, dobar je m600 i w950 ali brate treba to iskesirati pa i polovno makar.
5130+Koss the plug....

Odgovori